Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Όλα πήγαν πολύ καλά στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΠ όπου εγκρίθηκαν ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός , καθώς και ο προϋπολογισμός για το 2019….Με έναν άψογο και μοναδικό τρόπο ο Γιάννης Σπάθας διηύθυνε την συζήτηση με το γνωστό χιούμορ του . Μάλιστα όλους τους προσκεκλημένους τους κάλεσε για ένα σύντομο χαιρετισμό. Ειπώθηκαν πολλά ενδιαφέροντα τα περισσότερα από τα οποία θα προσπαθήσουμε να περάσουμε μέσα στις επόμενες μέρες λίγα- λίγα……

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες   έναρξης πρωταθλημάτων και Κυπέλλου . Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα σωματεία της Γ’ Κατηγορίας δεν θα πληρώσουν φέτος συμμετοχή με απόφαση της ΕΠΣΠ κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά…..

Καμία αλλαγή δεν θα γίνει σχετικά με την  άνοδο των ομάδων από τα τοπικά πρωταθλήματα στη Γ’ Εθνική. Θα ανέρχονται σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ ,  απευθείας και χωρίς μπαράζ , όπως άλλωστε έγινε και φέτος. Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό….

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης που προτάθηκε από την ΠΑΕ  Ολυμπιακός , είναι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκ  αφού εκλέχτηκε πανηγυρικά στη χθεσινή ψηφοφορία.  Ο γνωστός δικηγόρος  είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται και αγάπησε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . Διετέλεσε κορυφαίο διοικητικό του Ατρομήτου Πειραιά. Μάλιστα η διοίκηση του Καμινιώτικου συλλόγου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Ατρόμητος Πειραιά αισθάνεται υπερήφανος που ένας άνθρωπος δικός μας ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης ανέλαβε τα ηνία της Super League . Toυ ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και είμαστε σίγουροι ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου Πρόεδρε Καλή αρχή !!!!

Ακούγεται πλέον πολύ  έντονα   ότι η Αρμενική δεν θα κατέβει στο νέο πρωτάθλημα . Δεν ξέρω από που ορμώμενοι οι υπεύθυνοι αποφάσισαν  κάτι τέτοιο .Ίσως επειδή  θέλουν να δώσουν το βάρος στην γυναικεία ομάδα βόλεϊ που ανήλθε στην Α2 Κατηγορία. Μήπως απογοητεύτηκαν επειδή η ομάδα  υποβιβάστηκε στην Γ’ Κατηγορία; Ότι και να είναι δεν σβήνεις έτσι μια ιστορία δεκάδων χρόνων στο ποδόσφαιρο .Είναι κρίμα . Μακάρι να πάρουν πίσω την απόφαση τους . Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα ασχοληθεί ο Σόλων Νουρτζανιάν. Ο άνθρωπος που ήταν η «ψυχή» της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν αυτός που έκανε τα πάντα στην ομάδα. Από τον προπονητή , τον γενικό αρχηγό μέχρι και τον φροντιστή…..

Τις τελευταίες μέρες όλοι συζητούν για την «μεταγραφή»  του Γιώργου Μαλαδάκη ενός από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του Πειραϊκού ποδοσφαίρου , στα διοικητικά της ΑΕ Μοσχάτου.  Που η πρώτη του κίνηση είναι εμφανής. Έφερε στον σύλλογο τον Μπάμπη  Σκλάβο  , σαν τεχνικό διευθυντή. Οι δυο άνδρες συνεργάστηκαν πέρυσι άψογα στον Ήφαιστο. Και μιας και αναφερθήκαμε στον Ήφαιστο να πούμε ότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει φέτος στην ιστορική ομάδα.  , που χάρη στον Γιώργο Μαλαδάκη  ορθοπόδησε τα τελευταία χρόνια. Με την αποχώρηση του δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα .Με τι τρόπο θα καλυφθεί το κενό του Μαλαδάκη, κανένας δεν γνωρίζει . Μακάρι να βρεθεί λύση και ο Ήφαιστος να ορθοποδήσει και πάλι ….

Ανασυντάχτηκαν στη Νίκη Ρέντη και έβγαλαν δυνατή διοίκηση  με νέα πρόσωπα και ανανεωμένο όραμα για τη νέα χρονιά . Θα γίνουν ριζικές αλλαγές σε ποδοσφαιριστές ενώ θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα παιδιά από το εφηβικό . Προπονητής θα συνεχίσει ο έμπειρος Βασίλης Ιωαννίδης  που όπως φάνηκε πέρυσι , πήγε στην ομάδα όταν όλα ήταν πολύ αργά. Φέτος θα είναι όλα διαφορετικά.

Θα αναδιοργανωθούν όλα  φέτος και στις ακαδημίες με τη συμμετοχή νέων προσώπων στις θέσεις των προπονητών.

Η θέση του Γενικού αρχηγού στην πρώτη ομάδα είναι και φέτος οικογενειακή υπόθεση. Απόστολος και Βασίλης Τσιρογιάννης . Πατήρ και υιός ……

Ανανέωσε για μια ακόμα χρονιά στους Νέους Ευγενείας ο Νίκος Ηλιαδάκης. Μια σημαντική «μεταγραφή» για τον σύλλογο. Ο Νίκος εκτός από καταξιωμένος γυμναστής της ανδρικής ομάδας , είναι και προπονητής στις υποδομές των Νέων με τεράστια προσφορά . Ο ίδιος μετά τη συμφωνία δήλωσε: Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι πολύ λίγο για να εκφράσει τα συναισθήματα που με διακατέχουν. Η αποδοχή ,η ανταπόκριση ,η συμπαράσταση μια ολόκληρη χρονιά και κυρίως η έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας που έγινε, αποτελούν για μένα το πιο λαμπρό παράσημο σε όλη μου τη διαδρομή στο ποδόσφαιρο.»

Από την πολύ χαρά που είχαν  για τις κινήσεις τους στους Νέους Ευγενείας. Την Συμφωνία με Γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων, μεταγραφή πρωτοκλασάτου παίκτη, ανανεώσεις βασικών ποδοσφαιριστών τις ανακοίνωσε όλες ΜΑΖΙ . Με αποτέλεσμα να μοιραστεί η χαρά και να υποβαθμιστούν οι κινήσεις . Σιγά – σιγά παιδιά με ρέγουλα . Μία- μια οι κινήσεις  Για να έχουν και …χάρη……

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ ξανά με το θέμα του ξυλοδαρμού του παράγοντα από τον ποδοσφαιριστή . Μέχρι που είδα μια φωτογραφία τους δυο άνδρες ΜΑΖΙ να πίνουν το καφεδάκι τους σε κάποια παραλία, χαμογελαστοί σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα. Όλα ξεχάστηκαν . ‘Ύστερα από αυτό , τα λόγια είναι περιττά . Αφού τα βρήκαν μεταξύ τους, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Τέλος καλό  λοιπόν , όλα καλά….