Connect with us

Uncategorized

Προβλημάτισαν οι «κίτρινοι»

Published

on

Κάκιστη εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα ο Άρης απέναντι στην Μπενφίκα, καθώς δεν κατάφερε να γίνει καθόλου απειλητικός σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Μάλιστα, αν ο πορτιέρο των «κίτρινων» Σωκράτης Διούδης δεν ήταν σε καλή βραδιά οι Πορτογάλοι θα έφευγαν με μεγαλύτερη σε έκταση νίκη από την Θεσσαλονίκη.

 

Οι «κίτρινοι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση κόντρα στους Πορτογάλους και δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 7ο λεπτό όταν ο Καζναφέρης με ωραία σέντρα βρήκε τον Πουλίδο ο οποίος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Οι Ίβηρες απάντησαν στο 16′ όταν ο Αραούχο επιχείρησε το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Διούδη. Στο 36′ υπήρξε αψιμαχία του Πουλίδο και του Αραούχο με τον διαιτητή της αναμέτρησης Πραξιτέλη Ζαχαριάδη να δείχνει την κίτρινη κάρτα και στους δύο ποδοσφαιριστές. Στο επόμενο λεπτό οι Πορτογάλοι έχασαν σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, ο Καβαλιέρο βρήκε με ωραία πάσα τον Αραούχο ο οποίος με σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Έλληνα πορτιέρο. Η πίεση της Μπενφίκα συνεχίστηκε και ο Αραούχο εξακολούθησε να είναι επικίνδυνος για την εστία των «Κιτρίνων» δύο λεπτά μετά την φάση που περιγράψαμε πιο πάνω ο φορ των «αετών» έπιασε σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Διούδη να απομακρύνει εκπληκτικά σε κόρνερ. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ με την Πορτογαλική ομάδα να δείχνει καλύτερα στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο. Στην επανάληψη οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Ρόσα Μιγκελ ο οποίος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ελληνικής ομάδας. Ο Μιγκέλ αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή καθώς πέρασε στη συνάντηση με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Η καθολική υπεροχή της Μπενφίκα συνεχίστηκε αφού στο 56′ ο Αραούχο (καλύτερος παίκτης για τους Πορτογάλους) με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Μετά το δοκάρι που είχαν οι Ίβηρες ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μοναδική καλή στιγμή υπήρξε κεφαλιά του Αγκάνθο που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Λόπες,

 

ΑΡΗΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Διούδης, Γιαννίτσης (Σούνας 46), Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης (60′ Αγγελούδης), Καπετάνος (63′ Αγκάνθο), Γκέσιος (82′ Κάνουλας), Παπαστεριανός (Νταμαρλής), Πουλίδο (68′ Οικονομόπουλος), Μαργαρίτης, Κοέλιο (82 Αντωνιαδής)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Λόπες, Κάρολε, Πιμέντα, Ντουάρτε (68′ Κορρέα), Καρντόσο, Αραούχο, Μάριο, Μβομ, Ασκουές (79′ Καφού), Σίντει, Καβαλιέρο (46′ Μιγκέλ)

 

Ντεμπούτο για δύο

Στον σημερινό αγώνα με την Μπενφίκα πραγματοποίησαν δύο καινούργιοι ποδοσφαιριστές του Άρη την πρώτη τους εμφάνιση. Πρόκειται για τους Πουλίδο και Αγκάνθο, οι οποίοι κινήθηκαν σε.ρηχά νερά αφού δεν κατάφεραν να απειλήσουν τα καρέ του Λόπες που παρακολούθησε περισσότερο σαν θεατής την συνάντηση. Πάντως, ακόμα είναι νωρίς να βγούνε συμπεράσματα, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα παιχνίδια στη σεζόν που ίσως οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές των «κιτρίνων» θα μπορέσουν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο που διαθέτουν.

«Ανάσα» από τις εισπράξεις

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ο Άρης αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που το καλοκαίρι που μας πέρασε προβλημάτισε έντονα τους φιλάθλους που σκεφτόντουσαν έντονα το μέλλον της ιστορικής ομάδας. Οι άνθρωποι του σωματείου από την Θεσσαλονίκη είδαν με ευχαρίστηση σήμερα το βράδυ στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης» να βρίσκεται αρκετός κόσμος κάτι που σημαίνει πως θα μαζευτεί ένα αρκετά καλό ποσό από τις εισπράξεις. Μάλιστα, με το συγκεκριμένο ποσό θα καλυφθούν αρκετές «τρύπες» της ΠΑΕ και αναμένεται να…ανασάνει κάπως από τα οικονομικά βάρη που έχει φέρει η κρίση της εποχής.

Γράφει ο Θεοχάρης Μαρινέλης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply