Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Σε λίγες ώρες ο χρόνος μας αποχαιρετά . Ένας χρόνος με τα  καλά και τα κακά . Τα υπέρ και τα κατά… Γενικά το 2016 δεν διέφερε από τα προηγούμενα χρόνια . H κατάσταση δεν αλλάζει.

Το γηπεδικό παραμένει άλυτο. Κάποιες βελτιωτικές εργασίες έγιναν μόνο. Στο Σχιστό με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, άλλαξε ο χλοοτάπητας. Στην Αίγινα αντί για Σεπτέμβρη , το γήπεδο έκλεισε Δεκέμβρη. Πάλι καλά.  Για το  ΣΕΦ παρά τις εξαγγελίες δεν έγινε τίποτα απολύτως. Το ίδιο και στο Πέραμα .

Το οικονομικό είναι το τεράστιο πρόβλημα για τα σωματεία, που ουσιαστικά αυτοσυντηρούνται μιας και δεν επιχορηγούνται ούτε από την Πολιτεία, αλλά ούτε κι από τους Δήμους. Τα πρωταθλήματα δεν πήγαν άσχημα. Η δημοφιλής Προοδευτική που αναδείχτηκε πρώτη και  αήττητη ανήλθε πανηγυρικά στην Γ’ Εθνική, ενώ και ο άλλος πρωταθλητής Αετός Κορυδαλλού , κέρδισε τις εντυπώσεις στα μπαράζ. Το Κερατσίνι αναδείχτηκε κυπελλούχος.

Για τη διαιτησία έχουμε να πούμε ότι δεν πήγε άσχημα . Έγιναν λάθη , αλλά κι αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι . Όποιος είχε καλή ομάδα έδινε συγχαρητήρια , ενώ αντίθετα κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την κακή τους πορεία, βρίσκοντας άλλοθι στη διαιτησία .Θετικό είναι φέτος βγήκαν κάποιοι νέοι ταλαντούχοι διαιτητές που  δείχνουν πολύ καλά στοιχεία. Αν προσεχτούν θα έχουν μέλλον. Α, μην ξεχάσω.

Είχαμε και το θέμα των ενστάσεων . Κατά ένα περίεργο τρόπο στη μέση πάντα η ΑΕ Νίκαια. Στην οποία έκανε ένσταση  η Χαραυγή( και την κέρδισε σε δεύτερο βαθμό)  σαν αντίποινα επειδή δυο χρόνια πριν είχαν κάνει σε βάρος της οι Νικαιώτες. Οι οποίοι κέρδισαν ένσταση σε βάρος της Θύελλας Μοσχάτου η οποία και υποβιβάστηκε απευθείας στη Β’ Κατηγορία. Όμως και οι Μοσχατιώτες «περίμεναν στη γωνία» τη Νίκαια και με τη σειρά τους έκαναν ένσταση όχι για δικό τους παιχνίδι , αλλά έχοντας έννομο συμφέρον, με ωφελημένο τον Αστέρα Κερατσινίου  . Συμπέρασμα . Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κατόπιν ενστάσεως…..

Αυτό που γράψαμε χθες για τους διαιτητές ισχύει. Για τον αγώνα της ΑΕ Νίκαιας με τον Αστέρα Κερατσινίου , παραπέμφθηκε στην Πειθαρχική και ο διαιτητής Μπαλαχούτης. Αρκετοί είναι αυτοί που δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στα θέματα αυτά . Κανονικά πρέπει να ελέγχουν τα δελτία σχολαστικά και να προειδοποιούν τα σωματεία αν δουν κάτι που δεν είναι σωστό…..….

Σε σύλλογο Β’ Κατηγορίας έχουν ήδη ξεκινήσει αποχωρήσεις παικτών , σε σημείο που  να μην συμπληρώνει ενδεκάδα για τους  αγώνες του , αν δεν πραγματοποιήσει μεταγραφές τις αμέσως επόμενες μέρες κιόλας. Όπως μάθαμε , ο λόγος της «διαρροής » ποδοσφαιριστών , οφείλεται  στις προεδρικές υποσχέσεις από το περασμένο καλοκαίρι  που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ…..