Connect with us

3ος Όμιλος

Τακτικός: “Όνειρό μας να κρατήσουμε την Δόξα στην Γ’ Εθνική”

Published

on

Στην τέταρτη τιμητική θέση του πρωταθλήματος βρήκε η λήξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής την Δόξα Ν. Μανολάδας.

Οι «μαυραετοί» και φέτος έκαναν όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να… παραμιλάει με την παρουσία τους και μεγάλο φυσικά μερίδιο σ’ αυτό έχει το διοικητικό της συμβούλιο, που έχει καταστήσει τη Δόξα ως ένα από τα πιο υγιή σωματεία της χώρας. «Μπροστάρης» της φετινής προσπάθειας ήταν ο Νίκος Τακτικός (πρόεδρος του σωματείου), ο οποίος σε μια μίνι συνέντευξη μας αποκαλύπτει μεταξύ άλλων, ότι πρόθεση του νυν ΔΣ είναι να παραμείνει στη θέση του!
Αναλυτικά τα όσα μας δήλωσε ο πρόεδρος των «μαυραετών»:

– Η ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου βρήκε την Δόξα να τερματίζει στην τέταρτη τιμητική θέση του πρωταθλήματος. Από τη θέση του προέδρου πως θα χαρακτήριζες την σεζόν;

«Ήταν μια επιτυχής σεζόν, καθώς εξ αρχής στόχος μας ήταν να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γινόταν, δηλαδή μέσα στην πρώτη πεντάδα. Ο στόχος λοιπόν επετεύχθη και με το παραπάνω και γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μας, το τεχνικό τιμ, όλο το ΔΣ της ομάδας, τους χορηγούς μας αλλά και όλο το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή, επώνυμους κι ανώνυμους, για την βοήθεια τους. Θεωρούμε ότι η Δόξα Ν. Μανολάδας χρόνο με το χρόνο γίνεται μεγάλη ομάδα κι απευθύνεται σ’ ολόκληρη την περιοχή και πλέον έχει φιλάθλους τόσο στο νομό Ηλείας όσο κι Αχαΐας».

– Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας γι’ αυτή την ομάδα;
«Κλειδί της επιτυχίας θεωρώ ότι ήταν η ηρεμία μέσα στην ομάδα, απ’ όταν αναλάβαμε τον Οκτώβρη. Μάλιστα μετά το τέλος του πρώτου γύρου έγιναν κάποιες προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό μας, που επέφεραν την πλήρη αρμονία στα αποδυτήρια. Παράλληλα λειτουργούσαμε ως οικογένεια σ’ όλα τα επίπεδα. Υπήρχε σύμπνοια και ταύτιση απόψεων στο διοικητικό συμβούλιο, δεν πάρθηκαν ποτέ βιαστικές αποφάσεις, ενώ ως ΔΣ στηρίζαμε παίκτες και τεχνικό τιμ σ’ ότι κι αν χρειάζονταν κι ήμασταν πάντα κοντά τους. Άλλωστε θέλαμε να κάνουμε… ταμείο στο τέλος κι αποζημιωθήκαμε γι’ αυτό. Υπό αυτές τις συνθήκες χαρήκαμε όλοι μας αυτό που ζήσαμε».

– Η Δόξα μπορεί την επόμενη χρονιά το κάτι παραπάνω; Κι αν ναι, μέχρι που μπορεί να φτάσει κατά τη γνώμη σου;
«Αυτό που έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια είναι μια υπέρβαση για τη Δόξα. Η κατηγορία που αγωνιζόμαστε είναι πολυτέλεια, όπως και η τόσο καλή μας παρουσία. Δύσκολα όμως μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, καθώς μας λείπουν οι εγκαταστάσεις αλλά κι ο κόσμος. Άλλωστε βλέπουμε ότι πλέον δε μπορούν να ανταπεξέλθουν ιστορικές ομάδες όπως ο Πανηλειακός, η Καλαμάτα κλπ. Το όνειρό μας είναι να κρατήσουμε όσα περισσότερα χρόνια γίνεται και μπορούμε την ομάδα στην Γ’ Εθνική. Να παίζουμε όλα τα ματς στα ίσια, να μην χαριζόμαστε σε κανέναν και κάθε χρόνο να έχουμε μια καλή πορεία. Αυτός είναι ο στόχος μας για την ώρα»

– Κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος υπήρξε κάποια στιγμή που αγχώθηκες ή φοβήθηκες για την πορεία της ομάδας;  
«Φέτος ειδικά καθόλου, διότι ξεκινήσαμε πολύ καλά από την αρχή. Μάλιστα μέχρι τα μέσα του α’ γύρου ήμασταν και πρώτοι στην κατάταξη. Έτσι δε χρειάστηκε ποτέ να αγχωθούμε, καθώς είχαμε μια σταθερή παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου κι όλα κύλησαν ομαλά έως το φινάλε».

– Ποια η γνώμη σου για το φετινό πρωτάθλημα; Δίκαια αναδείχθηκε πρωταθλητής ο Πανελευσινιακός;
«Ήταν ένα δυνατό και δύσκολο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι ο Πανελευσινιακός ανεδείχθη δίκαια πρωταθλητής, αφού έκανε έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο κι όντας αήττητος, κατάφερε να καλύψει και την διαφορά από τον Παναργειακό και να περάσει τελικά αυτός μπροστά, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος άνετα. Κι είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να αποσπάσουμε 4 βαθμούς απ’ αυτή την ομάδα (νικήσαμε εκτός, στην έδρα μας ισοπαλία). Και παρά τις… μουρμούρες αποδείξαμε σ’ όλους ότι δεν χαριστήκαμε ούτε στις ομάδες που πάλευαν για άνοδο ούτε σ’ αυτές που πάλευαν για παραμονή».

– Διεργασίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού σχήματος ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου έχουν ξεκινήσει; Θα σε δούμε και πάλι «μπροστάρη»;
«Ο σχεδιασμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα κι αφετηρία θα αποτελέσει η Γενική Συνέλευση, η οποία θα οριστεί προσεχώς και σκοπός της θα είναι η ανάδειξη νέας διοίκησης. Πρόθεσή μας είναι να παραμείνουμε όσοι είμαστε στο τωρινό συμβούλιο και να το εμπλουτίσουμε και με νέα άτομα που θέλουν να βοηθήσουν κι αγαπούν την Δόξα μας, ώστε να την πάμε ακόμα πιο ψηλά. Θεωρώ ότι δεν έχει σημασία ποιος θα κατέχει τη θέση του προέδρου. Άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια ήμουν στο συμβούλιο από τη θέση του αντιπροέδρου και φέτος είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος. Θα είμαι κοντά στην ομάδα απ’ οποιοδήποτε πόστο και δε με ενδιαφέρουν οι τίτλοι».

Κλείνοντας θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιον ή κάποιους ιδιαίτερα;

«Ως διοικητικό συμβούλιο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανώνυμους χορηγούς, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί και βοήθησαν την ομάδα να ανταπεξέλθει στις δυσβάστακτες οικονομικές απαιτήσεις. Όμως ιδιαίτερα θα ήθελα να σταθώ στον Μπάμπη Κυριαζή, γιατί ήταν και είναι ο βασικός πυλώνας του οικοδομήματος που λέγεται Δόξα. Αν κι είναι εκτός ΔΣ μας έχει βοηθήσει και στηρίξει σ’ όλα τα επίπεδα, τόσο οικονομικά – ηθικά, όσο και με τις διοικητικές του γνώσεις».

Πηγή: olympiasports.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply