Connect with us

stoplekto

Τι είπαν Μπρατσόλης- Αρβανιτόπουλος(φώτο)

Η ΕΠΣΠ ενημέρωσε τον Υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Published

on

Σε συνέχεια των επικοινωνιών και την αποστολή των αιτημάτων της προς την πολιτεία και κάθε αρμόδιο, η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώθηκε και εκλήθη να παρουσιάσει τα αιτήματα των σωματείων και τις προτεραιότητες του ποδοσφαιρικού Πειραιά στον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. ΚΩΝ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ στην έδρα του Υπουργείου.

Η ανταπόκριση της Διοίκησης της Ε.Π.Σ.Π. ήταν άμεση και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20.11.2012 στα γραφεία του Υπουργείου και διήρκησε 1 ώρα.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι κ.κ. ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ Πρόεδρος, ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ Γεν.Γραμματέας, ΒΑΣ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Ταμίας και Πρόεδρος των Επιτροπών Υποδομών και Μικτών ομάδων, ΚΩΝ.ΧΟΛΕΒΑΣ Αναπλ. Ταμίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος και ΠΑΝ.ΛΑΠΑΤΑΣ Πρόεδρος των Επιτροπών Παρατηρητών και για Θέματα Ασφάλειας & Πρόληψης της Βίας.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την ευαισθησία, το ενδιαφέρον και την πρόσκληση προς την Ε.Π.Σ.Π. να τον ενημερώσει για τα αιτήματα του ποδοσφαιρικού Πειραιά, ώστε με τη συμβολή του και την παρέμβαση του να μπουν σε τροχιά υλοποίησης οι προτεραιότητες που θέτουν τα σωματεία της Ένωσης μας για τα δικαιώματα του κοινωνικού ποδοσφαίρου, της ανάπτυξης των υποδομών προς όφελος συνολικά του παμπειραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και του αθλήματος.

Ο κ. Πρόεδρος κατέθεσε το συνοπτικό έγγραφο στον κ. Υπουργό, το οποίο είχε ήδη αποσταλεί και ήταν σε γνώση του γραφείου του και μέσω αυτής της διαδικασίας ήταν ενήμερος για τα βασικά θέματα που προωθεί και παλεύει η Ε.Π.Σ.Π. και τα οποία συνίσταται συνοπτικά στα εξής:

α) στην οικονομική επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων

β) στην προώθηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα στην δημιουργία νέων γηπέδων ποδοσφαίρου και

γ)στην παροχή προληπτικής ιατρικής φροντίδας εκ των δωρεάν ιατρικών εξετάσεων όλων των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών όλων των σωματείων μας ως και της δωρεάν αποκατάστασης των σοβαρών τραυματισμών που προκύπτουν στις επίσημες διοργανώσεις της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

Περιληπτικά η κατάθεση των αιτημάτων επικεντρώθηκε:

α) Στην επανέναρξη των οικονομικών επιχορηγήσεων σε όλα τα σωματεία Α΄, Β΄ , Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ως και της Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας

β) Στην παρέμβαση του κ. Υπουργού για την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ., τον οποίο ενημέρωσε ότι ήδη υπάρχει κονδύλι 350.000,00 € από την Περιφέρεια Αττικής συν το αναμενόμενο κονδύλι των 150.000,00 €, το οποίο όπως ειπώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ.ΣΤ.ΧΡΗΣΤΟΥ, υπάρχει η δυνατότητα να εξευρεθεί, ώστε το ενιαίο αυτό ποσό να δώσει τη δυνατότητα για να γίνει η απαιτούμενη πλήρης ανακατασκευή του χλοοτάπητα του γηπέδου ως και των εξέδρων.

Για το γήπεδο ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ. τονίστηκε από τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ.Π. ότι είναι υπόθεση τιμής για τον ποδοσφαιρικό Πειραιά να δοθεί επιτέλους το απαραίτητο χρονοδιάγραμμα και να υλοποιηθεί επιτέλους η απαραίτητη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Γ.Γ.Α. και Περιφέρειας Αττικής να ενταχθούν σε ενιαίο κωδικό τα δυο ποσά των 350.000,00 € και των 150.000,00 € και επιτέλους με βάση την υφιστάμενη μελέτη να δημοπρατηθεί το έργο για να είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ αγωνιστική χρονιά που αναγκάζεται η Ε.Π.Σ.Π. και τα σωματεία της να προπονούνται και να κάνουν αγώνες σ΄ αυτό το γήπεδο.

 

Θέλουμε να πιστεύουμε κ. Υπουργέ τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ότι δεν θα διαψευθούμε για άλλη μια φορά.

Διακρίνουμε σε αυτή τη φάση τη θέληση και τον συντονισμό της πολιτείας με την Περιφέρεια Αττικής και την Αντιπεριφέρεια Πειραιά, ώστε να υλοποιηθούν τελικά ότι τεχνικά απατούνται.

Θα είναι μεγάλη ανάσα για όλους μας αυτή η δική σας συμβολή.

Πέραν αυτού του κεντρικού στόχου τέθηκε στον κ. Υπουργό το θέμα του ελεύθερου χώρου που υπάρχει στις εγκαταστάσεις της Σχολής ΣΚΥΠ, που όπως ενημερώθηκε στην τελευταία συνάντηση του με τον Δήμαρχο Πειραιά κ.ΒΑΣ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ, ο Δήμος Πειραιά προσπαθεί σε αυτό το χώρο να δημιουργήσει ποδοσφαιρικό γήπεδο ήπιας μορφής.

Ο κ. Υπουργός στο σύνολο των αιτημάτων που κατέθεσε η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π. τόσο με τα έγγραφα της, όσο και με την προφορική ανάλυση των αιτημάτων που έκανε ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ.Π., ευχαρίστησε τη Διοίκηση για την προσεκτική ενημέρωση που του έγινε ως και τις προσπάθειες που καταβάλλει για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με αξιοπρέπεια, κοινωνική αλληλεγγύη υπέρ του αθλητισμού και της νεολαίας.

Σημείωσε δε, με υπογράμμιση, ότι θέτει υπό την αιγίδα του κάθε πρωτοβουλία της Ε.Π.Σ.Π. κατά της βίας και υπέρ της υγιούς άμιλλας, για την καλλιέργεια, την ανάπτυξη και την στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και στα ερασιτεχνικά σωματεία που αποτελούν την σίγουρη υποδομή για την πρόοδο και του μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά για τα θέματα που του τέθηκαν δεσμεύτηκε στον Πρόεδρο και στην αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ότι έχει ενημερωθεί ήδη και από την Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού κα ΚΥΡ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ και από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. ΙΩΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΔΗ σχετικά με την απαιτούμενη άμεση προώθηση των διαδικασιών για να γίνει η αιτούμενη δίκαια ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ. , που όπως χαρακτήρισε, είναι ντροπή «να σπάνε» τα πόδια τους παίζοντας αναγκαστικά μπάλα σε αυτό το γήπεδο.

Δεσμεύτηκα ότι θα ελέγξω ότι χρειάζεται, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να είναι η τελευταία χρονιά, όπως είπε ο κ. Πρόεδρος, που χρησιμοποιείται αναγκαστικά από την Ε.Π.Σ.Π. το γήπεδο με τη σημερινή του μορφή.

Όσον αφορά στο γήπεδο στο χώρο της Σχολής ΣΚΥΠ ο κ. Υπουργός έδωσε επιτόπου εντολή στους συνεργάτες του να δουν το καθεστώς ιδιοκτησίας και υποσχέθηκε ότι εφόσον ο χώρος ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας& Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού να είστε βέβαιοι ότι θα δημιουργηθεί και εκεί ένα προπονητήριο.

Όσον αφορά την μεγάλη έκταση της παραλίας Καλλιθέας Μοσχάτου Πειραιά των σχεδόν 300 στρεμμάτων που παραμένει ανεκμετάλλευτος, ο κ. Υπουργός είπε ότι θα είναι «από πάνω» στην Εταιρεία του Δημοσίου που έχει αναλάβει την αξιοποίηση, με δράσεις σε όλη αυτή την έκταση, ώστε να ενταχθεί ένα τουλάχιστον γήπεδο ήπιας μορφής που δικαιούται το παμπειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, οι πολίτες και η νεολαία των ευρύτερων περιοχών.

Ο κ. Υπουργός δέχθηκε ότι όλα τα αιτήματα που του κατατέθηκαν είναι δίκαια, ρεαλιστικά και θα προσπαθήσει μέσα στις σημερινές παρά πολύ δύσκολες συνθήκες με βάση την ιεράρχηση των όσων ανωτέρω δεσμεύτηκε να υλοποίηση τα αιτήματα των σωματείων του Πειραιά, γιατί το δικαιούνται, γιατί αυτό θα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια στη λειτουργία τους, υπέρ των τοπικών κοινωνιών τους και του ευρύτερου ποδοσφαιρικού αθλητικού Πειραιά.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. κ. ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ευχαρίστησε άλλη μια φορά τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού κ.ΚΩΝ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ για την άμεση ανταπόκριση του να συζητήσει τα θέματα που μετέφερε και του παρουσίασε η Διοίκηση της Ένωσης εκ μέρους του παμπειραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ως και για το ειλικρινές ενδιαφέρον του να ελέγξει την υλοποίηση τους, γεγονός που έδωσε μεγάλες ελπίδες και δύναμη στο παμπειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ με την ίδια μεθοδικότητα, συνέχεια και σοβαρότητα θα εξακολουθήσει να καταθέτει και να διεκδικεί τα αιτήματα των πειραϊκών σωματείων, σε κάθε τομέα και προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε το σύνολο της εργασίας της να αποβαίνει σε υλοποίηση των στόχων του ποδοσφαιρικού Πειραιά, της προόδου του και άρα της ισχυροποίησης συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply