Connect with us

stoplekto

Τα… παράλογα με τον Αντώνη… 

Published

on

«Ζήτω τα παράλογα, ζήτω η Ελλάς»  είχε τραγουδήσει ο Πασχάλης Τερζής πριν από 24 χρόνια . Ένα τραγούδι που  παραμένει  επίκαιρο μετά τα όσα τρελά  συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας . Εμείς βέβαια θα ασχοληθούμε με τα αθλητικά  γεγονότα  με τα οποία έχουμε  φτάσει «στο κόκκινο ».

Θα προσπαθήσουμε να τα εξετάσουμε όλα , όσο μπορούμε καλύτερα

ΠΑΡΑΛΟΓΑ Νο1 :  

Τόσους μήνες στο ποδόσφαιρο είχε μπει «λουκέτο» σε όλα τα αθλήματα σε όλες τις κατηγορίες με εξαίρεση τις  μεγάλες ( ποδόσφαιρο , μπάσκετ, βόλεϊ). Ο λόγος ήταν  τα πολλά κρούσματα Κορωνοϊού  που υπήρχαν( γύρω στα 300 με 400)  και το οικονομικό  κόστος για τα εβδομαδιαία ιατρικά τεστ.

Και ξαφνικά πάρθηκε απόφαση να ξεκινήσουν προπονήσεις οι ομάδες της Football League  και της Γ’ Εθνικής με σκοπό να ξεκινήσουν οι αγώνες μετά από ενάμιση μήνα .

Κι όλα αυτά ενώ τα κρούσματα   όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά πενταπλασιάστηκαν !!!!. Γύρω στα 2000  σημειώνονται καθημερινά .Και οι αρμόδιοι αποφάσισαν να ανοίξουν τα γήπεδα. Προφανώς θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ενώ πρέπει οπωσδήποτε να βγουν πρωταθλητές αφού πιέζει η Ομοσπονδία αλλά ια κάποιες ομάδες. Τότε γιατί ρε καλόπαιδα «κλειδώσατε»  από τον Νοέμβρη τον αθλητισμό; Για την Γ’ Εθνική ουσιαστικά αναφέρομαι .Γιατί  «φυλακίσατε »τις ομάδες, πολλές από τις οποίες κινδυνεύουν με διάλυση  ενώ  στερήσατε το δικαίωμα στην άθληση των παιδιών ;

Να σημειωθεί ότι το θέμα των ιατρικών τεστ δεν έχει λυθεί ακόμα. Μόνο κάποιες μεμονωμένες κινήσεις έχουν γίνει , από κάποιους παράγοντες ομάδων αλλά και μερικούς Δήμους , όπως αυτός του Πειραιά που αναλαμβάνει τα έξοδα για τις δυο ομάδες της πόλης που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική( Εθνικός, Καραβάς).

Με τους υπόλοιπους συλλόγους  στις άλλες περιοχές τι γίνεται;;;;

ΠΑΡΑΛΟΓΑ Νο2  

Κι ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το  θέμα με τα έξοδα  των ιατρικών εξετάσεων  για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής , η ΕΠΟ βλέποντας ότι δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες  αποφάσισε να διεξάγει πρωτάθλημα ενός γύρου!!!! Δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων  θα γίνονται μέχρι την προσεχή Τετάρτη 3 Μαρτίου . Όσες δεν δηλώσουν θα υποβιβάζονται στο τοπικό πρωτάθλημα  απλά χωρίς κυρώσεις. Δεν θα υπάρξει δηλαδή πρόστιμο και αφαίρεση βαθμών.

Δεν γνωρίζω πως κατοχυρώνεται αυτό νομικά .Εννοώ το πρωτάθλημα του ενός γύρου . Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις . Άσε που δεν είναι και δίκαιο. Γιατί κάποιες ομάδες έχουν πάει ήδη σε νησιά κάνοντας αρκετά έξοδα , ενώ λόγω του ενός γύρου κάποιες άλλες την γλυτώνουν. Άνιση αντιμετώπιση 100%.

Να πούμε  ότι ο κάθε όμιλος θα συνεχιστεί από το σημείο που σταμάτησε .Οι  ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις, στη συνέχεια θα διεκδικήσουν την άνοδο μέσω μπαράζ.

Και κάτι άλλο .Θα γίνει ,λένε, προσπάθειες από την ΕΠΟ να μειωθούν τα έξοδα της διαιτησίας. Ίδωμεν….

ΠΑΡΑΛΟΓΑ νο3  

Δεν είναι λίγες οι ομάδες της Γ’ Εθνικής ( δεν μιλάω για τις μικρότερες κατηγορίες ) που ουσιαστικά έχουν αποδιοργανωθεί, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Παράγοντες των σωματείων αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα με την εργασία τους, ποδοσφαιριστές , μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν άνεργοι αφοσιώθηκαν   αποκλειστικά  στις δουλειές  τους αφού  είχε «κλείσει» το ποδόσφαιρο . Και έρχεται ξαφνικά η Πολιτεία και εν μέσω lock down, και μάλιστα  σκληρού ,με καθημερινό ρεκόρ κρουσμάτων και αποφασίζει να   ανοίξουν τα γήπεδα πιάνοντας αρκετούς  «στον ύπνο».

Για να εξηγούμαστε . Είμαστε από αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα . Αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο……

ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΝΟ4  

Από αναβολή σε αναβολή  πάμε με τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ . Από τον Φεβρουάριο ξεκίνησαν  , στις αρχές Μαρτίου πήγαν ,  στη συνέχεια είπαν για 19/3 για να αποφασιστεί τελικά την ύστατη στιγμή. Το Σάββατο 27 Μαρτίου αφού σύμφωνα με την τροπολογία Αυγενάκη, οι θητείες των διοικήσεων όλων των ομοσπονδιών θα εκπνεύσουν στις 31/3.

Και το παρασκήνιο δουλεύει «φουλ » , με ότι αυτό συνεπάγεται . Στην ΕΠΟ ελπίζουν ότι μέχρι τότε θα έχουν αρθεί οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας (απαγόρευση συναθροίσεων και μετακίνησης από Νομό σε Νομό) και θα μπορέσουν να κάνουν τις εκλογές τους με την φυσική παρουσία των εκλεκτόρων. Σε διαφορετική περίπτωση, θα τις κάνουν ηλεκτρονικά με το σύστημα που θεσμοθετήθηκε με την τροπολογία Αυγενάκη.

ΠΑΡΑΛΟΓΑ Νο5  

 

Πάμε  τώρα και στα δικά μας . Στις εκλογές της ΕΠΣ Πειραιά που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 31 Μαρτίου. Ειδησεογραφικά δεν έχουμε να πούμε – ακόμα – πολλά πράγματα . Όσον αφορά τις υποψηφιότητες  δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι πέρα από το γεγονός που αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα λάβει μέρος κανονικά η διοικούσα  παράταξη του «Νέου ποδοσφαιρικού Πειραιά .». Και δω αρχίζουν τα παράλογα. Πιστεύω ότι αυτές θα είναι οι πιο περίεργες εκλογές στην ιστορία του Πειραϊκού ποδοσφαίρου. Όλα δείχνουν ότι θα ψηφίσουν  μόνο όσα σωματεία έχουν πάρει την αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ . Δηλαδή  μόνο 33 ή 34 σωματεία από τα 80 που υπάρχουν .Λιγότερα κι από τα μισά δηλαδή. Χώρια ότι είναι πολύ πιθανόν  η Γενική συνέλευση να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, αν φυσικά εξακολουθεί αυτή η κατάσταση που ζούμε .

 Πάντως  ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας  μας  έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι  αρκετά σωματεία δεν μπορούν να ψηφίσουν για διαφόρους λόγους, εμείς τα θέλουμε  κοντά μας . Ιδιαίτερα την μέρα των εκλογών .»

ΠΑΡΑΛΟΓΑ Νο6 

Θα ολοκληρώσουμε τους παραλογισμούς  με ένα πολύ σοβαρό θέμα  που έχει να κάνει με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που  αφορά την απελευθέρωση μεταγραφών ερασιτεχνών αθλητών άνω των 18 ετών.

Μια απόφαση  η οποία διχάζει τον αθλητικό κόσμο  αν και ακόμα  αρκετοί είναι αυτοί που δεν το έχουν συνειδητοποιήσει και θα το  δουν στην πράξη αργότερα.

Αυτοί που ωφελούνται φυσικά είναι οι ίδιοι οι  18ρηδες αφού τους δίνεται με αυτόν τον τρόπο η ευθύνη της επιλογής  να κρίνουν μόνοι τους ως ενήλικοι πλέον, και να επιλέξουν την επόμενη ομάδα της αρεσκείας τους. Κάτι που δεν γινόταν μέχρι τώρα.

Προσωπικά θεωρώ αψυχολόγητη την απόφαση του κ. Αυγενάκη. Γιατί μπορεί τα  παιδιά  αυτά να μην δεσμεύονται από σωματεία και την αλλαζονία κάποιων παραγόντων και μπορούν να παίξουν όπου θέλουν , αλλά αυτό θα είναι η «ταφόπλακα» για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.  Τα περισσότερα σωματεία πλέον   διαθέτουν τμήματα υποδομής .Μεγαλώνουν ποδοσφαιρικά ένα παιδί , του μαθαίνουν τα μυστικά της μπάλας το προωθούν στα μεγαλύτερα τμήματα  του συλλόγου. Και έρχεται η στιγμή αυτή που μπορεί το παιδί αυτό  να αφήσει την ομάδα και να φύγει . Γιατί βρήκε κάτι καλύτερο. Κινδυνεύει μάλιστα να χαρακτηριστεί και μισθοφόρος στα 18-19 του χρόνια αφού ενδέχεται να πάρει «μαύρα »  χρήματα, από κάποιο παράγοντα άλλου συλλόγου για μεταγραφή . Και την άλλη χρονιά να φύγει κι από κει και να πάει αλλού.

Με το νομοσχέδιο αυτό θα υπάρξουν σωματεία που θα κινδυνέψουν με  διάλυση  αφού στηρίζονται ουσιαστικά σε νέα παιδιά.

Έστω και τώρα να βρεθεί μια δίκαιη και λογική  λύση για όλους . Διαφορετικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν θα έχει μέλλον….