Connect with us

stoplekto

Στα πέναλτι ο Φωστήρας υπέταξε τα Χανιά

Πανηγύρια στον Ταύρο για την πρόκριση

Published

on

Μετά από 120′ αγώνα ο ιστορικός σύλλογος χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να πάρει την πρόκριση για την γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον ΑΟ Χανίων (5-4 πέναλτι, 0-0 κανονική διάρκεια)

Η σημερινή μέρα, Πέμπτη για την περιοχή του Ταύρου είναι μεγάλη! Ο Φωστήρας μετά από ένα μέτριο, όσον αφορά σε θέαμα, παιχνίδι, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στην διαδικασία των πέναλτι με 5-4 απέναντι στον ΑΟ Χανιά. Μεγάλος πρωταγωνιστής στη… ρώσικη ρουλέτα για τους νικητές ήταν ο τερματοφύλακας, Ανδρέας Αρχοντάκης που απέκρουσε το 4ο πέναλτι των Χανιωτών.

Το συγκρότημα του Κώστα Ψυρόπουλου είχε την εδαφική υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο παρουσίασε μεγάλο πρόβλημα στην τελική προσπάθεια απέναντι σε ένα… ψυχωμένο αντίπαλο, ο οποίος απείλησε ελάχιστα. Μόλις στο 5′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Σπύρος Δωροβίνης σέντραρε μέσα στην περιοχή, όμως η κεφαλιά του Κώστα Παραρά σταμάτησε στην συμβολή των δοκαριών και κατέληξε αουτ. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, παρ’ όλα αυτά 1′ πριν την εκπνοή του α’ μέρους οι νησιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Σε εκτέλεση φάουλ του Φλόρενς Κέρι από 25 περίπου μέτρα, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αλέξανδρου Μπότου για να απομακρύνουν στη συνέχεια οι παίκτες του «Φονέα».

Η πρώτη φάση της επανάληψης ανήκει στους «κιτρινόμαυρους», καθώς ο Σπύρος Δωροβίνης δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ την όμορφη πάσα του Χρήστου Τασουλή στο 52′. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο δημιουργός της προηγούμενης ευκαιρίας πήγε να γίνει εκτελεστής, όταν τροφοδοτήθηκε ωραία από τον Κώστα Βαβάτσικο, όμως το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Στο 70′ ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων, Κέρι γύρισε επικίνδυνη σέντρα στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Μπότο να απομακρύνει πρωτού ο Πάγκαλος γίνει επικίνδυνος. Ωστόσο, στην επόμενη φάση ο τερματοφύλακας του Φωστήρα στάθηκε άτυχος, αφού συγκρούστηκε με ποδοσφαιριστή των «κυανόλευκων» με αποτέλεσμα να χτυπήσει άσχημα στο κεφάλι του και να αντικατασταθεί. Μάλιστα ο 23χρονος πορτιέρο διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο για εξετάσεις.

 

Η κανονική διάρκεια δεν ανέδειξε νικητή, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Στο 92′ ο Ηλίας Κάμπας εξαπέλυσε το σουτ ο Παπαδόπουλος αποσόβησε αρχικά για να απομακρύνει στη συνέχεια δύσκολα ο Μποχώνης. Στο 94′ οι Χανιώτες έμειναν με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, λόγω αποβολής του Φλόρενς Κέρι με δεύτερη κίτρινη. Στη συνέχεια ο σύλλογος του Ταύρου θα μπορούσε να είχε πετύχει το τέρμα που θα του χάριζε την πρόκριση, όμως οι προσπάθειες των Δωροβίνη (98′,) και Κάμπα (102′,108′) δεν βρήκαν στόχο. Το παιχνίδι κατέληξε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, εκεί που ο Φωστήρας στάθηκε πιο τυχερός και πήρε τη νίκη. Αναλυτικά τα πέναλτι:

 

Γωνιωτάκης 0-1

 

Δωροβίνης 1-1

 

Μποχώνης 1-2

 

Μπούμπας 2-2

 

Δουμάνης 2-3

 

Παντελής 3-3

 

Βουρβαχάκης 3-4

 

Κούτρος 4-4

 

Ιωαννίδης αστοχεί

 

Κάμπας 5-4

 

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κώστας Ψυρόπουλος): Μπότος (73′ λ.τρ Αρχοντάκης), Μπιλίτσης, Πεταυράκης,Τσώνης, Παραράς, Τασουλής, Μπούμπας, Ψαρρής (62′ Κούτρος), Βαβάτσικος (62′ Παντελής),Δωροβίνης,Κάμπας.

 

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Μουράτ Σεροπιάν): Παπαδόπουλος, Κορτσινίδης, Μποχώνης, Μποτωνάκης, Ψυχουντάκης (65′ λ.τρ Γωνιωτάκης), Πυθαρούλης, Βουρβαχάκης, Παπαδάκης (55′ Ταταράκης), Κέρι, Δουμάνης, Πάγκαλος (80′ Ιωαννίδης).

 

 

***** Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης η διοίκηση,το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές του Φωστήρα αφιέρωσαν την προκριση στον τερματοφύλακα, Αλέξανδρο Μπότο που αντικαστάθηκε στο 73′, μετά από σύγκρουση που είχε με τον Φλόρενς Κέρι. Επόμενος αντίπαλος του «Φονέα» στην γ’ φάση του θεσμού είναι ο Πανιώνιος!

 

 

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply