Connect with us

stoplekto

Φοίβος – Λουτράκι 0-1

Δεν παραδίνονται οι οράνιε

Published

on

 

Την τύχη στα… πόδια τους κρατούν πια οι οράνιε αφού έφυγαν από τη Ρόδο με το χρυσό τρίποντο χάρη σε ένα πανέμορφο γκολ του Κώστα Αποστολάκη στο 70ο λεπτό. Οι οράνιε πλέον δεν εξαρτώνται από τα αποτελέσματα άλλων ομάδων. Πρέπει να κερδίσουν τώρα τον «ημιτελικό» με τον Άτταλο στο Λουτράκι την επόμενη Κυριακή για να ….προκριθούν στον μεγάλο τελικό του ομίλου έτσι ώστε να κυνηγήσουν το «όνειρο» την τελευταία αγωνιστική μέσα στη Ραφήνα..

 

Με νωπές ακόμα τις αναμνήσεις από τα λάθη που στέρησαν τους τρεις βαθμούς της νίκης στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τη Θύελλα και ανάγκασαν τους οράνιε να ταξιδέψουν στη Ρόδο για να παίξουν έναν τελικό με την πλάτη στον τοίχο, οι ποδοσφαιριστές του κ. Μεσολόγγη βρήκαν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα τη ψυχική δύναμη να αντιδράσουν. Με έξυπνη τακτική, υπομονή, με λίγη – επιτέλους – τύχη στο πρώτο ημίχρονο και με ακόμη μεγαλύτερο πάθος, αλλά και αυτοσυγκέντρωση στο δεύτερο μέρος, κατάφεραν να περιορίσουν τον αρχικό ενθουσιασμό των γηπεδούχων και την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσουν σε μια από τις αντεπιθέσεις τους.

 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν φουριόζοι και με μπροστάρη και βασικό κινητήριο μοχλό τον Δελαπόρτα προσπάθησαν από νωρίς να πιέσουν τους οράνιε και να σημειώσουν ένα τέρμα. Στο 12ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Μπέκος έπεσε σωστά και απέκρουσε την εκτέλεση του Τζιβίλογλου. Ο τερματοφύλακας των οράνιε, του οποίου σήμερα …γυάλιζε το μάτι και ήταν αλάνθαστος, εξουδετέρωσε άλλον ένα μεγάλο κίνδυνο στο 14ο λεπτό πέφτοντας στη γωνία του και απομακρύνοντας σε κόρνερ το σουτ του Γκινή από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή. Οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια μεγάλη φάση στο 33ο λεπτό, όταν η εξαιρετική απευθείας εκτέλεση ενός κόρνερ από τον Δελαπόρτα έφερε τη μπάλα μέσα στη εστία του Μπέκου, ο οποίος βρήκε ελάχιστα τη μπάλα που προσέκρουσε στο οριζόντιο και στη συνέχεια στο κάθετο δοκάρι για να σκάσει μέσα στη μικρή περιοχή και να απομακρυνθεί από τον Μαυρέλη.

 

Στο ίδιο διάστημα, αφού ο Μαυρέλης βοήθησε τον Τσώκο να ξεπεράσει την αρχική του νευρικότητα και κάτι αντίστοιχο έκαναν οι Παινέσης και Ζερβός με τον εξίσου νευρικό στην αρχή Σπέτση, οι οράνιε πάτησαν καλύτερα και με αιχμές τους Αποστολάκη και Τσουμάνη προσπάθησαν στην αντεπίθεση να φέρουν την μπάλα στον Χρυσαφίδη για να κάνουν τη …ζημιά. Οι τελικές μπάλες στο πρώτο ημίχρονο δεν βγήκαν, αλλά ήταν φανερό ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι οράνιε θα έβρισκαν ακόμη μεγαλύτερους χώρους.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να θέλουν να πιέσουν ακόμη περισσότερο αλλά εκτός από την κεφαλιά του Δελαπόρτα στο 58ο λεπτό, οι οράνιε δεν απειλήθηκαν σοβαρά. Κάποια μακρινά σουτ ή οι εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ σταματούσαν στον Μπέκο, ο οποίος «καθάριζε» τα πάντα με απίστευτη ηρεμία. Στο τελευταίο μισάωρο και με την είσοδο του φρέσκου και ταχύτατου Δημάκη, οι οράνιε με περισσότερες φυσικές δυνάμεις έγιναν ακόμη πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους. Σε μια από αυτές, στο 70ο λεπτό, ο Δημάκης έκανε το παράλληλο γύρισμα στη μεγάλη περιοχή, ο Αποστολάκης …χόρεψε τον προσωπικό του αντίπαλο και με άπιαστο δεξί πλασέ στο αριστερό παράθυρο του Λουτριώτη σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

 

Οι οράνιε είχαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο 86ο λεπτό, όταν ο Ζερβός από πλάγια ελίχθηκε και απέφυγε με εξαιρετικό τρόπο τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε το γύρισμα στο πρώτο δοκάρι με τον Λουτριώτη να σώζει με τα πόδια το κοντινό πλασέ του Χρυσαφίδη.

 

Το φιλμ του αγώνα:

 

Στο 2ο λεπτό , ο Σπέτσης έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής που πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λουτριώτη.

 

Στο 8ο λεπτό, ο Γκινής μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και έκανε από καλή θέση το διαγώνιο σουτ , το οποίο όμως σταμάτησε στα πόδια του Γκαρμίρη που με δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνε.

 

Στο 11ο λεπτό, ο Δελαπόρτας μπήκε με ταχύτητα μέσα στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε με ωραία ντρίμπλα τον Τσώκο και ανατράπηκε από τον νεαρό αμυντικό των οράνιε. Ο Τζιβίλογλου ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Μπέκος έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.

 

Στο 14ο λεπτό, ο Δελαπόρτας βρήκε τον Γκινή σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μπέκος έπεσε σωστά στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων.

 

Στο 18ο λεπτό, το πολύ δυνατό σουτ του Ορφανίδη από τα 30 μέτρα μπλόκαρε σταθερά ο Μπέκος.

 

Στο 26ο λεπτό, ο Αποστολάκης από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή θα προσπαθήσει να πλασάρει τον Λουτριώτη, αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

 

Στο 28ο λεπτό, ο Φωτεινής θα πέσει κάπως άτσαλα πάνω στον Αντωνίου μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων με το διαιτητή της συνάντησης να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Μάλλον αυτή ήταν και η σωστότερη απόφαση.

 

Στο 32ο λεπτό, η δυνατή εκτέλεση φάουλ του Αξιώτη θα βρει στο τείχος των οράνιε και θα περάσει κόρνερ πάνω από τα δοκάρια του Μπέκου.

 

Στο 33ο λεπτό, το επικίνδυνο κόρνερ του Δελαπόρτα στο δεύτερο δοκάρι θα βρει πρώτα στην οριζόντια δοκό και στη συνέχεια στην κάθετη για να απομακρύνει τελικά ο Μαυρέλης.

 

Στο 52ο λεπτό, οι οράνιε θα βγούν στην αντεπίθεση με τον Αποστολάκη να τρέχει το μισό γήπεδο και τον Λουτριώτη στην κλειστή του γωνία να αποκρούει με τα πόδια σε κόρνερ το πλασέ του επιθετικού των οράνιε.

 

Στο 55ο λεπτό, το δυνατό σουτ του Αξιώτη εκτός περιοχής θα περάσει άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μπέκου.

 

Στο 58ο λεπτό, ένα νέο φάουλ του Αξιώτη από τα πλάγια θα βρει τον Δελαπόρτα μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του αρχηγού των γηπεδούχων από εξαιρετική θέση θα περάσει πάνω από τα δοκάρια του Μπέκου.

 

Στο 70ο λεπτό, η αντεπίθεση των οράνιε με τον Δημάκη και το παράλληλο γύρισμα στη μεγάλη περιοχή. Ο Αποστολάκης θα ντριπλάρει τον προσωπικό του αντίπαλο και προλαβαίνοντας το ντουμπλάρισμα από τον Shpetim, με πανέμορφο πλασέ θα στείλει τη μπάλα στο αριστερό Γ της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Λουτριώτη, κάνοντας το 0 – 1.

 

Στο 78ο λεπτό, η σέντρα – σουτ του Ορφανίδη Ν. με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να σταματάει στον Μπέκο, ο οποίος κάνοντας δύο βήματα προς τα πίσω, έπεσε και μπλόκαρε.

 

Στο 86ο λεπτό, ο Ζερβός ελίχθηκε εξαιρετικά από τα πλάγια και έκανε το γύρισμα στο πρώτο δοκάρι με τον Χρυσαφίδη να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Λουτριώτη εξ επαφής να διώχνει με τα πόδια.

 

Στο 94ο λεπτό, το σουτ του Γκαρμίρη εκτός περιοχής θα αναγκάσει τον Λουτριώτη να πέσει και να μπλοκάρει τη μπάλα.

aoloutraki.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply