Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Προγραμματισμός  αγώνων  play out  &  play off

Published

on

Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ. Πειραιά μετά το Δ.Σ. της 11.4.2016 και  κατόπιν  πρότασης  της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου αναφορικά με τον προγραμματισμό των αγώνων στην Β΄ – Γ΄ Κατηγορία αλλά και της Α΄ Κατηγορίας που θα ακολουθήσουν ανακοινώνει τα εξής:

 

PLAY – OUT & PLAY – OFF  ΒΓ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ως γνωστόν τα πρωταθλήματα της Β΄ – Γ΄ Κατηγορίας ολοκληρώνονται  το ερχόμενο Σαββατοκύριακο  16-17 Απριλίου, ενώ στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι αγώνες play-off, play-out στις εξής ημερομηνίες:

1Η Αγωνιστική  Σ/Κ  23/24  Απριλίου

2Η αγωνιστική  ΣΚ  7/8 Μαΐου

3Η αγωνιστική Τετάρτη  11  Μαΐου

*Αν υπάρξει πιθανή ισοβαθμία ομάδων   στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σε κάποιο όμιλο, τότε ο αγώνας διαβάθμισης θα διεξαχθεί  το ΣΚ 23/24  Απριλίου, όποτε σε αυτόν τον όμιλο, το πρόγραμμα αυτού του ομίλου  θα διαμορφωθεί ως εξής:

1Η αγωνιστική        ΣΚ   7/8   Μαΐου

2Η αγωνιστική        ΣΚ 14/15 Μαΐου

3Η αγωνιστική         Τετάρτη    18      Μαΐου

 

 PLAY – OUT Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  

Το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 23-24 Απριλίου, ενώ στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι αγώνες play-out στις εξής ημερομηνίες:

1Η αγωνιστική        ΣΚ   7/8     Μαΐου

2Η αγωνιστική        ΣΚ   14/15 Μαΐου

3Η αγωνιστική         Τετάρτη        18   Μαΐου

*Αν υπάρξει πιθανή ισοβαθμία ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σε κάποιο όμιλο τότε ο αγώνας διαβάθμισης θα διεξαχθεί  -εκτός απροόπτου – την  Μ. Τετάρτη  27  Απριλίου.

Διευκρινίσεις για τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται από την Α΄ Κατηγορία

 

Συνολικά από την Α΄ Κατηγορία υποβιβάζονται 6 ομάδες( οι δύο τελευταίες ομάδες κάθε  ομίλου απευθείας & η τελευταία ομάδα από τους αγώνες play – out που θα ακολουθήσουν).

Ωστόσο επειδή από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής όλα δείχνουν ότι υποβιβάζεται Πειραϊκή ομάδα,

ο υποβιβασμός μιας επιπλέον ομάδας από το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας θα εξαρτηθεί από τι θα  πετύχουν οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες  στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

ΜΟΝΟ στην περίπτωση που δεν ανέβει καμιά από τις δύο πρωταθλήτριες ομάδες μας,  θα έχουμε υποβιβασμό μιας επιπλέον ομάδας από την Α΄ Κατηγορία – δηλαδή θα υποβιβασθούν «συνολικά 7 ομάδες».

Η 7 η ομάδα θα προκύψει από αγώνα κατάταξης που θα ακολουθήσει μετά  τους αγώνες play-out ανάμεσα στις ομάδες που θα καταλάβουν την 3η θέση.

Ως εκ τούτου οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν την 3η θέση στους αγώνες play – out θα δώσουν αγώνα κατάταξης που αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο μπορεί να διεξαχθεί το ΣΚ 28/29 Μαΐου.