Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Συνέντευξη στον Σπύρο Ζαμπαρά

Θηρίο στο… κλουβί!

Published

on

Αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο ο κάθε προπονητής θα ήθελε να εντάξει στην ομάδα του. Η επαφή του με τα δίχτυα, τα τελευταία χρόνια είναι κάτι παραπάνω από στενή! Τρανή απόδειξη αποτελούν οι επιδόσεις του, καθώς σε όποιο σύλλογο και αν αγωνίστηκε στο πρόσφατο παρελθόν συγκατελογόταν στους πρώτους σκόρερ της κατηγορίας. Η αναφορά μας γίνεται στον Σπύρο Ζαμπαρά, ο οποίος τη φετινή σεζόν φορούσε τα χρώματα της Α.Ε Ηρακλείου, συμβάλοντας τα μέγιστα με τα τέρματα που σημείωσε στην αξιέπαινη πορεία των ”κυανόλευκων”. Παρόλα αυτά, αν και ο έμπειρος επιθετικός τα πήγαινε εξαιρετικά έχοντας σημείωσει σε 10 συμμετοχές 8 γκολ, στα μέσα του Δεκέμβρη η ατυχία του… χτύπησε την πόρτα. Συγκεκριμένα ο χαρισματός φορ σε μια προπόνηση, γύρισε το γόνατο του με αποτέλεσμα να υποστεί ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και να χάσει όλη την υπόλοιπη σεζόν. Το κενό του; Τεράστιο! Αμέσως ο σύλλογος των βορείων προαστίων αποδυναμώθηκε αισθητά στον επιθετικό τομέα, χάνοντας αν όχι τον καλύτερο, ένα από τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές του. Από εκεί και πέρα, τη δεδομένη χρονική στιγμή που μιλάμε ο Σπύρος Ζαμπαράς έχει ξεκινήσει τρέξιμο, προκειμένου στις αρχές της προετοιμασίας να δώσει και πάλι το παρόν στις υποχρεώσεις της ομάδας του. Αξίζει να σημειωθεί πως το βαρύ ”πυροβολικό” του Ηρακλείου είναι οπαδός του Πανιωνίου, από τον οποίο ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Σπύρος Ζαμπαράς μιλάει στην ‘stoplekto.gr” για την φετινή του… αναποδιά, το Ηράκλειο, το επίπεδο του πρωτάθληματος στην Α’ κατηγορία αλλά και το… μέλλον του.

 

 

 

-Σπύρο η φετινή σεζόν αν και ξεκίνησε ιδανικά για εσένα, η συνέχεια δεν εξελίχθηκε με ανάλογο τρόπο. Ποια ήταν τα πρώτα σου συναισθήματα μετά το σοβαρό τραυματισμό σου;

 

 

Είναι το χειρότερο συναίσθημα το οποίο μπορεί να αισθανθεί ένας αθλητής. Πρώτη φορά στην καριέρα μου συνέβη κάτι τόσο άσχημο. Μόλις πληροφορήθηκα την διάγνωση από τον γιατρό απογοήτευτηκα. Ωστόσο, οι άνθρωποι οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μου όπως η οικογένεια μου, η διοίκηση και οι ποδοσφαιρστές του Ηρακλείου μου έδωσαν δύναμη να συνεχίσω.

Δεξιά ο Σπύρος Ζαμπαράς με τον αμυντικό του Ιάσονα Άκη Μανάρα.

 

-Πιστεύεις ότι μπορεί να σε επηρεάσει στην συνέχεια της καριέρας σου

 

 

Ειλικρινά αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό όμως που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα επανέλθω πιο δυνατός και θα προσπαθήσω με την καλή αποκατάσταση να ξαναβρώ τον καλό μου εαυτό. Σε παρόμειες περιπτώσεις ο καλύτερος ”γιατρός” είναι η υπομονή.

 

 

 

 

– Τα προηγούμενα χρόνια το Ηράκλειο μας είχε συνηθίσει να πρωταγωνιστεί. Τη φετινή σεζόν οι διοικούντες του ξεκίνησαν μια νέα προσπάθεια, η οποία βασίστηκε πάνω σε νέα παιδιά. Θεωρείς την πορεία της ομάδας επιτυχημένη

 

 

Σίγουρα! Όταν σε μια ομάδα αγωνίζονται νεαροί ποδοσφαιρστές, οι οποίοι μάλιστα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, τότε αυτό μονο ευχάριστο μπορεί να είναι. Όντως το καλοκαίρι οι άνθρωποι που απαρτίζουν το σωματείο ξεκίνησαν μια τεράστια προσπάθεια, η οποία νομίζω πως ανταμείφθηκε. Τερματίσαμε στην τέταρτη θέση και το θετικό είναι πως στα περισσότερα παιχνίδια παίξαμε και όμορφο ποδόσφαιρο. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης πιστώνεται φυσικά στην διοίκηση που ήταν πάντα στο πλάι μας, αλλά και στο τεχνικό επιτελείο που κατάφερε να δημιουργήσει ένα πραγματικά αξιόλογο σύνολο το οποίο αγωνίζονταν σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη.

 

 

-Το μέλλον σου που ανήκει;

 

 

Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι νιώθω χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Ηρακλείου. Θα ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην ομάδα, όμως αυτό είναι μόνο μια απλή επιθυμία. Δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Θα μιλήσω με τη διοίκηση και πιστεύω πως όλα θα κυλήσουν ομαλά.

-Πως κρίνεις το επίπεδο στην Α’ κατηγορία;

 

 

Τα τελευταία χρόνια που αγωνίζομαι τόσο στη Δ’ Εθνική όσο και στην Α’ κατηγορία, παρατηρώ πως το επίπεδο έχει αρχίσει και ανέβαινει σταδιακά. Σε πολλές ομάδες αγωνίζονται ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να συγκαταλέγονται σε ρόστερ επαγγελματικών συλλόγων. Θα ήθελα ωστόσο να κάνω μια επισήμανση όσον αφορά το νόμο που έχει να κάνει με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά ταλέντα στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Όμως θα πρέπει να καταλάβουν αυτά τα παιδιά πως θα πρέπει να βρίσκονται στην ενδεκάδα μιας ομάδας επειδή το αξίζουν, και όχι επειδή υπάρχει ένας νόμος που το επιβάλει. Επιπλέον θα πρέπει κάθε φορά που ρίχονται στην… ”μάχη” να ”ξετυλίγουν” στον αγωνιστικό χώρο όλο το ταλέντο τους, εάν και εφόσον θέλουν να προχώρησουν.

 

-Ποια είναι η καλύτερη στιγμή που έχεις βιώσεισαν ποδοσφαιριστής;

 

Σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκα κράτησα μόνο τις θετικές εμπειρίες. Ωστόσο, οι στιγμές οι οποίες έχουν μείνει χαραγμένες για τα καλά μέσα στο μυαλό μου είναι δυο. Η πρώτη είναι όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία με τον Ήφαιστο Περιστερίου και η δεύτερη, την οποία δεν πρόκεται να ξεχάσω ποτέ, είναι το παιχνίδι με την Αθηναϊδα όταν αγωνιζόμουν ακόμη στην Πέρα Κλουμπ. Θυμάμαι πως ο προπονητής μου, ο Κώστας Ψυρόπουλος με χρησοιμοποίησε ως αλλάγη, και στην πρώτη μου επαφή με τη μπάλα σκόραρα, χαρίζοντας και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην ομάδα μου.

 

-Ξεχώρισες κάποιο προπονητή όλα αυτά τα χρόνια στις ομάδες τις οποίες αγωνίστηκες;

 

Η αλήθεια είναι πως όχι. Ευχαριστώ το θεό που είχα την τιμή να συνεργαστώ με πολύ καλούς τεχνικούς, από τους οποίους μόνο θετικά στοιχεία αποκόμισα.

 

-Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής με τον οποίο συνεργάστηκες και που τον εκτιμάς ακόμη και σαν άνθρωπο;

Όπως σου είπα και σε προηγούμενη ερώτηση αγωνίστικα σε πολλές ομάδες, έχοντας συνεργαστεί με πολλούς προπονητές και παίκτες. Ωστόσο υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο ότι και να πεις είναι λιγο. Ο Σίσι Μάνγκαν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν άνθρωπος για εμένα! Η προσωπικότητα αλλά και η διάθεση που δείχνει για το ποδόσφαιρο είναι στοιχεία τα οποία δύσκολα συναντά κάποιος στη σημερινή εποχή.

 

-Θεωρείς πως η οικονομική κρίση, όσο περνούν τα χρόνια, θα προκαλέσει μεγάλες φθορές στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

 

 

Είναι ένα φαινόμενο το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει εισέλθει για τα καλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ακόμη και μεγάλοι σύλλογοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πρωταθλημάτων τους. Η συγκεκριμένη συγκυρία έχει επηρέασει ασφαλώς και τον κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, καθώς τη φετινή σεζόν είδαμε πολλές ομάδες να αδυνατούν να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις. Μεγάλη απόδειξη αποτελεί ο 7ος όμιλος της Δ’ Εθνικής, από τον οποίο έχουν αποχωρήσει ήδη δυο σωματεία.

 

Η ιστοσελίδα μας σας παρουσιάζει αποκλειστικά τις επιδόσεις του Σπύρου Ζαμπαρά με τις ομάδες τις οποίες αγωνίστικε:

Αιολικός: Δ’ Εθνική (15 συμμετοχές)

Σούρμενα: Α’ ΕΠΣΑ ( 30 συμμετοχές/ 18 γκολ)

Τερψιθέα: Δ’ ΕΘΝΙΚΗ (20 συμμετοχές/ 8 γκολ)

Χαραυγιακός: Α’ ΕΠΣΑ (60 συμμετοχές/ 35 γκολ)

Σούρμενα-Πέρα Κλουμπ: Α’ ΕΠΣΑ(15 συμμετοχές/ 12 γκολ)

Περιστέρι: Α’ ΕΠΣΑ (30 συμμετοχές/ 15 γκολ)

Ήφαιστος Περιστερίου: Δ’ ΕΘΝΙΚΗ (25 συμμετοχές/ 10 γκολ)

Ηράκλειο: Α’ ΕΠΣΑ (10 συμμετοχές/ 8 γκολ)

 

Kυριάκος Παντζαρίδης

 

 

 

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply