Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Π.

Συναρπαστική νίκη της Δραπετσώνας απέναντι στο Χατζηκυριάκειο 3-2

Published

on

Ένα δυνατό αλλά καθόλου αντιαθλητικό παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο «Γιάννης Βάζος», όπου η Δραπετσώνα επικράτησε με 3-2 της ανανεωμένης ομάδας του Χατζηκυριακείου, σε έναν αγώνα που πρόσφερε πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ιδανικά στο παιχνίδι, έχοντας μάλιστα και τον ισχυρό άνεμο σύμμαχο. Μόλις στο 2’ ο Παυλάκης με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Γκορόγιας με σουτ από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της Δραπετσώνας (2-0). Αμφότερα τα γκολ προήλθαν από λανθασμένες απομακρύνσεις των αμυντικών, καθώς η μπάλα δεν απομακρυνόταν λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Στο 34’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ, όμως το δυνατό σουτ του Νεοφώτιστου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Χατζηκυριάκειο ανέβασε στροφές και έγινε πιο δραστήριο. Στο 46’ απείλησε με τον Γκαναδάκη, ενώ στο 52’ μείωσε σε 2-1 με κοντινό πλασέ του Κουγιουμτζή, ύστερα από εντυπωσιακή ασίστ του Μπένου. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 55’ ο Μπένος έπιασε ένα τρομερό σουτ, με τον Παύλου όμως να πραγματοποιεί φανταστική απόκρουση στο «παραθυράκι» και να σώζει την ομάδα του. Ο τερματοφύλακας της Δραπετσώνας ήταν ξανά πρωταγωνιστής στο 66’, όταν απέκρουσε νέο επικίνδυνο σουτ του Κουγιουμτζή. Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό (67’), ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Νάνου, ο Κουγιουμτζής με εξαιρετικό άλμα έφερε το ματς στα ίσα (2-2).

Η ισοφάριση αφύπνισε τους γηπεδούχους, που πήραν ξανά την πρωτοβουλία. Στο 76’ ο Παυλάκης απείλησε με δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Τσιάμης αντέδρασε σωτήρια. Τελικά, στο 79’ ο Γερακούδης με ψύχραιμο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 3-2, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Άκη Σαμιώτη.

Ως το τέλος, αξίζει να σημειωθεί η εκτέλεση φάουλ του Νάνου στο 85’, η οποία πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Δραπετσώνα πανηγύρισε δίκαια μια σημαντική νίκη απέναντι σε έναν αξιόμαχο και ανανεωμένο αντίπαλο, καθώς οι 15 από τους 20 ποδοσφαιριστές του Χατζηκυριακείου είναι νέα πρόσωπα, ενώ τέσσερις εξ αυτών έκαναν το ντεμπούτο τους σε ανδρικό επίπεδο.

Διαιτητής :Λαμπρίδης Βοηθοί: Καρακελές ,Ρηγοπούλου, Παρατηρητής Γεράκης Νικόλαος

ΑΣ Δραπετσώνας : Παύλου, Κλοκουζας (73´Γερακούδης), Γκαργκασούλας, Ριμπόπουλος ( 73´ Διοκμετζίδης ), Νεοφώτιστος, Δώδας , Κροκίδης ( 26´Ζερτίδης)Μανώλης, Παυλάκης, Φωτιάδης (83 ´Βέλια),Γκορόγιας.

Α Ε Χατζηκυριακείου: Τσιάμης , Παπαθέου (46´ Γόγολης83´ Ταρταράϊ ) Γκαναδάκης, Γιαπουτζιάν, Κρανιάς, Σαμουρίδης, Κουγιουμτζής, Κριεμάδι, Τομπαΐδης (65 ´ Νάνος) Μπένος, Οικονόμου (85´ Μποϊδάνης)