Connect with us

5ος Όμιλος

Ολοκλήρωσε τον άθλο ο ΑΟΤ Αλίμου

Published

on

Η πορεία που πραγματοποίησε ο ΑΟΤ Αλίμου τη φετινή σεζόν θα μπορούσε κάλλιστα να γραφτεί σε βιβλίο. Άλλωστε το γεγονός ότι οι ιθύνοντες του συλλόγου στην έναρξη της σεζόν δήλωσαν ότι στόχος της ομάδας είναι η γρήγορη παραμονή φτάνει για να αντιληφθεί κανείς τον… άθλο που πέτυχε το σωματείο από τα νότια προάστια.

Το συγκρότημα του Ηλία Καλοπήτα έχει κάθε λόγο να γιορτάζει αφού κατέκτησε τον τίτλο στον 5ο όμιλο με τη νίκη που σημείωσε κόντρα στον ΠΟΑ με 3-2. Μάλιστα, η επιτυχία που σημείωσαν οι ”μπλε” αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς τερμάτισαν στην κορυφή της κατάταξης όντας αήττητοι.

Το ματς επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις καθώς οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν δυο φορές πίσω στο σκορ ωστόσο δεν πτοήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα και κατάφεραν να δείξουν χαρακτήρα παίρνοντας το πολυπόθητο τρίποντο στο 96 (!). Όπως γίνεται αντιληπτό, τα συναισθήματα μόνο ευχάριστα μπορεί να είναι για τον ΑΟΤ σε αντίθεση με τον ΠΟΑ ο οποίος μετά από 18 χρόνια επιστρέφει στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 2′ όταν ο Συσκάκης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Π. Γιακουμάκη. Η απάντηση του ΑΟΤ ήρθε στο 22′ όταν ο Μπραντάν εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα πέρασε από όλους και ο Χαλκιαδάκης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Στο 44′ οι «μπλε» έχασαν σημαντική ευκαιρία όταν ο Σαπαλίδης επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να σταματάει στα χέρια του Συνάνη.

Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 50′ με τον Χαλκιαδάκη να επιχειρεί δυνατό σουτ και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Λέτσο για το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα ο Γαβριήλ θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια όμως η κεφαλιά που έπιασε πέρασε μόλις άουτ. Στο 65′ η ομάδα του Ηλία Καλοπήτα έφερε το ματς σε πλήρη ισορροπία καθώς ο Σαγανάς κέρδισε πέναλτι και παράλληλα την αποβολή του Αραβιάκη ο οποίος αντίκρισε την απευθείας κόκκινη.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ αφού στο 68′ ο Μπουτσάκης με ωραία πάσα βρήκε τον Π. Γιακουμάκη ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1 βάζοντας φωτιά στις κερκίδες του Ατσαλένιου. Στο 82′ ο ΑΟΤ Αλίμου είχε και πάλι απάντηση με τον Σαγανά να ισοφαρίζει σε 2-2 με ωραίο πλασέ,  με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ . Στο 86′ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε καθώς ο Μανωλιάδης δέχτηκε την απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα πάνω στον Π. Γιακουμάκη.

Όσα περνούσαν τα λεπτά τόσο η αγωνία κορυφωνόταν με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τους φίλους των δυο ομάδων να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Παρ’ όλα αυτά, ο Σταμάτης Σαπαλίδης δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα και απέδειξε σε ακόμη ένα ματς ότι αποτελεί έναν δεινό σκόρερ. Ο Πειραιώτες άσος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την φοβερή σέντρα του Δρυμούση, ο οποίος από τη στιγμή που μπήκε δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, και με ωραία κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στέλνωτας την ομάδα του στο 7ο ουρανό.

 

ΤΡΑΧΩΝΕΣ: Λέτσο, Κάρδαρης, Βουρλούμης, Δάρρας, Γαβριήλ, Γούλας, Καλλιπολίτης (57′ Δρυμούσης), Καραμέρης, Σαπαλίδης, Μπραντάν (80′ Μανωλιάδης), Σαγανάς

ΠΟΑ: Συνάνης, Βρέττος Κ. Πρωτογεράκης, Αραβιάκης, Πετράκης, Χαλκιαδάκης , Φραγκιάδακης, Γιακουμάκης Μ. (80′ λ.τρ. Πλουσής), Γιακουμάκης Π., Συσκάκης (46′ Μπουτσάκης), Καργυωτάκης (79′ Γιακουμάκης Γ.)

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply