Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος για τις περισσότερους   ομάδες . Κάποιες άλλες μπήκαν στην τελική ευθεία και θα διεκδικήσουν άνοδο ή θα παλέψουν για την παραμονή τους . Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κερδίσει και πάλι  την αξιοπιστία του το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο οποίο έχουν εισχωρήσει ξένα στοιχεία παντός είδους . Όλοι οι ρομαντικοί φίλαθλοι που αγαπούν την μπάλα της γειτονιάς και τους αθλητές που κάνουν χόμπι και διψάνε για διάκριση και προβολή , θα πρέπει με κάθε τρόπο να  αγκαλιάσουν την προσπάθεια που γίνεται. Φέτος σε πολλά παιχνίδια τα γήπεδα γέμισαν με κόσμο. Ένα κόσμο που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απογοητευτεί  και να ρίξει, πάλι , «μαύρη πέτρα »πίσω του. …..

Για την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού έχουμε  αναφερθεί  αρκετές φορές φέτος. Μια ομάδα που άφησε στην άκρη το παρελθόν και λειτούργησε υποδειγματικά φέτος.  Μια ομάδα που την περασμένη Κυριακή στο παιχνίδι με τον πρωταθλητή Ατρόμητο Πειραιά κράτησε ψηλά την σημαία της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος. Που παρά τις περιορισμένες , ομολογουμένως , δυνατότητες της  αφού ξεκίνησε φέτος στην κυριολεξία από το μηδέν, τα έδωσε όλα σε κάθε παιχνίδι….

Χθες βράδυ η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα ανέβασε ένα status  στη σελίδα της στο facebook :

« Ήθος… Σεβασμός…. Αγάπη για το ποδόσφαιρο…. Όχι βία στα γήπεδα…ο αθλητισμός μας ενώνει όλους… όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά.  RESPECΤ. »Μέσα σε δυο γραμμές οι άνθρωποι τα έγραψαν όλα…..

Κάποιοι πάλι «κατάπιαν την γλώσσα τους» τις τελευταίες αγωνιστικές , βγάζοντας ανεύθυνα συμπεράσματα. Την Κυριακή   ο Αίας έχανε στο ημίχρονο από την Νίκη στο Ρέντη και έβγαζαν συμπεράσματα ως …πολύξεροι . Διαψεύστηκαν όμως αφού οι Σαλαμίνιοι στην επανάληψη γύρισαν το παιχνίδι και επικράτησαν με 1-3 .

Μια εβδομάδα πριν ο Φαληρικός προηγήθηκε στο ημίχρονο με 2-0 της Ελλάδας Ποντίων  και τότε πάλι άρχισαν  ορισμένοι  τα ειρωνικά τους σχόλια.  Φυσικά διαψεύστηκαν αφού οι Πόντιοι το «γύρισαν » το παιχνίδι και έκαναν  το 2-4 …

Κόντρα λοιπόν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και τα στοιχήματα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να βρει και πάλι τον δρόμο του. Αρκεί να βοηθήσουμε όλοι….

«Αποχαιρέτησαν » την Α’ Κατηγορία η ΑΕ Αίγινας και ο Φαληρικός . Δυο ομάδες που δεν περίμενε κανένας στην αρχή της χρονιάς ότι θα  έφταναν σε αυτό το σημείο . Η νησιώτικη ομάδα πλήρωσε τα λάθη και τα πολλά προβλήματα που την απασχολούσαν . Το γηπεδικό κατά κύριο λόγο . Ένα θέμα που κατ’ επέκταση προκάλεσε και την αποχώρηση βασικών παικτών εκτός  νησιού , και την αφαίμαξη της ομάδας , χώρια την ταλαιπωρία από τις συνεχείς μετακινήσεις κάθε εβδομάδα . Ήταν η μοναδική ομάδα που δεν γνώρισε σε καμία περίπτωση τι σημαίνει έδρα . Εδώ και δυο χρόνια. Κρίμα…

Πάμε τώρα στον Φαληρικό. Μια ομάδα που ξεκίνησε με μεγαλεπήβολα σχέδια την χρονιά . Σχέδια που πολύ σύντομα έγιναν «καπνός» Και έμεινε ο σύλλογος στα  γνωστά χέρια . Τα χέρια του Γιώργου Μπαξεβανάκη . Ποιου άλλου; Του ανθρώπου που σηκώνει ουσιαστικά μόνος του τον «σταυρό του μαρτυρίου» …

Οι δυο αυτές ομάδες θα προσπαθήσουν τη νέα χρονιά να ανασυνταχτούν  και να επανέλθουν εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκονται . Με σωστό προγραμματισμό , μπορούν να τα καταφέρουν …..

Πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Αγίου Δημητρίου Νίκος Λαλαΐτης που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο. Ο 21χρονος άσος θα αφαιρέσει τις λάμες από το πρόσωπο του σε 15 μέρες και αργότερα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι . Μέσω της στήλης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια την διοίκηση του συλλόγου του και τους συμπαίκτες του για την στήριξη που του παρείχαν…..

Για πρώτη φορά συνέβη αυτό με τους αδελφούς Βλαχουτσάκου στον Θησέα. Σημείωσαν και τα δυο γκολ της ομάδας τους στον αγώνα με τον Πανιώνιο Κερατσινίου. Ο Γιώργος που είναι ο σέντερ φορ της ομάδας  , αλλά και ο Ηλίας ο τερματοφύλακας που σκόραρε με πέναλτι . Μάλιστα ο δεύτερος όχι μόνο έβαλε , αλλά έπιασε και πέναλτι στο παιχνίδι αυτό…..

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι  έπιαναν οι κατάρες του. Τώρα διαπιστώσαμε ότι πιάνουν και οι ευχές του .  Ο λόγος για τον Σωκράτη . Ναι, για τον γνωστό Σωκράτη μιλάμε . Όχι φυσικά τον φιλόσοφο . Τον άλλο από την Χαραυγή. Που δυο φορές ευχήθηκε φέτος   και αυτές έγιναν πραγματικότητα. Και εξηγούμαι . Πήγε τον Γενάρη στον Ατρόμητο Πειραιά για να πάρει πίσω τον νεαρό ποδοσφαιριστή Αντώνη Γκόγκα . Και για να καμφθούν οι αντιρρήσεις των ανθρώπων του Καμινιώτικου συλλόγου , τους καλόπιασε και ευχήθηκε να βγει ο Ατρόμητος στη Γ’ Εθνική .

Στις 17 Μαρτίου η Χαραυγή έκοψε βαθμούς από τον Αμπελακιακό στο γήπεδο της . Και ενώ οι άνθρωποι του Σαλαμινιώτικου συλλόγου  ήταν απαρηγόρητοι , αφού καραδοκούσαν Καραβάς και Κύπρος Κορυδαλλού . Ο Πτερνέας όμως  είχε τον τρόπο να τους ηρεμήσει. « Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι ο Αμπελακιακός θα βγει πρωταθλητής » είπε και τελικά δικαιώθηκε . Τι στο καλό , δίαυλο επικοινωνίας με τον….. Θεό έχει ;  Μην με κάνετε να ..κολαστώ….

Αλλά και γω δεν πάω πίσω. Έγραψα την περασμένη εβδομάδα , πως αν διαβάσετε στο διαδίκτυο πως ο Τσιτούρας έχει  γράψει καλή κουβέντα για την ΕΠΣΠ να μην το ανοίξει γιατί θα είναι… ιός. Και δω συνέβησαν περίεργα πράγματα . Την αμέσως επόμενη μέρα ο ίδιος ο Βασίλης …κόλλησε ιό στο facebook !!! Και άρχισε να στέλνει , άθελα του βέβαια, μηνύματα σε αρκετούς αποδέκτες  με εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου. Και ο άνθρωπος  έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Όσο για τις σχέσεις του με την ΕΠΣΠ , δεν θα πω τίποτα. Απλά το Σάββατο ο  Βασίλης  πήγε στο γήπεδο Κορυδαλλού και είδε το παιχνίδι του Αετού Κορυδαλλού με την Αμφιάλη και κάθισε δίπλα με τους Γιάννη Σπάθα και Μπάμπη Μοιραδωράκη με τους οποίους είχε εγκάρδια συνομιλία . Το διαπιστώσαμε από την φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και την οποία τράβηξε ο ίδιος ο Βασίλης . Αυτές λοιπόν οι …τσιτουροκαταστάσεις, μην παραξενευτείτε αν γίνουν κάποια στιγμή και …τσιπουροκαταστάσεις…..