Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

“Υγεία, ταλέντο και φιλοδοξία!”

Published

on

Ο Martin Wohrle, ο Γερμανός προπονητής που θα πλαισιώσει τον Γιώργο Μεταξαράκη, στο soccer school που θα διοργανώσει η ΔΙΑΝΑ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης στις 5-6-7-8 Μαϊου στις εγκαταστάσεις του Β’ δημοτικού γηπέδου της πόλης, εξήγησε από την πλευρά του τη σημαντικότητα της πρωτοβουλίας αυτής. Ευχαρίστησε το σύλλογό μας για τη δυνατότητα που του δίνει να επισκεφθεί την ακαδημίας μας και μίλησε για το έργο που θα προσπαθήσει να προσφέρει στους συντελεστές και όλους τους εμπλεκομένους ανθρώπους στην ομάδας μας. Αναφέρθηκε ακόμη στα πρότυπα λειτουργίας του γερμανικού ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα έδωσε και τη δική του οπτική για τη συνταγή της επιτυχίας.

-Για το στόχο του στο επικείμενο soccer school στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας:

Καταρχήν, θέλω να τονίσω το πόσο πολύ χαίρομαι για το γεγονός πως μου δίνεται η δυνατότητα να παρευρεθώ στην ακαδημία της Διάνα Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης. Πιστεύω πως έχω τον τρόπο να μεταδώσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου, από τη διαδικασία εξέλιξης ταλέντων στη Γερμανία, τόσο στους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας, όσο και στους προπονητές. Ελπίζω πως αυτό μελλοντικά θα τους βοηθήσει. Επίσης το ενδιαφέρον μου για τη λειτουργία των υποδομών της Ελληνικής Ομοσπονδίας και για τον τρόπο με το οποίο εργάζονται οι προπονητές είναι έκδηλο και επιθυμώ να το αντικρίσω από κοντά.

-Για αυτά που θέλει να μεταδώσει στους προπονητές:

Αυτό που κυρίως θα ήθελα να επισημάνω στους προπονητές της Διάνα Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, είναι ορισμένες μεθόδους προσέγγισης για την τεχνική κατάρτιση και την τακτική δεξιότητα των ταλέντων, όπως αυτές εφαρμόζονται στις μικτές ακαδημίες της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

-Συμβουλές για τους γονείς:

Κατά τη γνώμη μου οι γονείς δεν θα πρέπει να πιέζουν τα παιδιά τους σε ό,τι αφορά το χώρο μας. Εάν τα παιδιά διαθέτουν το ταλέντο, την επιθυμία και τη θέληση για το άθλημα, τότε αυτομάτως θα μπορέσουν να βρουν το δρόμο τους. Ενδεχόμενη λάθος φιλοδοξία ίσως αποδειχθεί επικίνδυνη για εκείνα.

-Για τις διαφορές μεταξύ ελληνικών και γερμανικών υποδομών:

Εμείς στη Γερμανία, με την εισαγωγή των αθλητικών κέντρων στην πρώτη (Bundesliga) και δεύτερη τη τάξει εθνική μας κατηγορία, καθώς και το πρόγραμμα της ομοσπονδίας μας για την προώθηση ταλέντων από το 2002, καταφέρνουμε να εισάγουμε ένα μεγάλο αριθμό παιδιών και εφήβων στις γερμανικές υποδομές. Αυτή η προσπάθεια απέδωσε καρπούς τα τελευταία χρόνια και ουσιαστικά “αποθεώθηκε” με την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας.
Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα, εφόσον η ομοσπονδία εκπονήσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ανάπτυξη και την προώθηση του ντόπιου στοιχείου.

-Για το αν πιστεύει στο ελληνικό ταλέντο:

Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχουν πολύ καλοί νέοι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα. Το σημαντικό όμως είναι να αναγνωρίζονται έγκαιρα και εν συνεχεία να εκπαιδεύονται κατάλληλα, για να είναι έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

-Η συνταγή της επιτυχίας:

Αρχικά, το βασικότερο από όλα είναι ο παίκτης να αγαπάει το ίδιο το άθλημα, το ποδόσφαιρο. Για να φτάσει όμως κανείς στην κορυφή χρειάζεται ταλέντο, φιλοδοξία και πρωτίστως ψυχική και σωματική υγεία.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply