Connect with us

stoplekto

Ποινικές διώξεις σε Γκαγκάτση, Πιλάβιο και Σαρρή για συμβάσεις της ΕΠΟ

Published

on

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία, ασκήθηκε σε βάρος 27 στελεχών της ΕΠΟ από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, σχετικά με υπόθεση συμβάσεων που αφορούν κάρτες υγείας παιχτών, οι οποίες ζημίωσαν το δημόσιο με περισσότερα από 9 εκατ. ευρώ.

 

Μεταξύ των 27 προσώπων που ελέγχονται ποινικά για τις επίμαχες συμβάσεις είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, οι πρώην πρόεδροι Βασίλης Γκαγκάτσης και Σοφοκλής Πιλάβιος και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος και νυν σύμβουλος Γιάννης Οικονομίδης.

 

Τα υπόλοιπα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα των κατηγορουμένων είναι στο σύνολό τους μέλη της ΕΠΟ, που συμμετείχαν σε συνεδριάσεις και έλαβαν αποφάσεις για την κάρτα υγείας.

 

Η υπόθεση αφορά συμβάσεις της ΕΠΟ με δυο εταιρίες που ανέλαβαν να πραγματοποιούν ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές έναντι υψηλού αντιτίμου.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που διενήργησε η επίκουρη εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Αγγελική Κουρινιώτη, ενώ έπρεπε να πραγματοποιηθούν 1,5 εκατ. μετρήσεις τελικά έγιναν μόλις 15.530. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν οι επίμαχες συμβάσεις. Η πρώτη σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 22/9/2005 μεταξύ της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της εταιρείας OPEDEK A.E και προέβλεπε τη δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς σε όλη τη χώρα καθώς και τουλάχιστον 250.000 μετρήσεις σε αθλητές.

 

Προηγουμένως η ΕΠΟ είχε επιχορηγηθεί από την ΟΥΕΦΑ με 1 εκατομμύριο ευρώ για αυτό ακριβώς το σκοπό. Η εταιρεία όμως με την οποία υπογράφηκε η σύμβαση απορροφήθηκε και η σύμβαση παρέμεινε σε ισχύ με την εταιρία PC SYSTEMS, ενώ υπογράφηκε καινούργια σύμβαση στις 19/2/2010 για την αξιόπιστη μεταφορά βιολογικών δειγμάτων των αθλητών και την διενέργεια ειδικών εξετάσεων.

 

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα όμως για την περίοδο 2006-2011 η ΕΠΟ πλήρωσε 9,7 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 1,5 εκατομμύριο μετρήσεις, όμως στην πραγματικότητα αυτές οι μετρήσεις δεν έγιναν ποτέ.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply