Connect with us

Uncategorized

O Αστέρας 1-0 τον ΠΑΟΚ!

Published

on

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Αστέρας στην Τρίπολη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Δυνατά μπήκε ο Αστέρα Τρίπολης στον αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ και έβαλε σε μπελάδες τον Δικέφαλο του Βορρά με το γκολ που πέτυχε ο Περόνε στο ’44 όταν έπιασε ωραία την κεφαλιά μετά από σέντρα από δεξιά του Τσαμπούρη.

Ήδη από την αρχή του ματς οι γηπεδούχοι έδειξαν την διάθεση τους με το κερδισμένο φάουλ στο πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, το οποίο εκτέλεσε εξαιρετικά ο Τσαμπούρης και απέκρουσε ο Χαλκιάς.

Στο ‘7 ο Βειρίνια έστειλε άουτ κερδισμένο φάουλ για τον ΠΑΟΚ.

Η πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς ήρθε στο ‘13 και την είδε ο Χουανίτο όταν ανέτρεψε τον Λαζάρ.

Οι φιλοξενούμενοι από το ’20 άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό σε αντίθεση με τον Αστέρα που έπεσε και έδειχνε να μην μπορεί να κρατήσει τον καλό ρυθμό που είχε στην αρχή του παιχνιδιού αλλά παρ΄όλ’ αυτά κατάφερε να πάει με το 1-0 στα αποδυτήρια με την κεφαλιά του Περόνε.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε δύο καλές φάσεις: Στο είκοσι με τα σούτ του Σαλπιγγίδη και του Αρία και στο 30 με την πολύ καλή μπαλιά του Λεονάρντο στην περιοχή την οποία όμως βρήκε με προβολή χλιαρά ο Φωτάκης και τελικά κατέληξε αουτ.

Στην αρχή του δευτέρου ημίχρονου οι Θεσσαλονικέις προσπάθησαν να απειλήσουν με σουτ του Γεωργιάδη που μπλόκαρε όμως ο Χάκομπο.

Στη συνέχεια η άμυνα του ΠΑΟΚ έδειχνε τελείως αποσυντονισμένη με τον Μαλεζά (ο οποίος είδε και κίτρινη κάρτα στο ’53 για δυνατή κόντρα με τον Ρούμπεν) να έχει κακή συνεννόηση με τον Χαλκιά σε δύο σερί φάσεις, κάτι που όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι.

Σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ κυνήγησε το γκολ έχοντας μάλιστα γίνει σε κάποιες φάσεις πολύ απειλητικός για την ομάδα της Τρίπολης.

Στο ’58 ο Χακόμπο έσωσε την ομάδα του από εξαιρετικά επικίνδυνη κεφαλιά του Παπάζογλου ενώ στο ’67 ο Βειρίνια σούταρε στέλνοντας όμως άουτ την μπάλα.

Δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες είχαν και στο 74 οι φιλοξενούμενοι. Πρώτα με τον Λεονάρντο που δεν μπόρεσε να νικήσει με κεφαλιά τον τερματοφύλακα του Αστέρα και αμέσως μετά όταν ο Γιαννού επέστρεψε την μπάλα αλλά ο Βειρίνια που ήταν εκεί την έστειλε λίγο πάνω από την εστία των αντιπάλων.

Μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει είχε ο ΠΑΟΚ και λίγο πριν το τέλος του 90λεπτου στο ’88 με το δοκάρι του Λεονάρντο.

Ο Αστέρας στην επανάληψη έκανε μόνο μια πολύ μεγάλη φάση, όταν στο ‘63 ο Περόνε σούταρε από την μέση του γηπέδου ύστερα από λάθος πάσα του Λαζάρ αλλά ο Χαλκιάς απομάκρυνε με γροθιές, όμως κατάφερε και κράτησε το 1-0 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Τέλος ο Αστέρας προσπάθησε για το 2-0 με το σουτ του Ουσέρα στο ’94.

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν επίσης ο Βιθέντε του Αστέρα (’57), ο Κωστούλας (’68), ο Περόνε (’77) και ο Παπάζογλου στο ’94.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Χάκομπο, Τσαμπούρης, Κωστούλας, Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Ουσερο, Χουανίτο, Μάρτινς, Βιθέντε, Ρούμπεν, Περόνε.

 

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λεονάρντο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Αρίας, Λαζάρ, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης.

 

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply