Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη

Published

on

Αρκετά Πειραϊκά σωματεία  κινητοποιήθηκαν δείχνοντας τεράστια ευαισθησία στο θέμα των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές που στοίχησαν τη ζωή σε δεκάδες άτομα και κατέστρεψαν περιουσίες . Όλοι εξέφρασαν  με ανακοινώσεις τη συμπαράσταση τους και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους πληγέντες με κάθε τρόπο. Φυσικά λόγω χώρου δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε όλες αυτές τις ανακοινώσεις Σε τέτοιες κρίσιμες και τραγικές στιγμές οι άνθρωποι του αθλητισμού δείχνουν την ευαισθησία και την αγάπη τους στον συνάνθρωπο μας ….

Θα δανειστώ από κάποια λόγια που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο παράγοντας της ΑΕ Μοσχάτου Κάρολος Βογιατζής. Με «άγγιξαν »και τα δημοσιεύω : « Ας προσευχηθούμε όλοι γι’ αυτούς που χάθηκαν , γι’ αυτούς που δίνουν μάχη να ζήσουν , γι’ αυτούς που τα όνειρα τους έγιναν στάχτη »

Ένα από αυτά τα σωματεία που ευαισθητοποιήθηκαν είναι η Ελλάς Ποντίων όπως δήλωσε  ο πρόεδρος της Νώντας  Πουλής για έναν επιπλέον λόγο. Ο σύλλογος βρίσκεται στο πλευρό του ποδοσφαιριστή της ομάδας Τάσου Κοττάκη , του οποίου το σπίτι στην Κινέττα καταστράφηκε……

Σοβαρές ζημιές υπέστη το γήπεδο των Αμπελακίων από τον δυνατό αέρα . Τα τοιχώματα σε κάποια σημεία κατέρρευσαν ενώ έπεσε και το προστατευτικό δίκτυ για να μην φεύγουν οι μπάλες  πίσω από τα τέρματα . Σε ένα μήνα περίπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον αγωνιστικό χώρο , όπου ο φυσικός χλοοτάπητας θα μετατραπεί σε πλαστικό. Μέχρι όμως να γίνει αυτό , τα τέσσερα σωματεία του νησιού ( Αμπελακιακός, Αίας, Σαλαμινομάχοι και ΑΕ Σαλαμίνας θα « στριμωχτούν » στο Στάδιο Σαλαμίνας  που διαθέτει φυσικό χορτάρι . Με ότι αυτό συνεπάγεται . Πως θα …χωρέσουν είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε σύντομα…..

Ενισχύεται η ΑΕ Αίγινας που αναμένεται τώρα με το γήπεδο να ξαναβρεί την χαμένη της αίγλη. Να σημειωθεί ότι σε λίγες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και το ταρτάν του στίβου…..

Τον 17χρονο Ζώγα από την Αιτωλοακαρνανία  απέκτησε η ΑΕ Νίκαια, που απέδειξε ότι ξέρει να δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά . Ο νεαρός μέσος αποκτήθηκε με προσωπικές ενέργειες του παράγοντα του συλλόγου Σταμάτη Γιαννιώτη ο οποίος κατάγεται από εκείνα τα μέρη και ήταν μέχρι πέρυσι κορυφαίο στέλεχος στην Φλόγα Παλαιομάνινας την ομάδα που αγωνιζόταν ο Ζώγας. Παπούτσι από τον τόπο σου…..

Υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής στον ΑΟ Κορυδαλλό που λέγεται Πέτρος Φωτιάδης . Είναι μέσος 21 ετών και μπορεί να αγωνίστηκε μόνο σε 8 παιχνίδια , αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι  έδωσε το παρών  σ’ όλες τις προπονήσεις της ομάδας . Με εξαίρεση  κάποιες Πέμπτες . Όταν  είχε αγώνα  η……ΑΕΚ…..

Ο ποδοσφαιριστής Κώστας Κτενάς ενώ είχε συμφωνήσει και ανακοινωθεί από τον Αργοναύτη, τελικά άλλαξε απόφαση και πήγε στον Ήφαιστο, αφού όπως είπε ο ίδιος είναι καλύτερα να παίζει στην Α’ Κατηγορία ….

Mπαμπάς κι ο πρόεδρος! Κάθε χρόνο έχουμε καλομάθει να ακούμε γεννητούρια στο Αστέρα Νίκαιας και δε θα μπορούσε κι η φετινή χρονιά να εξαιρεθεί του κανόνα! Μόνο που αυτή τη φορά δεν είχαμε σε παίκτες ή προπονητές αλλά στη διοίκηση, με τον πρόεδρο Μάνθο Πετράκη να είναι ο ευτυχισμένος μπαμπάς αφού η γυναίκα του Ρία Αραμπατζή έφερε χθες το μεσημέρι στον κόσμο ένα πανέμορφο και υγιέστατο παίδαρο 3,850 kgr! Όλοι στην ομάδα, διοίκηση, προπονητές και παίκτες εύχονται τα καλύτερα στον μικρό αστέρα και τον περιμένουν στην κερκίδα της Νίκαιας!

Ο Γιώργος Γκόλγκαρης που πήρε μεταγραφή από την Χαλκηδόνα στον Αστέρα Κερατσινίου, δεν είναι μόνο καλός ποδοσφαιριστής αλλά και ένας σπουδαίος κιθαρίστας . Είναι γιος του Στέλιου Γκόλγκαρη  καθηγητή κλασσικής κιθάρας και προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών ……

Έφυγε από τη ζωή ο  Σωτήρης Τσότσογλου πατέρας του Στέφανου , του ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί στη Χαραυγή , την Δόξα Πειραιά, ΑΕ Νίκαια . Ήταν φανατικός λάτρης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και κάθε Σαββατοκύριακο βρισκόταν στα  Πειραϊκά γήπεδα . Έφυγε πριν προλάβει να συμπληρώσει τα 60 του χρόνια…..

Θρήνος και στον ΑΟ Κορυδαλλό . Στα 47 της χρόνια είπε «αντίο» στη ζωή η Ντέπυ Ηλιάδη , σύζυγος του Κώστα Φασουράκη παράγοντα των ακαδημιών του συλλόγου και μητέρα του 16χρονου ποδοσφαιριστή της εφηβικής ομάδας Δημοσθένη Φασουράκη. Η  άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στον Βόλο , όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο. Θρήνος και οδυρμός στην κηδεία της που έγινε χθες στο Νεκροταφείο του Σχιστού. Καλό της ταξίδι….