Connect with us

stoplekto

Το “αντίο” στον Σωκράτη…

Published

on

Δάκρυσε όλη η Παλλήνη στο τελευταίο “αντίο” στον Σωκράτη Κιούρκο… Έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα… Η καρδιά του τον πρόδωσε στο κρεβάτι του νοσοκομείου και κανείς ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει.

Ένα μεγάλο “γιατί;” υπήρχε το απόγευμα  (20/2) στα στόματα όλων όσων βρέθηκαν στο Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο Σωκράτη. Γιατί τόσο νωρίς και γιατί με αυτόν τον τρόπο;…

Απαρηγόρητη η μητέρα του Σωκράτη, ξέσπασε σε λυγμούς και κραυγές στη εικόνα του φέρετρου, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί. “Όχι Σωκράτη μου, όχι…”, φώναζε, με το πλήθος να παρακολουθεί παγωμένο. Κοντά της και ο πατέρας του Σωκράτη, η σύζυγός του και τα τρία του παιδιά.

Παρόντας και ο πρόεδρος του Παλληνιακού, Χρήστος Αναστασίου,αλλά και ο τέως πρόεδρος του συλλόγου και ξάδελφος του Σωκράτη, οΠαναγιώτης Μερτύρης.

Εκεί και ο δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, ενώσεων, συλλόγων.

Φυσικά πολύς κόσμος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, όπως ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ, όλη η ομάδα του Παλληνιακού, αλλά και ποδοσφαιριστές και συνεργάτες του από άλλου συλλόγους  (Τριγλία Ραφήνας, Θύελλα Ραφήνας, Αήττητο Σπάτων). Εκεί και φίλοι του από τον δήμο Σπάτων, όπου εργαζόταν τα τελευταία χρόνια ο Σωκράτης.

Στο τελευταίο “αντίο” δεν έλειπαν ούτε οι πιτσιρικάδες του Παλληνιακού. Τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής, που τόσο πολύ αγαπούσαν τον προπονητή τους και που -πια-, τόσο πολύ θα τους λείψουν οι προτροπές του, οι φωνές του, τα χειροκροτήματά του, το χαμόγελό του…

Με δάκρυα στα μάτια τα παιδιά βγαίνοντας από τον Ιερό Ναό, έδειχναν κι εκείνα αποσβολωμένα και μη μπορώντας να πιστέψουν ότι δεν θα δούνε ξανά τον Σωκράτη…

“Ένιωθε πόνο από το παιχνίδι”

“Κάτι είχε καταλάβει από το παιχνίδι κιόλας. Μας είπε ότι ένιωθε έναν πόνο στα πλευρά, αλλά δεν ήθελε να αφήσει την ομάδα σε καμία περίπτωση”, υποστήριζαν οι άνθρωποι του Παλληνιακού, συντετριμμένοι. Η μεγαλύτερη απορία (που μετατρεπόταν σε οργή) όλων τους όμως ήταν μία: “Πως οι γιατροί δεν αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα της κατάστασής του; Πως τον χάσαμε μέσα στο νοσοκομείο;..“.

Μαρμαρωμένος στάθηκε όλος ο κόσμος την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από τον Ναό. Απόλυτη σιγή, θλίψη και πίκρα…

Το θλιμένο μήνυμα του Παναγιώτη Μερτύρη

Η οικογένεια είχε ζητήσει αντί για στεφάνια να μαζευτούν χρήματα. Ότι συγκεντρώθηκε θα δοθεί στο Κέντρο Ειδικών ατόμων «Χαρά» στην Παλλήνη.

Ο Παναγιώτης Μερτύρης μετά την κηδεία έκανε νέα ανάρτηση στο facebook όπου έδωσε και την υπόσχεσή του. Με πόνο ψυχής λοιπόν, έγραψε:

“Δυστυχως σημερα εγινα κατά πολύ φτωχότερος σαν ανθρωπος γιατι εχασα έναν ξαδελφο μου τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΙΟΥΡΚΟ έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΔΕΛΦΟ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΙΛΟ,ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΑΝΘΡΩΠΟ που οποτε τον χρειαζοσουν ηταν παντα διπλα σου αθόρυβα με την καλοσυνη και την μετριοπαθεια που τον διεκρινε. ευχομαι ολοψυχα στην τοσο αξιολογη οικογενεια που ο ιδιος δημιουργησε καλο ΚΟΥΡΑΓΙΟ θα είμαι για παντα διπλα τους οποτε με χρειαστουν. Εκτος όμως από την οικογενεια του τον εχασε και μια άλλη οικογενεια αυτή του ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΥ που για αυτην ηταν η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΤΙ ΚΡΙΜΑ!!! ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΦΙΛΕ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ”.

 

“Αντίο Σωκράτη”

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τον Σωκράτη Κιούρκο. Ένα είναι βέβαιο: Η παρέα του, τα πειράγματά του, τα αστεία του, η προβληματισμένη εικόνα του όταν κάτι στράβωνε στην ομάδα, όλα αυτά, θα μας λείψουν. Θα μας λείψουν πάρα πολύ!

Σε όλους που τον ζήσαμε, είτε στις δραστηριότητές του στην πόλη μας, είτε στην οικογένεια του Παλληνιακού.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΩΚΡΑΤΗ…

Πηγή: zwpallini.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply