Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Αν νομίζετε ότι το γηπεδικό πρόβλημα στον Πειραιά  δεν θα έχει συνέχεια , είστε απλά…. γελασμένοι. Γιατί δεν είναι μόνο το γήπεδο του Κορυδαλλού που θα κλείσει τον άλλο μήνα, δεν είναι μόνο το ΣΕΦ . Σε αυτά ήλθε  να προστεθεί κι αυτό του γηπέδου Σιταποθηκών ,όπου και κει θα γίνει ανακατασκευή του χλοοτάπητα σε λίγους μήνες . Όχι δεν κάνουμε πλάκα. Θα κλείσει κι αυτό γύρω στα μέσα του Νοέμβρη!!! Αν τυχόν  υπάρξουν ενστάσεις στην ανάθεση του έργου , όπως στον Κορυδαλλό, θα καθυστερήσει για ένα – δυο μήνες . Πάντως θα γίνει οπωσδήποτε . Κάτι που σημαίνει ότι θα κλείσει για περισσότερο από 30 -40 μέρες ( και λίγες λέγω) . Που σημαίνει επίσης ότι όλες οι ομάδες που προπονούνται και αγωνίζονται εκεί θα ξεσπιτωθούν και θα πρέπει να αναζητήσουν γι’ αυτό το διάστημα , αλλού ποδοσφαιρική στέγη . Θα συμφωνήσω ότι ο αγωνιστικός χώρος είναι σε κακή κατάσταση . Θα συμφωνήσω ότι χρειάζεται ανακατασκευή ο χλοοτάπητας . Όμως πάλι μέσα στο  χειμώνα θα κλείσει; Δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό μέσα στο καλοκαίρι; Από τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας το ρίχνουν στις γραφειοκρατικές  και χρονοβόρες διατυπώσεις. Από κει και πέρα τι να πω; Σηκώνουμε όλοι ψηλά τα χέρια. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά  και πάλι στο απόσπασμα….

Το γηπεδικό πρόβλημα έχει ήδη επιπτώσεις στα Πειραϊκά πρωταθλήματα υποδομών . Θα ξεκινήσουν κανονικά αυτά των Κ18, Κ16 ( Νέων ) , όχι όμως και το Κ14( Παίδων) , το οποίο θα ξεκινήσει αργότερα , όπως τα προηγούμενα χρόνια . Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν γήπεδα για να διεξαχθούν αγώνες …..

Μου είπε ο φίλος της στήλης και άνθρωπος του ποδοσφαίρου Στάθης Ευσταθόπουλος σχετικά με την καθυστέρηση του έργου στο γήπεδο Κορυδαλλού : Εκεί στον Δήμο Κορυδαλλού είναι πρωτάρηδες;  Δεν γνωρίζουν ότι αυτές οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες με τις ενστάσεις, πρόσφυγες κλπ; Ας είχαν ξεκινήσει την διαδικασία 8 μήνες νωρίτερα αφού ήταν γνωστή η ανάγκη ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου. Αλλά βλέπεις πάντα δικαιολογίες για την κάλυψη της ανεπάρκειας .Και τώρα περίμενε ,να συνταχθεί, να υπογραφεί, να ελεγχθεί η σύμβαση, να εγκατασταθεί ο εργολάβος, να αρχίσουν ,να ολοκληρωθούν και να παραληφθούν τα έργα.  Εσύ τι λες, για πόσο διάστημα υπολογίζεις;»

Δηλαδή , όπως τα λέει ο Στάθης θα ξεπεράσουμε τον μήνα. Και θα επαναλάβω αυτό που είπα χθες .  Αρκεί να πάνε όλα φυσιολογικά. Και να μην πιάσουν βροχές , που είναι ότι χειρότερο για το ταρτάν. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος….

Ευτυχώς που δεν είχαμε πρόβλημα με το γήπεδο « Παντελής Νικολαΐδης» και το έργο έγινε μέσα στο καλοκαίρι. Κι αυτό επειδή η επιτροπή του Γηπέδου σε συνεργασία με τον Δήμο το χειρίστηκαν έξυπνα. Η ανάθεση ανακατασκευής του χλοοτάπητα  έγινε  πέρυσι ταυτόχρονα με το γήπεδο Περάματος και με τον ίδιο εργολάβο . Αλλά επειδή θα υπήρξε πρόβλημα , οι υπεύθυνοι είπαν να γίνει μόνο στο Πέραμα ( με την γνωστή σε όλους καθυστέρηση) και στο «Π. Νικολαΐδης» μόλις τελειώσει η σεζόν . Όπως και έγινε….

Οι μόνες εκκρεμότητες που απομένουν για το γήπεδο  αυτό είναι να μπουν τα προστατευτικά πλαστικά για την ασφάλεια των παικτών, καθώς και να ενισχυθούν τα συρματοπλέγματα πίσω από τις δυο εστίες. Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο με έξοδα της Δημοτικής Αρχής….

Μέχρι το τέλος του μήνα( 31/8) θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις των Παρατηρητών της ΕΠΣΠ για τη νέα περίοδο μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά . Η προγραμματισμένη για την Δευτέρα 27/8 συγκέντρωση  αναβλήθηκε  και η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της θα γνωστοποιηθεί από την Επιτροπή Παρατηρητών με νεώτερη ανακοίνωση…….

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η είδηση της δημιουργίας σχολής Ολυμπιακού στο Κερατσίνι με την συνεργασία του

σωματείου ΑΠΟ Ατρόμητος  Κερατσινίου στο γήπεδο ΑΓΕΤ Χαραυγής. Σημαντική συμβολή στην απόφαση αυτή του Ολυμπιακού έπαιξε το γεγονός ότι στην Κερατσινιώτικη ομάδα βρίσκονται σημαντικά στελέχη που έχουν ιδιαίτερη σχέση με τους ερυθρόλευκους.  Είναι ο προπονητής και γκολκίπερ της ομάδας Κώστας Μπαλαφούτης που έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τον Ολυμπιακό, ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Σπυρόπουλος για πολλά χρόνια στις ακαδημίες του Θρύλου και ο Γενικός διευθυντής του Ατρομήτου Κερατσινίου Σταύρος Διαμαντόπουλος που  έχει διατελέσει προπονητής του Ολυμπιακού με επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για πληροφορίες εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κυρία Μαίρη Μπαλαφούτη και στα τηλέφωνα 6937369697- 210 4312313……

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply