Connect with us

5ος Όμιλος

Νίκος Σχίζας: Μυστικό η άριστη συνεργασία

Ο βοηθός προπονητή του ΑΟΤ Αλίμου, Νίκος Σχίζας, παραχώρησε συνέντευξη στην ”ΩΡΑ των σπορ” μιλώντας για τη φετινή χρονιά

Published

on

Το σημαντικότερο όπλο σε έναν προπονητή, εκτός από τους αξιόλογους ποδοσφαιριστές, είναι να διαθέτει συνεργάτες οι οποίοι θα μπορούν να προσφέρουν στοιχεία στην ομάδα. Οι βοήθειες που παρέχουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι πολύτιμες καθώς επιδιώκουν τη βελτίωση των ποδοσφαιριστών σε όλα τα επίπεδα. Στις τάξεις του ΑΟΤ Αλίμου μπορεί να διακρίνει κάποιος το συγκεκριμένο στοιχείο καθώς στο τιμ του Ηλία Καλοπήτα υπάρχουν πρόσωπα που δουλεύουν καθημερινά προκειμένου ο σύλλογος να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο και να κάνει βήματα προόδου. Ένας εξ αυτών είναι ο άμεσος συνεργάτης του έμπειρου τεχνικού, ο Νίκος Σχίζας ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην «ΩΡΑ των σπορ» και αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά που πραγματοποιεί η ομάδα του Αλίμου, στη δουλειά που γίνεται στο σωματείο αλλά και στη σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές.

 

Θεωρείς ότι η ομάδα δικαίως βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης;

Έχουμε δείξει από την αρχή της χρονιάς μια αξιοσημείωτη σταθερότητα. Σε κάθε παιχνίδι οι παίκτες μας δίνουν το 100% και αποδεικνύουν την ποιότητα που αναμφίβολα διαθέτουν.

 

Που οφείλεται η επιτυχία που έχετε σημειώσει τη φετινή σεζόν;

Σίγουρα, τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και εμείς σαν τεχνικό επιτελείο έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε η ομάδα να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ασφαλώς μεγάλο μερίδιο πιστώνεται στον πρόεδρο ο οποίος μας έχει δώσει την απαραίτητη ώθηση και πάντα βρίσκεται κοντά στην ομάδα.

 

Τι πιστεύεις ότι είναι εκείνο που σας κάνει και ξεχωρίζετε σαν σύνολο;

Η αγωνιστική αξία που διαθέτουν οι παίκτες μας και όχι μονο. Έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με ποδοσφαιριστές που εκτός από την εμπειρία που διαθέτουν είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει ένα καταπληκτικό κλίμα στα αποδυτήρια. Η φράση οικογενειακό κλίμα μπορεί να ακουστεί κλισέ αλλά εμείς σαν επιτελείο που το βιώνουμε καθημερινά περιμένουμε με αγωνία να έρθει η ωρα της προπόνησης για να ακούσουμε τα πειράγματα, να γελάσουμε με τις πλάκες που κάνουν οι παίκτες μεταξύ τους (και πιστεψτε με δεν είναι και λίγες), αλλά κυρίως να δουλέψουμε. Η γκρίνια υπάρχει ωστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς δουλειά δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα.

 

Θεωρείς ότι η ομάδα έχει ταβάνι;

Στη συγκεκριμένη ομάδα δεν υπάρχει ταβάνι. Απλώς μετά το τέλος του αγώνα επιδιώκουμε ο καθένας από την πλευρά του να παρατηρήσουμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε.

Πέραν της ποιότητας, ποια στοιχεία επιπλέον χρειάζεται μια ομάδα για να πετύχει;

Ένα ακόμη μυστικό είναι να υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ του τεχνικού επιτελείου. Εχω την μεγάλη χαρά να συνεργάζομαι με τον Ηλία Καλοπήτα τα τελευταία τρία χρόνια. Σαν άτομα είμαστε φιλόδοξοι και οι δύο αλλά αυτό που μας διακρίνει πιστεύω ότι είναι ο καθένας σέβεται την άποψη του άλλου. Συνεργαζόμαστε, διαφωνούμε αλλά αυτό μας βελτιώνει και μας κάνει καλύτερους. Εκτός από μένα όμως, το τεχνικό τιμ αποτελείται από τον προπονητή τερματοφυλάκων, Γιάννη Τριανταφυλλίδη, και δυο νέα παιδιά τον Στράτο Παρούση και τον Κυριάκο Κωνσταντινίδη οι οποίοι μπορεί να μην έχουν μεγάλη εμπειρία αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τους διακατέχουν τα στοιχεία της μάθησης και της δουλειάς. Παράλληλα πολύτιμες υπηρεσίες προσφέρουν ο φυσιοθεραπευτής, Γιώργος Σαβουιδάκης αλλά και φροντιστής Μπάμπης Μαστρογιαννόπουλος.

Η σχέση σας με τους παίκτες είναι άριστες. Θεωρείς ότι αυτό παίζει το δικό του ρόλο όσον αφορά την απόδοση της ομάδας ;

Αρκετοί συνάδελφοι σας υποστηρίζουν ότι «οι παίκτες παίζουν για τον προπονητή τους». Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι, ότι ο χαρακτήρας αυτών των παιδιών δίνει την ώθηση σε όλους μας να παλεύουμε κάθε παιχνίδι και να μην τα παρατάμε.

Τι σημαίνει για το Νίκο Σχιζα να συνεργάζεται με τον Ηλία Καλοπητα ;

Καταρχήν να τονίσω ότι είναι τιμή που συνεργάζομαι με το συγκεκριμένο επιτελείο. Όσον αφορά, στη συνεργασία που έχω με τον Ηλία, προσπαθούμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι και θεωρώ ότι σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχουμε αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης. Σε μια προπόνηση ή έναν αγώνα δεν αισθάνομαι κατώτερος αλλά ισάξιος με τον Ηλία.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply