Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Έσπασαν καρδιές στο φινάλε του πρωταθλήματος . Ο Αμπελακιακόςμετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με την Κύπρο Κορυδαλλού  και  ανήλθε πανηγυρικά στην Γ’ Εθνική .Εδώ και καιρό η ομάδα της Σαλαμίνας βρισκόταν στην κορυφή και την κράτησε  μέχρι το τέλος . Μάλιστα στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος το απέδειξε κιόλας. Την  πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία αυτή στο νησί. Άλλωστε ήταν η πρώτη φορά που ο Αμπελακιακός φτάνει σε αυτή την θέση . Συγχαρητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο Αίας Σαλαμίνας , η ΑΕ Σαλαμίνας , ο γνωστός παράγοντας του Πειραϊκού ποδοσφαίρου που εδώ και δυο δεκαετίες κατοικεί στο νησί Αντώνης Μωυσίδης ..

Πάμε τώρα στον Ατρόμητο Πειραιά  .Αφού καρδιοχτύπησε φτάνοντας μάλιστα ο δείκτης στο κόκκινο , τελικά τα κατάφερε την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή . Η υπερβολική σιγουριά παραλίγο να του στοίχιζε . Ισοφαρίστηκε στο 84’  , έχασε πέναλτι στο 93’ για να πάρει τη νίκη στο 98’ σύμφωνα με το χρονόμετρο μου. Πολύς λόγος έγινε για τις καθυστερήσεις που κράτησε στο τέλος ο διαιτητής Μιχάλης Φιλακούρης . Συνολικά 10 λεπτά . Καταρχήν να σημειώσουμε ότι ο ρέφερι είναι ο μοναδικός κριτής του χρόνου .Είναι η μοναδική περίπτωση μέσα στον αγώνα που δεν ελέγχεται . Κι αυτό ισχύει παγκοσμίως . Ποτέ, μα ποτέ, δεν έχει παραπεμφθεί και δεν έχει τιμωρηθεί  διαιτητής εξ αιτίας του χρόνου . Όσοι ήταν στο γήπεδο διαπίστωσαν ότι λίγο – πολύ  ο Φιλακούρης τον «ξεχείλωσε» τον χρόνο. Όμως κι ο ίδιος από την πλευρά του  επικαλείται ότι υπήρξε καθυστέρηση στο 82’ όταν δυο  φίλαθλοι  από κάθε ομάδα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας φίλαθλος της Θύελλας Αχιλλέα ,    στο πέναλτι στο 93’,  όπου μπήκε οπαδός του Ατρόμητου για να παρενοχλήσει τον τερματοφύλακα όπως επίσης στο γεγονός ότι μπήκαν καθώς και ότι υπήρξαν συχνές διακοπές κλπ. Τα παραπάνω αναφέρονται στο φύλο αγώνα . Ο Φιλακούρης όσον αφορά , λοιπόν τον χρόνο  ,έτσι έκρινε έτσι αποφάσισε . Γιατί σε όλο τον αγώνα ήταν άψογος και δεν αδίκησε σε καμία περίπτωση κανένα. Για να τα λέμε όλα…..

Συγχαρητήρια δέχτηκαν και από τις δυο ομάδες αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι της Σαλαμίνας ο διαιτητής Κώστας Καρυοφύλλης και οι συνεργάτες του Ζησιμόπουλος και Φαγκρίδας . Τόσο οι φίλαθλοι του Αμπελακιακού όσο και αυτοί της Κύπρου Κορυδαλλού τους αποθέωσαν μετά τη λήξη. Να σημειωθεί ότι την υπόδειξη –σταθμό για το πέναλτι στο πρώτο γκολ την έκανε ο βοηθός Θανάσης Φαγκρίδας και όχι ο Ζησιμόπουλος όπως γράφτηκε . Μια υπόδειξη πέρα για πέρα σωστή που έκρινε ένα πρωτάθλημα .  Και κάτι ακόμα για τον Καρυοφύλλη . Πήγε και σφύριξε στο ντέρμπι  αφήνοντας στην άκρη ένα προσωπικό επαγγελματικό πρόβλημα που του παρουσιάστηκε την παραμονή του αγώνα. Παρόλα αυτά δεν φάνηκε να επηρεάστηκε σε καμία περίπτωση…..

Διπλά πανηγύρια στον Ατρόμητο Πειραιά την Κυριακή . Οι Καμινιώτες αν και τους βγήκε η ψυχή στο τέλος γιόρτασαν την άνοδο τους στη Γ Εθνική  με βεγγαλικά και τις  σαμπάνιες να ρέουν άφθονες . Όλοι οι ποδοσφαιριστές αλλά και αρκετοί παράγοντες και φίλαθλοι φόρεσαν συλλεκτικά μπλουζάκια που ήταν αφιερωμένα στην άνοδο. Αμέσως μετά τα πανηγύρια όλοι μαζί  ποδοσφαιριστές, παράγοντες , φίλαθλοι έφυγαν από τον Κορυδαλλό και πήγαν στο «Παντελής Νικολαΐδης » για να δουν την θυγατρική ομάδα του συλλόγου την Ένωση Καμινίων όπου έδινε αγώνα για την άνοδο με τον Πυθαγόρα Περάματος. Νίκη και εκεί στο 88’ από τα «μωρά » του Δημήτρη Τζανετουλάκου μέσα σε τρελό πανηγύρι .Με  ζητωκραυγές , βεγγαλικά και νέες σαμπάνιες .  Και το σημαντικότερο. Οι ποδοσφαιριστές κρατώντας μια σημαία της Ένωσης Καμινίων πήγαν στην εξέδρα και φώναξαν ρυθμικά « Ατρόμητος- Καμίνια »!! Και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν….

Από αλλού το περιμέναμε , από αλλού μας ήλθε . Στα Αμπελάκια περιμέναμε συναρπαστική εξέλιξη , από τον Κορυδαλλό μας ήλθε και συγκεκριμένα  στον αγώνα ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα με τον Ατρόμητο Πειραιά . Γι’ αυτό και  ένας γκριζομάλλης παράγοντας της Καμινιώτικης ομάδας  απόρησε μόλις με είδε την Κυριακή στο γήπεδο πριν από τον αγώνα . «Εδώ ήλθες; Στην Σαλαμίνα  έπρεπε να πας . Εκεί είναι το ντέρμπι » μου είπε με ύφος χιλίων καρδιναλίων .Ας μην έμπαινε το γκολ στο τέλος και θα τον έβλεπες να …βαλάντωνε στο κλάμα….

Αμ  ο άλλος, ο ευτραφής. Ο Ατρόμητος πανηγύριζε την άνοδο μια πολύ σημαντική ομολογουμένως κατάκτηση κι αυτός έβλεπε …φαντάσματα . Και …φανάρια . Με το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του λες και είχε πάθει ..αγκύλωση. Μια αντίδραση στην κυριολεξία….. χωριάτικη . Ορισμένα επίθετα δεν βγαίνουν στην τύχη ……

O Ατρόμητος είχε την τύχη να έχει μια πολύ , κατά τα άλλα , σπουδαία διοίκηση με σωστούς και σοβαρούς παράγοντες που κοιτούσαν την ομάδα χωρίς να προκαλούν . Μια διοίκησης ης οποίας προΐσταται ο Σπύρος Μητρόπουλος .Μεγάλη η συμβολή των Μητροπουλαίων στην ομάδα . Του πατέρα στα διοικητικά και του γιου στα αγωνιστικά . Σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια  ο 25χρονος Γιώργος σήκωσε την ομάδα στους ώμους του….

Μέσα στους πανηγυρισμούς για την άνοδο η διοίκηση του Ατρομήτου δεν ξέχασε τον πρωταθλητή του άλλου ομίλου. Τον Αμπελακιακό τον οποίο με ανακοίνωση της τον συγχαίρει για την κατάκτηση του τίτλου. Μάλιστα η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι ομάδες του Πειραιά μας κάνουν υπερήφανους όλους όταν ανεβαίνουν ψηλά. !!!» Επίσης  ο Ατρόμητος δεν ξέχασε τον προηγούμενο προπονητή της ομάδας Αντώνη Καλαμάκη που είχε κι αυτός τη δική του συμβολή στην άνοδο »……..

Με δήλωση του ο πρόεδρος του Κυπελλούχου  ΑΟ Καραβά Χρήστος Σκανδάλης συγχαίρει τον Ατρόμητο Πειραιά και τον Αμπελακιακό για την άνοδο τους και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην νέα τους Κατηγορία……

Αξιοπρεπέστατος ο προπονητής του Πυθαγόρα Δημήτρης Μάνσαλης . Συνεχάρη την Ένωση Καμινίων για την δίκαιη νίκη της . Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την τεράστια προσπάθεια τους.  Που παρά τα μεγάλα προβλήματα όπως το γηπεδικό κατάφεραν να φτάσουν στην ομάδα στα play off  όπου ήταν και ο στόχος τους. Επίσης ο Δημήτρης ευχαριστεί τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας για την μεγάλη του συμπαράσταση ….

400 φιλάθλους  σε αγώνα Γ’ Κατηγορίας Πειραιά δεν τους βλέπεις ούτε σε Επαγγελματικά πρωταθλήματα .Σημαντικότατος αριθμός….

Πως τα φέρνει η ζωή. Δυο προπονητές πέρασαν πέρυσι από τον Αετό Κορυδαλλού. Αρχικά ήταν ο Στέλιος Βογιατζής και μετά την ένατη αγωνιστική ανέλαβε ο Τάκης Αγγελάκης. Και οι δυο προσπάθησαν χωρίς όμως να τα καταφέρουν . Φέτος όμως και οι δυο πανηγύρισαν ανόδους με τις ομάδες τους . Με τον Ατρόμητο Πειραιά ο πρώτος, με τον Αμπελακιακό ο δεύτερος …..

Συνέχισαν και χθες τους φιλικούς αγώνεςπου δίνουν οι Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Πειραιά κάθε Δευτέρα στο γήπεδο των Σιταποθηκών στα πλαίσια της προετοιμασίας τους .

Οι Παίδες του Θεολόγου Ρενιέρη νίκησαν με 3-1 την αντίστοιχη ομάδα της Οδηγήτριας ενώ οι Νέοι του Τέλη Μελά αναδείχτηκαν ισόπαλοι 3-3 με την ομάδα Νέων της ΠΑΕ Καλλιθέας . Νέοι φιλικοί αγώνες  για τις Μικτές μας την προσεχή Δευτέρα 7 Μαΐου.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε και ενώ τα πρωταθλήματα είχαν πάρει «φωτιά » στον Ερμή που είχε ρεπό λόγω Οδηγήτριας , βρήκαν την ευκαιρία να πάνε εκδρομή με τις ακαδημίες στο Σχηματάρικαι την Χαλκίδα , συνδυάζοντας το ποδόσφαιρο με την διασκέδαση . Γιατί αυτό το σωματείο ξέρει και λειτουργεί σωστά. Γιατί αυτή η ομάδα είναι μια παρέα , μια οικογένεια . Γιατί αυτοί….Ερμής….