Connect with us

Ε.Π.Σ.Α

Τα παραλειπόμενα από την κλήρωση του κυπέλλου της ΕΠΣ Αθηνών

Published

on

Με την κλήρωση του κυπέλλου της ΕΠΣ Αθηνών, άνοιξε και επίσημα η ποδοσφαιρική σεζόν 2024-25 για τις ομάδες της Αθήνας.

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Παναγιώτης Δημητρίου,το μέλος της επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Γιάννης Ρούσσος, το μέλος της επιτροπής Κυπέλλου Μάκης Λιβιτσάνος, και ο υπεύθυνος του αγωνιστικού Τάσος Κουνδουρόπουλος. Η κλήρωση κύλησε σε γρήγορους ρυθμούς παρά τις ιδιαιτερότητες, και παρόντες ήταν επίσης λίγοι εκπρόσωποι σωματείων αφού το εργάσιμο ημέρας και ώρας δεν επέτρεψε την παρουσία περισσοτέρων.

Σε αυτή την φάση θα αγωνιστούν 72 ομάδων. Από την Β’ ΕΠΣΑ δήλωσαν συμμετοχή οι 45 από τις 48 ομάδες (δεν δήλωσαν συμμετοχή Πανιώνιος Καισαριανής, Ελευθερούπολη και Ιεράπολη), από την Γ’ ΕΠΣΑ δήλωσαν 26 ομάδες, ενώ δήλωσε συμμετοχή και η ερασιτεχνική ομάδα του Πανιωνίου.

Όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον για το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου θα είναι κλειστά τα γήπεδα Ρουφ (λόγω εκδηλώσεων του Δήμου), Νέας Ιωνίας, Ακαδημίας Πλάτωνος, Υμηττού, Ηρακλείου. Έτσι οι ομάδες που εδρεύουν σε αυτά τα γήπεδα μπήκαν σε ξεχωριστή κληρωτίδα και θα αγωνιστούν φιλοξενούμενες.

Επίσης, ποινή έδρας θα εκτίσει ο Ηρακλής Περιστερίου λόγω τιμωρίας από την προηγούμενη σεζόννκαι έτσι ο αγώνας με τον Αρίωνα θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο. Χωρίς θεατές (!!!) θα αγωνιστεί το Καματερό στο παιχνίδι με τα Πετράλωνα λόγω τιμωρίας από την ΔΕΑΒ, κάτι που σχολιάστηκε σκωπτικά από τους παρευρισκόμενους…

Στο στατιστικό κομμάτι, σε 12 ζευγάρια θα αναμετρηθούν ομάδες της Β’ ΕΠΣΑ, σε 19 θα παίξουν ομάδες Β’ με ομάδες Γ’ ΕΠΣΑ, σε 4 ζευγάρια θα αγωνιστούν ομάδες της Γ’ ΕΠΣΑ και σε ένα ζευγάρι θα παίξει ομάδα Β’ ΕΠΣΑ με ερασιτεχνική ΠΑΕ (Πανιώνιος – Ατρόμητος Χαλανδρίου).

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην κλήρωση της Α’ και της Β’ κατηγορίας που θα γίνει τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΆΝΙΑ.