Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Πρώτη νίκη η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, 2-1 εκτός τον Φωστήρα Ηλιούπολης

Published

on

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 2-1 εκτός έδρας, κατάφερε να πάρει η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων επί του Φωστήρα Ηλιούπολης, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣΑ.

 

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Δήμου Τσιμιλιώτη, σε έναν αγώνα που επισκιάστηκε ωστόσο από τον σοβαρό τραυματισμό του παίκτη των γηπεδούχων Μανώλη Δραμουντανή. Ο άσος του Φωστήρα σε μια διεκδίκηση της μπάλας στο 29’, στην προσπάθειά του να πιάσει την κεφάλια έπεσε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο χτυπώντας τον αριστερό αγκώνα του, με τον αγώνα να διακόπτεται για 15 λεπτά και τον παίκτη να αποχωρεί με ασθενοφόρο.

 

Στο αγωνιστικό σκέλος του αγώνα, στην πρώτη καλή φάση ο Νίζιος έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Δραμουντανή να πιάνει την κοντινή κεφάλια και τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Δυο λεπτά αργότερα η κεφάλια του Ζενουνλλάρι πέρασε άουτ. Στο 7’ ο Τεννές μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Δραμουντανή.

 

Στο 22’, ο Καριατλής εκτέλεσε ένα φάουλ, οι αμυντικοί του Φωστήρα δεν απομάκρυναν καλά και ο Κίτσος με έξυπνη κεφάλια από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννούτσου για το 0-1. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τον Δραμουντανή και πάλι να κάνει ατομική προσπάθεια, να κάνει το ένα-δύο με τον Ασβεστά και να κάνει με όμορφο πλασέ το 1-1 από κοντά. Ο τραυματισμός του σκόρερ των γηπεδούχων επισκίασε τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους με το 1-1 να μένει μέχρι την ανάπαυλα…

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς την μεγάλη φάση. Στο 64’ η Ελπίδα διαμαρτύρεται έντονα για δεύτερη κίτρινη που δεν υποδείχτηκε στον Μαραγκουδάκη, για φάουλ πάνω στον Κίτσο. Στο 70’ έπειτα από ένταση στον αγωνιστικό χώρο ο Ασβεστάς του Φωστήρα είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Τσαγκάρη για εξύβριση.

 

Στο 73’ η εξαιρετική απευθείας εκτέλεση του Καριατλή από πλαγιά πέρασε μόλις άουτ όπως και το μακρινό του σουτ τρία λεπτά αργότερα. Η Ελπίδα πίεσε για το γκολ της νίκης, με τον Μπάνη να κάνει το ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής αλλά την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

 

Στο 87’ ο Κίτσος έκανε εξαιρετική ενέργεια, πέρασε κάθετα στον Ζενουνλλάρι και αυτός με ψύχραιμο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2! Στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, ο Τσαπικούνης έπιασε από κοντά την κεφάλια, η μπάλα κόντραρε και στην συνέχεια έπειτα από φάση διαρκείας ο Λυριντζής έδιωξε πάνω στην γραμμή. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι στις καθυστερήσεις σε μαρκάρισμα του Μπάνη πάνω στον Γεωργούλα, με τον διαιτητή να είναι μπροστά στην φάση και να λέει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος με την Ελπίδα να παίρνει μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη, την πρώτης της στο πρωτάθλημα!

Φωστήρας Ηλιούπολης: Γιαννούτσος, Ανδρώνης, Βούτας, Τσαπικούνης, Μαραγκουδάκης, Κυργοτάσης (81’ Κουσάνας), Δραμουντανής (40’ λ.τ. Αναστασίου), Λιόκαυτος, Βουτηράς, Ασβεστάς, Νίζιος (81’ Γεωργούλας)

Ελπίδα Αγίων Αναργύρων: Τεννές, Γιαμαρέλος Κ., Γιαμαρέλος Αλ., Ντάκα (46’ Σεμπρος), Κοτσίνης, Μάρκου, Κίτσος (90’ λ.τ. Λυριντζής), Κασνέτσι (58’ Σπυρόπουλος Παντ.), Κοτταρίδης (52’ Μπάνη), Καριατλής, Ζενουνλλάρι

 

 

ΣΩΤΉΡΗΣ ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ