Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Νίκη-χρυσάφι για το Χολαργό-Βράζουν στην Δόξα με τη διαιτησία

Published

on

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Χολαργός κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Δόξα Βύρωνος και την εκθρονίσει από την κορυφή του 2ου ομίλου. Οι ‘κυανόλευκοι’ έδειξαν αρκετή θέληση για το ματς και χάρις σε γκολ της χρυσής αλλαγής του Γιάννη Τάμπραντζη Παρασκευά Ρίζου στο 87′ με κεφαλιά πήραν τη νίκη.

Πάντως στη συγκεκριμένη φάση η Δόξα εξέφρασε τα έντονα παράπονα της θεωρώντας ότι η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή, με το διαιτητή ωστόσο να δείχνει σέντρα.

Ο Χολαργός κατάφερε να υποχρεώσει τη Δόξα στην δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα μετά από εκείνη της πρεμιέρας απέναντι στην Ηλιούπολη και να πλασαριστεί στην 10η θέση με 13 βαθμούς.

Από την άλλη, η Δόξα παρέμεινε στην 2η θέση μετά την ισοπαλία του Χαλανδρίου έχοντας μαζί με Ηλιούπολη (ενα ματς λιγότερο) και Πανερυθραϊκό 19 βαθμούς.

Στο α’ μέρος, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν χάρις το γκολ του Γεωργουδάκη με τη μπάλα να βρίσκει και σε αμυντικό των γηπεδούχων. Λίγο πριν το τέλος, τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας της Δόξας, Στράτος Βακερλής κι ενώ ο τεχνικός της ‘κυανής θεας’, Λουκάς Ρόππας μπήκε στο γήπεδο ο διαιτητής του αγώνα αποφάσισε να αποβάλλει τον έμπειρο κόουτς, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για την υπόδειξη αυτή.

Στο 54′ ο Ντζαβίδας με σουτ από μακρινή απόσταση έκανε το 1-1, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να κάνουν το 2-1 στο 70′ αφού η εκτέλεση πέναλτι του Χρόνη κατέληξε δοκάρι και έξω. Πεντα λεπτά αργότερα, η κυανη θεα ζήτησε την εσχάτη των ποινών για μαρκάρισμα πάνω στον Γεωργουδάκη με το διαιτητή να δείχνει ‘παίζεται’ κάνοντας έξαλλο τον πάγκο της Δόξας, ενώ νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 73′ αποβλήθηκε ο Γκουντελίτσας με δεύτερη κίτρινη.

Η φάση που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των ανθρώπων του Βυρωνιώτικου συλλόγου έλαβε χώρα στο 87′. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν οι φιλοξενούμενοι ο Παρασκευάς Ρίζος έκανε τη κεφαλιά, η μπάλα κατευθύνθηκε προς την εστία, με τους παίκτες του Χολαργού να θεωρούν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Ο βοηθός αρχικά έμεινε αμέτοχος με το ματς να συνεχίζεται και τον πάγκο της γηπεδούχου ομάδες να κατευθύνεται κατά πάνω του ζητώντας του το λόγο. Η φάση συνεχίστηκε κι ενώ η μπάλα είχε καταλήξει αρκετά μακριά από την εστία της Δόξας Βύρωνος και συγκεκριμένα πλάγιο άουτ, ο διαιτητής αποφάσισε να γυρίσει πίσω τη φάση και να μετρήσει το γκολ, με αποτέλεσμα να φύγει η πλευρά της Δόξας προς τον επόπτη για να διαμαρτυρηθεί.

Η απόφαση δεν άλλαξε με το 2-1 να μένει μέχρι τέλους.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Γιαννης Ταμπραντζης) Σκαλέος, Καζάκος Α., Κατσαρός, Κατεβάτης, Χρόνης, Αναστασίου (46′ Ρίζος Θ.), Καρράς (83′ Ρίζος Π.), Τζέλι, Ξηντάρας, Λυράς, Ντζαβίδας (90′ Ψάλλας).

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ (Λουκάς Ροππας-Δημητρης Ζυγουρης) Βακερλής Ε. (43′ λ.τρ. Γιαννακαρώνης), Μαραγκουδάκης, Κατσούδας, Χαλβαντζής, Γκουντελίτσας, Γκάμπριελ, Κασιανός (86′ Βακερλής Π.), Ρόππας, Πλουμής (72′ Πιτσινος), Γεωργουδάκης, Παρασκευόπουλος.