Connect with us

Uncategorized

Προσωρινά… αυτοδύναμος – ΛαχτΑΡΗσε στο φινάλε..

Published

on

Μετά από ένα αγγλικό ματς οι ερυθρόλευκοι “άλωσαν” το Κλεάνθης Βικελίδης, επικρατώντας με 3-2 του Άρη και πάτησαν κορυφή. Ο Τζιμπούρ διατήρησε την παράδοση απέναντι στους κίτρινους σκοράροντας για τρίτο σερί ματς στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Άρης, στο ντεμπούτο του Πρόμπιερζ στον πάγκο του, έμεινε χωρίς νίκη στη Σούπερ Λίγκα παρά την προσπάθεια στο τέλος να γυρίσει ένα “χαμένο” παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός για 70 λεπτά, θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς αν ο Μόνχε δεν είχε σημαδέψει το δοκάρι, όμως η έξοδος του Ιμπαγάσα και η χαλάρωση των ερυθρόλευκων έδωσε την ευκαιρία στον Άρη να διεκδικήσει, δύο φορές, την ισοπαλία. Τελικά

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Μόνχε και δικαιώθηκε απόλυτα αφού ο Αργεντινός ήταν από τους καλύτερους παίκτες των ερυθρόλευκων. Από την άλλη ο Πρόμπιερζ έκατσε στον πάγκο του Άρη χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ενώ χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστές όπως ο Βράνιες, ο Γιαννιώτας και ο Γιακούποβιτς που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής επί Τσιώλη.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό. Μόλις στο 7′ ο Χολέβας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Τζιμπούρ με το 6ο του φετινό γκολ στη Σούπερ Λίγκα άνοιξε το σκορ.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι στον αγώνα και έφταναν με ευκολία στα καρέ του Γιακούποβιτς. Ο Μόνχε στο 22′ και ο Τζιμπούρ 4 λεπτά αργότερα σούταρε άουτ από καλές θέσεις ενώ στο 28′ ο Μοντέστο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Κορσικανός εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ιμπαγάσα και με κεφαλιά έδωσε σημαντικότατο προβάδισμα στην ομάδα του.

Ούτε μετά το δεύτερο γκολ άλλαξε η εικόνα του αγώνα, αφού ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή λειτουργία στη μεσαία γραμμή και ο Μέγερι ήταν… θεατής.

Στο δεύτερο μέρος ο Πρόμπιερζ έβγαλε τον Βράνιες που έδειξε ανέτοιμος και έριξε στη μάχη τον Τόχα. Οι κίτρινοι βελτίωσαν κάπως την εικόνα τους, ενώ ο Ολυμπιακός έριξε το ρυθμό του.

Ο Βαλβέρδε ξεκούρασε τον Ιμπαγάσα και έβαλε στον αγώνα τον Μακούν, ενώ ο Πρόμπιερζ έκαν πιο επιθετικό το σχήμα του με την είσοδο του Ιάκομπ.

Στο 69ο λεπτό ο Μόνχε έχασε εκπληκτική διπλή ευκαιρία για να σκοράρει. Βγήκε μόνος του απέναντι στον Γιακούποβιτς, τον κρέμασε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Αργεντινός μόνος του προ κενής εστίας κατάφερε να αστοχήσει.

Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε υπερβολικά και ο Άρης ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Στο 77′ ο Ούμπιντες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σανκαρέ γύρισε τη μπάλα και ο αμαρκάριστος Τόχα σκόραρε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η χαρά των κίτρινων κράτησε μόλις 6 λεπτά, αφού από ακόμη μία στημένη φάση ο Μακούν με το κεφάλι φάνηκε να σφραγίζει τη νίκη του Ολυμπιακού.

Το ματς δεν είχε τελειώσει αφού στο 85′ ο Μίσελ έκανε τη σέντρα και ο Φατί προλαβαίνοντας την έξοδο του Μέγερι έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν χαρακτήρα-θρίλερ με τον Άρη όμως να μην δημιουργεί ευκαιρία, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που στο 94′ θα μπορούσε να φτάσει και στο 4ο τέρμα, αλλά ο Τζιμπούρ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Γιακούποβιτς.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, εν αναμονή του Κυριακάτικου ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Άρης παρέμεινε για 7ο αγώνα χωρίς νίκη.

Άρης: Γιακούποβιτς, Μίσελ, Σολτάνι (65′ Ιάκομπ), Καστίγιο, Βράνιες (46′ Τόχα), Φατί, Ντίκο, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Γιαννιώτας (74′ Ακόστα), Ούμπιντες.

Ολυμπιακός:Μέγερι, Χολέβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μοντέστο, Ιμπαγάσα (62′ Μακούν), Μόνχε (79′ Μαρκάνο), Μιραλάς (93′ Φέισα), Τζιμπούρ.

newsit.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply