Connect with us

5ος Όμιλος

Ιωνικός – Προοδευτική 3-0

Published

on

Επικρατώντας με 3-0 της ήδη καταδικασμένης σε υποβιβασμό Προοδευτικής στο παραδοσιακό τοπικό ντέρμπι της Κοκκινιάς, ο Ιωνικός ολοκλήρωσε τις υποχρέωσεις του στο πρωτάθλημα, κλείνοντας νικηφόρα τη σεζόν, έχοντας όμως νωρίτερα απωλέσει τον αρχικό στόχο που ήταν η πρώτη θέση και η άνοδος.

Με την θερμή συμπαράσταση των οπαδών τους στο δημοτικό της Νεάπολης, οι Νικαιώτες πήραν δίκαια τη νίκη επί της ομάδας του Κορυδαλλού σε ματς με πάθος και πολλές διακοπές συνέπεια των μικροεντάσεων στον αγωνιστικό χώρο που όμως ήταν ελεγχόμενες.

Δύο γκολ και δύο χαμένα πέναλτι, όλα για τον Ιωνικό, ήταν ο απολογισμός του πρώτου ημιχρόνου που είχε χαρακτηριστικά

τη σκληρότητα και τις πολλές διακοπές. Στο 20′ ο Μαρουκάκης σε ατομική προσπάθεια ανατράπηκε από αμυντικό και στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Χρυσάφης, ο Μπαντίκος απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 28′ μετά απο ωραία ασίστ του Βασιλείου ο Χρυσάφης με κεφαλιά σκόραρε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 34′ ο Παπασπύρος κέρδισε εκ νέου πέναλτι που κλήθηκε να εκτελέσει ο Καλέργης όμως ο ιδιαιτέρως διακριθείς Μπαντίκος είπε πάλι όχι αποκρούοντας για δεύτερη φορά από τα έντεκα μέτρα.

Στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του ημιχρόνου, ο Ιωνικός ζευγάρωσε τα γκολ όταν το σουτ του Κορακάκη από το ύψος του πέναλτι κατέληξε στα δίχτυα της Προοδευτικής.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο οποίο συνεχίστηκε το σκηνικό των διακοπών, Ιωνικός διεύρυνε το υπέρ του σκόρ στο 3-0 με σουτ του Μαρουκάκη από τη μικρή περιοχή

Στο 75′ σε μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες της στο ματς, η Προοδευτική είχε σουτ στη μικρή περιοχή με τον Μαυρουδή ελάχιστα άουτ απο την εστία του Αδαμόπουλου.

 

Μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα από το διαιτητή, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και θεατών που είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο για να πανυγηρίσουν μαζι με τους παίκτες των γηπεδούχων τη νίκη της ομάδας τους και να πάρουν απο αυτούς φανέλες ως ενθύμιο. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκε στο πρόσωπο από αστυνομικό όργανο ο ποδοσφαιριστής Μπάμπης Σταμπούλογλου όταν προσπάθησε να προστατεύσει οπαδό που βρισκόταν την εστία των συγκρούσεων .

 

Ο απολογισμός του Ιωνικού στο εφετινό πρωτάθλημα της Γ´ Εθνικής ήταν 15 νίκες ,8 ισοπαλίες και 5 ήττες σε σύνολο 28 αγώνων.

Ιωνικός:Αδαμόπουλος,Ατματσίδης(75′ Κοτάκης)Μπεκατώρος,Κωσταντόπουλος, Σταμπούλογλου,Κορακάκης,Καλέργης(62’Τσακίρης)Παπασπύρος(70’Μπουλούλης),Μαρουκάκης,Χρυσάφης,Βασιλείου.

Προοδευτική:Μπαντίκος, Κατσίβελας,Παπαχαραλάμπους,Σιδηρόπουλος(68’Δούβλης)Τούρλος, Μπούμπας,Μάμαλος, Βούζας,Κοξαράκης(63’Μαυρουδής)Μακαρονάς,(45+ Νυφαδόπουλος)Ποτουρίδης.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply