Connect with us

Uncategorized

Νίκη – ανάσα για Εργοτέλη..

Published

on

Μετά τη δύσκολη εβδομάδα που ακολούθησε την ήττα από τον Παναθηναϊκό, οΕργοτέλης το μεσημέρι της Κυριακής διασκέδασε τις εντυπώσεις, επικρατώντας μεσκορ 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Παγκρήτιο και επανήλθε η ηρεμία στο στρατόπεδο των Κρητικών.

 

Η ομάδα του Νίκος Καραγεωργίου, πηγαίνοντας κόντρα στην παράδοση που ήταν με το μέρος των Αρκάδων, κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στα δύο γοκλ των Σασιασβίλι και Κατσικοκέρη στο πρώτο μέρος, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν για έβδομη αγωνιστική χωρίς “τρίποντο” στη Σούπερ Λίγκα φέτος.

 

Ο Εργοτέλης από τη σέντρα κιόλας έδειξε να θέλει περισσότερο τη νίκη και χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, κατάφερε νωρίς, μόλις από το όγδοο λεπτό να ανοίξει το σκορ. Με τον Μπρέσκα στο 2′ να έχει χάσει την ευκαιρία να “παγώσει” το γήπεδο, ο Σασιασβίλι εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Χακόμπο στην κεφαλιά του Ολίσε και από το πουθενά έβαλε το κεφάλι του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυακάνοντας το 1-0.

 

Από εκεί και πέρα οι ισορροπίες αναταράχτηκαν, ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, ο Ουσέρο ωστόσο στο 13′ δεν τελείωσε σωστά το γύρισμα του Περόνε και από εκεί και πέρα υπήρχαν μόνο… γηπεδούχοι στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, το θέαμα δεν ήταν ιδιαίτερο, ωστόσο οι Κρητικοί ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ένα καλού σουτ του Γιαλούση στο 29′.

 

Όπως και να έχει, οι παίκτες του Καραγεωργίου πήγαν με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια, αφού στο 37ο λεπτό, ο Σασιασβίλι έκανε τη σέντρα ο Κατσικοκέρης έπιασε την κεφαλία και διαμόρφωσε το 2-0.

 

Ο Οράσιο Γκονσάλβες προσπάθησε να δώσει νέο αέρα στην ομάδα του στο δεύτερο μέρος, αναπροσαρμόζοντας τα πλάνα του, δεν τα κατάφερε όμως, με το ρυθμό να είναι υποτονικός και τον Λεάλ να είναι με διαφορά ο καλύτερος στο γήπεδο. Οι Αρκάδες πάντως είχαν την κατοχή, δεν μπορούσαν να φτάσουν ωστόσο στα καρέ του Καβουσάκη, με τους γηπεδούχους από την άλλη να έχουν κάτσει στο 2-0.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήρθε στο 73′, όταν ο Λεάλ έκανε το σουτ, με τον Χακόμπο να μπλοκάρει, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ροτζέριο πάσαρε στον Μπρέσκα, αυτός γύρισε παράλληλα αλλά δεν βρέθηκε κάποιος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

 

Η ομάδα της Τρίπολης στο 81′ θα μπορούσε να έχει μειώσει χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι, με τον Μπρέσκα να μπαίνει από δεξιά στην περιοχή μετά από ωραίο συνδυασμό του Ροτζέριο και του Περόνε, όμως το σουτ που έκανε έδιωξε με υπερένταση ο Καβουσάκης, κρατώντας το 2-0 που διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Κομίνη.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Σασιασβίλι, Σαρρής, Γιαλούσης, Βίσιο, Σίλβα (74’ Κυριακίδης), Ολίσε (79’ Κουτσιανικούλης), Μπέτο, Λεάλ, Ρομάνο (90’ Χρυσοφάκης), Κατσικοκέρης

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Οράσιο Γκονσάλβες): Χακόμπο, Τσαμπούρης (67’ Ναβάρο), Πουλίδο, Μπαρτόλινι, Πιπίνης, Χουανίτο (46’ Έγκον), Ουσέρο (60’ Ροτζέριο), Αλβάρες, Ράγιος, Μπρέσκα, Περόνε

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply