Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη ….

Published

on

Το γηπεδικό ήταν πάντα  το μεγάλο πρόβλημα  για τον Πειραιά . Φέτος όμως αναμένεται να είναι μεγαλύτερο . Και δεν αναφέρομαι  μόνο στους αγώνες ,αλλά και στις προπονήσεις . Οι  ομάδες  δεν θα έχουν χώρους για να δουλέψουν σωστά . Τα τμήματα  υποδομών σε κάποια γήπεδα θα δεινοπαθήσουν… Στο γήπεδο του ΣΕΦ  ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα , γιατί τα μηχανήματα βρίσκονται ακόμα σε κάποιο άλλο χώρο . Αυτή τη φορά πάντως  θα ξεκινήσουν  σίγουρα. Το θέμα  είναι πότε θα τελειώσουν . Που θα γυμναστούν τα σωματεία και οι υποδομές τους όλο αυτό το διάστημα…

Πάμε παρακάτω . Στο γήπεδο του Ρέντη θα υπάρχει φέτος υπερφόρτωση αναγκαστικά .Στις ομάδες που προπονούνται εκεί προστέθηκαν και τα γυναικεία τμήματα του Εθνικού Πειραιά και του Φοίνικα  Αγίας Σοφίας  τα οποία θα έχουν και προτεραιότητα στους αγώνες πρωταθλήματος λόγω Ε.Π.Ο. Φυσικά όταν αγωνίζεται εκεί  σαν γηπεδούχος ο Ατρόμητος Πειραιά για την Γ’ Εθνική ,  την ημέρα εκείνη , μόνο ένας αγώνας Πειραϊκού πρωταθλήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί. Πρωί – πρωί… Και άντε μετά να ορισθούν εκεί οι αγώνες των ομάδων που έχουν την έδρα τους εκεί.

Και , όπως γράψαμε ήδη στο Ρέντη θα είναι πλέον η έδρα των Μικτών Πειραιά ….

Στο γήπεδο Παντελής Νικολαΐδης οι εργασίες ανακατασκευής του χλοοτάπητα, σχεδόν  ολοκληρώθηκαν . Πάντως υπάρχουν ορισμένα προβλήματα τα οποία δεν έχουν επιλυθεί , αλλά γι΄αυτό θα μιλήσουμε άλλη φορά. Προς το παρόν θα αναφέρουμε τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Παννεαπολικού Τάσος Τσίλης  για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί.: «Το μόνο γήπεδο στο δήμο Νίκαιας-Ρέντη όπου οι ομάδες δεν έχουν δικά τους αποδυτήρια. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο ξεκίνημα της σεζόν η δημοτική αρχή ξεκίνησε διαδικασίες συζήτησης με τις ομάδες.Τρια χρόνια τώρα όλα μένουν στα λόγια.
Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα του γηπέδου είναι η ύπαρξη εφτά ποδοσφαιρικών ομάδων εκ των οποίων οι τρεις έχουν υποδομές και ακαδημίες, όταν σε αντίθεση στο γήπεδο Νίκαιας είναι τέσσερις ομάδες στο γήπεδο Ρέντη τρεις ομάδες και στο γήπεδο της Νεάπολης μια ομάδα. Όταν τέθηκε θέμα στην δημοτική αρχή ότι το γήπεδο πρέπει να ελαφρυνθεί και να γίνει πιο σωστός καταμερισμός των ομάδων στα υπάρχοντα γήπεδα,η απάντηση ήταν η εξής……Νίπτω τα χέρια μου δεν μπορώ να πω πια ομάδα να πάει σε πιο γήπεδο. Βρείτε τα μεταξύ σας αλλιώς θα κάνω κλήρωση. Όταν όμως τις τοποθετούσαν κάποιες ομάδες με το έτσι θέλω (κερδίζοντας ταυτόχρονα την συμπάθεια αυτών και ότι συνεπάγεται) δεν τους ενδιέφερε. Τώρα που πρέπει να τους πούνε ότι πρέπει να πάνε σε άλλο γήπεδο (χάνοντας έτσι την εύνοια αυτών των ομάδων) ……….ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ……»

Η ΕΠΣΠ ενημέρωσε τα Πειραϊκά σωματεία ότι δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή φιλικών αγώνων χωρίς την έγκριση της. Μάλιστα θα ορίζονται και διαιτητές από την επιτροπή διαιτησίας, με τα περυσινά εξοδολόγια , οι οποίοι θα συντάσσουν κανονικά φύλλο αγώνα . Και σε περίπτωση αποβολής και επιβολής ποινής , αυτή θα προσμετράται κανονικά στις  επίσημες διοργανώσεις Εννοείται  πως  είναι υποχρεωτική και η παρουσία γιατρού  στους φιλικούς αγώνες και τα σωματεία είτε θα αιτούνται γιατρό από την γραμματεία της Ένωσης είτε θα  πρέπει να μεριμνούν τα ίδια για την παρουσία πιστοποιημένου ιατρού στους φιλικούς αγώνες. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα διεξάγεται το παιχνίδι….

Ο Βασίλης Γρηγοράκος  που αποκτήθηκε από τον Περαμαϊκό είναι γιος του Γρηγόρη , που διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος  της Ολυμπιάδας με ιδιαίτερη επιτυχία…..

«Κτύπησε » με Ντακόστα Κρουζ η Αστυπάλαια . Που θα  έχει στις τάξεις της τον έμπειρο Βραζιλιάνο επιθετικό..Παράλληλα όμως ο σύλλογος έκανε μια ακόμα τεράστια «μεταγραφή» .  Προσέλαβε προπονητή για τις υποδομές  τον σπουδαίο Γιάννη Τζανόγλου. Έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Από τα χέρια του έχουν βγει πολλοί και σπουδαίοι παίκτες που έκαναν μεγάλη καριέρα . Και κάτι ακόμα. Σπουδαία κίνηση της διοίκησης ήταν να φέρει τον Άγγελο Νικολόπουλο στο πόστο του τεχνικού διευθυντή . Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση…..

Εκτός από την  Αστυπάλαια και ο Παννεαπολικός που προώθησε οκτώ παιδιά από την εφηβική ομάδα επενδύουν στο μέλλον .Γιατί έτσι πρέπει να λειτουργεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . Όσοι το καταλάβουν αυτό, καλώς . Οι υπόλοιποι θα τρέχουν κάθε χρόνο για να βρουν παίκτες προκειμένου να «κλείσουν τρύπες» και να παίξουν στο πρωτάθλημα…..

Στα υποβρύχια υπηρετεί ο γκολκίπερ Δημήτρης Σαρδελής . Που από την Αρμενική με την οποία καταδύθηκε στον …βυθό , βρέθηκε στον …αφρό με τον Αστέρα Νίκαιας εκεί όπου θα αγωνίζεται από φέτος .Έχει μια τάση προς την θάλασσα ο  Σαρδελής  .Και λόγω…. επιθέτου….