Connect with us

stoplekto

Φαναρίτης : «Ένας όμιλος στην Α’ Κατηγορία»

Published

on

Την πρόταση του για την δημιουργία ενός ομίλου 18-20 ομάδων με προοπτική διετίας επαναφέρει ο πρώην πρόεδρος της ΑΕ Μοσχάτου Στέφανος Φαναρίτης .Με επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω δημοσιοποιήσει την άποψή μου για τα πρωταθλήματα στον Πειραιά. Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου που πέρασε φαίνεται να με δικαιώνουν στο 100%. Τα πρωταθλήματα και ειδικά της Α Πειραιά είναι παντελώς απαξιωμένα και μη ανταγωνιστικά. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κάποιες λίγες καλές ομάδες με δυνατότητες να διεκδικήσουν κάτι (ότι είναι αυτό) και ομάδες κομπάρσους σε ένα κακοστημένο σώου.
Σας παραθέτω τα αποτελέσματα του ΣΚ της Α Πειραιά χωρίς να αναφέρω τις ομάδες… δεν είναι αυτό που έχει σημασία…
5-1, 3-0, 1-3, 0-4, 0-7, 4-0, 0-3, 6-1, 5-0… και είναι μόνο της μεγάλης κατηγορίας.
Οι Ενώσεις για τους δικούς τους λόγους θέλουν να μην σπάνε αυγά και να μην δυσαρεστούν τα μέλη τους με αναδιοργανώσεις κατηγοριών κλπ.
Η Α Πειραιά αν θέλουμε να είναι ανταγωνιστικές οι ομάδες μας πρέπει να γίνει ένας όμιλος 18-20 ομάδων σε βάθος διετίας. Αλλιώς μια ζωή θα είμαστε κομπάρσοι η χωρίς συμμετοχή στις εθνικές κατηγορίες.
Ειδικά εν μέσω κρίσης οικονομικής είναι αναγκαίες οι συγχωνεύσεις ομάδων για να μην έχουν την τύχη ιστορικών σωματείων που φλερτάρουν με την διάλυση.
Δεν έχουν κανένα νόημα πρωταθλήματα με 2 ομίλους που κάποιες ομάδες κάνουν υγιεινούς περιπάτους κάθε Κυριακή. Τα πρωταθλήματα δεν είναι 4 αγώνες τον χρόνο και τα υπόλοιπα 26 ματσάκια της πλάκας.
Νομίζω είναι ώρα όλοι να σκεφτούν ρεαλιστικά και όχι με γνώμονα μικροσυμφέροντα.»