Connect with us

stoplekto

Έδωσαν τρεις ψήφους στις ΕΠΣ για να δυναμώσουν τη Super League

Published

on

Ελιγμός της τελευταίας στιγμής έγινε από τους διοικούντες την ΕΠΟ, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της Super League για να έχουν ψήφους στις Γενικές Συνελεύσεις και στις εκλογές όλες οι ομάδες-μέλη της.

 

Στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε το πρωί της Παρασκευής (25/04) και αφότου καταγράφηκαν αντιδράσεις από κάποιους συμβούλους στο αρχικό σχέδιο, που προέβλεπε αύξηση των ψήφων της Super League και όχι ταυτόχρονη αύξηση των αριθμών των ψήφων στις Ενώσεις και τα ερασιτεχνικά σωματεία-μέλη τους-, προτάθηκε ένα νέο σχέδιο, το οποίο δίνει στην κάθε μια από τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις τρεις (3) ψήφους.

 

Αυτό σημαίνει ότι οι ψήφοι της Super League, προστιθέμενοι με τις ψήφους των υπόλοιπων Ενώσεων (55) επί τρία και αυτών που θα δημιουργηθούν (Ένωση Διαιτητών, Ποδοσφαιριστών, Προπονητών, Γυναικών beach soccer θα έχουν από μία ψήφο) ανεβάζουν τα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου από τα 56 που είναι σήμερα σε περίπου 200. Μοναδικός που μειοψήφησε ήταν το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος της ΕΠΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Βαγγέλης Μαζαράκης.

 

Παρότι η κίνηση ελιγμού από τη διοίκηση της ΕΠΟ άμβλυνε τις αντιδράσεις, πρέπει να επισημανθεί ότι οι τρεις ψήφοι των Ενώσεων δεν θα δοθούν στα σωματεία όπως στην περίπτωση της Super League.

 

Θα δοθούν στα μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων. Μια ψήφο θα έχει ο πρόεδρος του Δ.Σ. και από μια δύο μέλη του Δ.Σ., τα οποία προφανώς θα έχουν και τις ίδιες εκλογικές προτιμήσεις. Συνεπώς, η αύξηση των ψήφων ναι μεν ικανοποιεί εν μέρει σε επίπεδο αριθμού, αλλά ο τρόπος που έγινε η αύξηση δεν είναι ούτε αναλογικός ούτε ξεφεύγει από το προϋπάρχον μοντέλο, το οποίο μπορούσε να είναι εύκολα διαχειρίσημο.

 

Η ενημέρωση της ΕΠΟ αναφέρει:

 

“Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ εγκρίθηκε το σχέδιο του νέου Καταστατικού της Ομοσπονδίας. Το σχέδιο θα αποσταλεί άμεσα προς έλεγχο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (F.I.F.A.) και στη συνέχεια θα εισαχθεί προς επικύρωση στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου. Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 15 Μαΐου με αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση και έγκριση τροποποιήσεων Κανονισμών της ΕΠΟ”.

soccerplus.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply