Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Με ντέρμπι «φωτιά » ολοκληρώνεται αύριο  η κανονική διάρκεια στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας . Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα κυρίως στα Αμπελάκια της  Σαλαμίνας , εκεί όπου ο πρωτοπόρος του 2ου ομίλου  Αμπελακιακός υποδέχεται την δεύτερη Κύπρο Κορυδαλλού . Σε ένα παιχνίδι ανοικτό σε όλα τα αποτελέσματα . Οι Σαλαμίνιοι βολεύονται και  με ισοπαλία ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο τη νίκη  για να πανηγυρίσουν την άνοδο . Ευχή μας είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια και χωρίς παρατράγουδα . Η Επιτροπή Διαιτησίας το πρόσεξε ιδιαίτερα το ντέρμπι και όρισε διαιτητή τον έμπειρο Κώστα Καρυοφύλλη με βοηθούς τους Ζησιμόπουλο και Φαγκρίδα και τέταρτο τον Δημοσθένη Ορφανό…..

Στον 1ο όμιλο , μια ανάσα από την άνοδο είναι ο Ατρόμητος Πειραιά που αγωνίζεται στον Κορυδαλλό με την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα και είναι το μεγάλο φαβορί αφού με τη νίκη κερδίζει το μεγάλο εισιτήριο για την Γ’ Εθνική Κατηγορία…

ΑΕ Μοσχάτου και Αετός Κορυδαλλού που ακολουθούν θέλουν τη νίκη επί ΑΕ Αίγινας και Αμφιάλης κυρίως για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης…

Στον Ατρόμητο Πειραιά φιλοδοξούν σε διπλά πανηγύρια  . Αρχικά να γιορτάσουν την άνοδο της ομάδας τους και στη συνέχεια να πάνε στο « Παντελής Νικολαΐδης » όπου αγωνίζεται η «θυγατρική »τους ομάδα η Ένωση Καμινίων  η οποία δίνει αγώνα ζωής και θανάτου στο μπαράζ με τον Πυθαγόρα  σε ένα παιχνίδι όπου κρίνεται η άνοδος στη Β’ Κατηγορία. Οι Καμινιώτες παίρνουν την πρώτη θέση και με την ισοπαλία ενώ οι Περαματιώτες που μπήκαν την τελευταία στιγμή στα play off  βρίσκονται κι αυτοί σε πολύ καλή κατάσταση , αφού μετράνε δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια…

Για να αποφύγουν τη μία θέση που οδηγεί απευθείας στον υποβιβασμό θα παλέψουν στον 1ο όμιλο  ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα και ΑΕ Αίγινας . Η πρώτη  αγωνίζεται με τα Αστέρια Δραπετσώνας που έτσι και αλλιώς θα είναι στα play out ενώ οι νησιώτες με την αποδεκατισμένη  ΑΕ Μοσχάτου που «καίγεται » όμως και αυτή για τη νίκη.

Στον 2ο όμιλο η Νίκη Ρέντη που υποδέχεται τον Αίαντα Σαλαμίνας  θέλει ένα βαθμό για να αποφύγει τον υποβιβασμό και να πάει στα μπαράζ ενώ ο Φαληρικός θέλει όχι μόνο νίκη επί της Θύελλας στο Μοσχάτο , αλλά παράλληλα και να ηττηθεί η Νίκη Ρέντη…..

Δυο σπουδαία παιχνίδια  γίνονται στον 1ο όμιλο της Β’  Κατηγορίας. Το πρώτο είναι ανάμεσα στον ΑΟΑΔ και τον Αστέρα Κερατσινίου στις Σιταποθήκες  . Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο νίκη για  να λάβουν μέρος στα play off  ανόδου ενώ οι Κερατσινιώτες που τον τελευταίο καιρό διέρχονται περίοδο κάμψης  θα είναι μέσα ακόμα και με την ισοπαλία.

Στον όμιλο αυτό  οι Νέοι Ευγενείας ξεκινούν με 3 βαθμούς στα play off  ενώ για τη δεύτερη θέση  θα ξεκαθαρίσει αύριο. Ο Δίας Κορυδαλλού πάντως έχει προβάδισμα με διαφορά δυο βαθμών από την ΑΕ Νίκαια……

Το δεύτερο παιχνίδι είναι μεταξύ του Αστέρα Νίκαιας και του Άρη Αμφιάλης στο γήπεδο της Νίκαιας. Οι γηπεδούχοι αποφεύγουν τα play out και ξεκαθαρίζουν από τώρα την παραμονή τους στην Β’ Κατηγορία  με νίκη ή και ισοπαλία. Αντίθετα οι Αμφιαλιώτες θέλουν μόνο νίκη……

Στον 2ο όμιλο μια θέση απομένει να ξεκαθαρίσει για τα play off  ανόδου. Ο ΑΟΚ Φαλήρου αγωνίζεται στη Χαραυγή με τον πρωταθλητή Ατρόμητο Κερατσινίου και θέλει ένα βαθμό για να περάσει αυτός αντί για τον Ηρακλή Νικαίας  που παίζει στη γειτονική Δραπετσώνα με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας…..

Στην «ουρά» έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις ομάδες που θα παλέψουν στα play out για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Απλά απομένει  ποιος από τους  Πανιώνιο Κερατσινίου και Αργοναύτη θα πάρει την πρώτη θέση. Σε περίπτωση ισοβαθμίας οι Κερατσινιώτες ξεκινούν με 3 βαθμούς. Η Σπίθα θα αρχίσει με έναν και οι Σαλαμινομάχοι με 0 βαθμούς…..

Δεν λείπουν και αυτή την αγωνιστική οι διπλές διαιτησίες . Κωνσταντόπουλος, Ντουμιτρέσκου, Ζέρβας, Τσονάκας, Πουλόπουλος, Δαμιανάκης « σφυρίζουν» και  σήμερα και αύριο ενώ  ο Ορφανός  διαιτητεύει αύριο στις 12 το μεσημέρι ( Δίας Κορυδαλλού – Άνω Νεάπολη) και στη συνέχεια θα είναι τέταρτος διαιτητής στο ντέρμπι της Σαλαμίνας….

Πραγματοποιήθηκαν προχθές στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά , οι  γραπτές εξετάσεις των μαθητών που αποφοίτησαν από την τελευταία σχολή διαιτησίας . Συνολικά έγραψαν 15 από τους 17 που παρακολούθησαν τα μαθήματα  συν δυο μαθητές από την Σχολή της ΕΠΣ Κυκλάδων . Οι δυο Πειραιώτες που δεν έδωσαν είναι υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και βρίσκονταν σε ταξίδι . Με την πρώτη ευκαιρία θα δώσουν εξετάσεις  σε άλλη Ένωση , όπως έγινε τώρα με τους δυο Κυκλαδίτες . Να σημειωθεί ότι υπεύθυνος των εξετάσεων από την ΚΕΔ της ΕΠΟ  ήταν ο Θάνος Νικολακόπουλος , παρατηρητής της Σούπερ Λίγκ .  Παραβρέθηκαν από την ΕΠΣ Πειραιά ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Λουκάς Κανδύλης,  από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά ο αντιπρόεδρος Νίκος Πολυχρόνης, τα μέλη της Επιτροπής διαιτησίας των υποδομών της ΕΠΣΠ Μανώλης Συνοδινός και Γιάννης Ευδαίμων ….

Δυο ακόμα φιλικά παιχνίδια για τις Μικτές Πειραιά την προσεχή Δευτέρα στο γήπεδο Σιταποθηκών . Οι Παίδες θα παίξουν με την Οδηγήτρια και οι Νέοι με τον Γ.Σ Καλλιθέας. Ώρα προσέλευσης των ποδοσφαιριστών στις 14.45 και στις 16.00 αντίστοιχα .

Και μην ξεχνάτε . Την προσεχή Δευτέρα 30 Απριλίου λήγει η προθεσμία  κατάθεσης δικαιολογητικών για τις πρώτες εγγραφές ποδοσφαιριστών . Η γραμματεία της Ε.Π.Σ. Πειραιά θα δέχεται αιτήσεις μεταβολών μέχρι και τις 16.00.