Connect with us

stoplekto

Διευκρινήσεις για το Κύπελλο

Published

on

Ενόψει της έναρξης του Κυπέλλου Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α διευκρινίζουμε στα σωματεία που συμμετέχουν τα κάτωθι άρθρα της προκήρυξης Κυπέλλου:

 

11. Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 απαγορεύεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα με δικαίωμα συμμετοχής τους στην ενδεκάδα περισσοτέρων των δύο ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των 35 ετών, δηλαδή γεννηθέντες πριν από 1/1/1980 και έως την ηλικία των 41 ετών δηλ. γεννηθέντες πριν από 01/01/1974. Παράβαση της παρούσης διάταξης συνιστά αντικανονική συμμετοχή στην υπαίτια δε ομάδα επιβάλλεται μετά από ένσταση στην προβλεπόμενη από το άρθρο 23 παρ. 11 του ΚΑΠ κύρωση.

 

12. Στους αγώνες  Κυπέλλου είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τριών (3) τουλάχιστον ποδοσφαιριστών κάτω των είκοσι (20) ετών (γεννηθέντων μετά την 01/01/1995) στην αρχική ενδεκάδα με υποχρεωτική συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αντικαθίστανται μόνο από ποδοσφαιριστές της ίδιας ή μικρότερης ηλικίας.

Σε περίπτωση τραυματισμού ενός ή περισσοτέρων εκ των ανωτέρων ποδοσφαιριστών, είναι υποχρεωτική η αντικατάστασή τους με ποδοσφαιριστή που πληρεί τους ίδιους όρους. Δηλαδή να είναι γεννημένος το έτος 1995 και μετά. Σε περίπτωση αδυναμίας αντικατάστασης ποδοσφαιριστού γεννημένου το έτος 1995 και μετά, η ομάδα συνεχίζει με λιγότερο ή λιγότερους ποδοσφαιριστές. Σε περίπτωση αποβολής ποδοσφαιριστού γεννημένου το έτος 1995, η ομάδα δεν υποχρεούται να αντικαταστήσει άλλον ποδοσφαιριστή και συνεχίζει ως έχει. Αν η ομάδα έχει δικαίωμα αλλαγής μετά την αποβολή ποδοσφαιριστή κάτω των είκοσι ετών δύναται να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστή ανεξαρτήτου ηλικίας (δηλαδή τις ηλικίες που προβλέπει η σχετική προκήρυξη)

Εφόσον διαπιστωθεί η παράβαση της διάταξης αυτής διαπιστωθεί προ της έναρξης του αγώνα, ο αγώνας δεν διεξάγεται και εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2α του ΚΑΠ..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply