Connect with us

Uncategorized

«Τρίποντο» με… υπογραφή Μιραλάς!

Published

on

Ο Κέβιν Μιραλάς, ήταν ο μοναδικός «κεφάτος» παίκτης του Ολυμπιακού, απόψε στοΦάληρο και με δυο δικά του γκολ, οι «ερυθρόλευκοι», απέφυγαν τις…περιπέτειες, νικώντας με 3-1 τον Λεβαδειακό.

 

Οι Πειραιώτες, μάλλον δεν έμαθαν από το…κάζο της προηγούμενης Κυριακής με την Δόξα, καθώς απέναντι σε έναν αντίπαλο περιορισμένων δυνατοτήτων, είχαν ξανά μια…προβληματική απόδοση, κυρίως στον δημιουργικό τομέα.

 

Οι Ιμπαγάσα και Μακούν κινήθηκα σε ρηχά νερά και μόνο ο Μανιάτης, προσπαθούσε να συμμαζέψει τα πράγματα στο χώρο του κέντρου.

 

Φυσικά η είδηση του αγώνα, πέρα από το «τρίποντο» του Ολυμπιακού είναι η επανεμφάνιση του Λουίς Ντιόγο, που ξεκίνησε μάλιστα ως βασικός, στην κορυφή της επίθεσης, απόντος του τραυματία Τζιμπούρ.

 

Ο Ντιόγο, έδειξε διάθεση, αλλά θέλει χρόνο για να «εγκλιματισθεί» ξανά στον Ολυμπιακό.

 

Ο Λεβαδειακός πάλεψε, όσο μπορούσε με έξυπνη τακτική το παιχνίδι και είχε καλύτερο παίκτη τον Ζαουί.

 

Ο Ολυμπιακός, ξεκίνησε την πίεση από το πρώτο λεπτό σε μια προσπάθεια να φτάσει σ΄ένα γρήγορο γκολ που θα του διώξει το άγχος. Μάλιστα στο 8΄ θα μπορούσε να το είχε σημειώσει όταν σε σέντρα του Ιμπαγάσα, ο προωθημένος Μέλμπεργκ έπιασε τη καρφωτή κεφαλιά, για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κυριακίδης.

 

Πάντως οι Βοιωτοί, κατάφεραν να αντιδράσουν και στο επόμενο λεπτό βγήκαν σε μια «φαρμακερή» αντεπίθεση με τον Ζαουί να «βγάζει» μόνο του τον Ναπολεόνι απέναντι από τον Μέγερι. Ο επιθετικός του Λεβαδεικού όμως άργησε να πλασάρει και ο Μέγερι με προβολή, έδιωξε τη μπάλα.

 

Στο 15΄, οι Βοιωτοί , πήγαν να δημιουργήσουν μια νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ναπολεόνι έκλεψε τη μπάλα, λίγο έξω από την περιοχή των Πειραιωτών, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει επικίνδυνος καθώς δεν είχε…στηρίγματα.

 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε τις προσπάθειές του, αλλά όσο κυλούσαν τα λεπτά «εγκλωβιζόταν», όλο και πιο πολύ στο αμυντικό παιχνίδι των φιλοξενουμένων.

 

Στο 28΄πάντως, ο Μοντέστο βρήκε με σέντρα, αμαρκάριστο τον Μιραλάς, που σούταρε για να περάσει η μπάλα πολύ άουτ. .

 

Κι εκεί που ο Ολυμπιακός τα είχε βρει σκούρα στο πρώτο μέρος, πήρε μάλιστα ανέλπιστα το προβάδισμα στο 41΄. Ο Ιμπαγάσα, εκτέλεσε ένα φάουλ από τον άξονακαι ο Κόρμπος στη προσπάθεια να διώξει την μπάλα με το κεφάλι προ του Μιραλάς, την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του για το 1-0.

 

Πριν οι παίκτες του Λεβαδειακού, συνέλθουν από την…ψυχρολουσία, δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Ο Ιμπαγάσα βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα των Βοιωτών και πέρασε τη μπάλα στον Μιραλάς που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να πλασάρει τον Κυριακίδη για το 2-0.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα μακρινό σουτ του Ντιόγο που εξουδετέρωσε χωρίς πρόβλημα ο Κυριακίδης.

 

Το σουτ του Ντιόγο δεν… ξύπνησε τους παίκτες του Ολυμπιακού που συνέχισαν να μην έχουν ρυθμό στο παιχνίδι. Στο 58΄ ο Κόρμπος έκλεψε την μπάλα από τον Ιμπαγάσα και κινήθηκε απειλητικά προς την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλα το γύρισμα του δεν ήταν καλό και έκοψε ο Μέλμπεργκ. Δυο λεπτά αργότερα ο Ζαουί σούταρε για να αποκρούσει ο Μεγιερι.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άκουσαν προειδοποιητικά καμπανάκια από πλευράς Λεβαδειακού και στο 66΄,δέχτηκαν τη μείωση του σκορ. Οι Βοιωτοί βγήγαν γρήγορα στη κόντρα, με τον νεοεισελθόντα Βασίλείου να κάνει την ασίστ στον Ναπολεόνι, ο οποίος από κοντά πλάσαρε τον Μέγερι για το 2-1.

 

Όμως ο Μιραλάς δεν είχε διάθεση να αφήσει να γίνει το ματς…θρίλερ. Έτσι λοιπόν δυο λεπτά μετά το γκολ του Ναπολεόνι, ο Βέλγος επιθετικός, εκμεταλλεύτηκε την καλοζυγισμένη σέντρα του Μανιάτη και με κεφαλιά «έγραψε» το 3-1.

 

Το τρίτο γκολ από τον Μιραλάς, έκοψε την διάθεση των φιλοξενούμενων να διεκδικήσουν «κάτι» από το παιχνίδι, δίδοντας την δυνατότητα στους Πειραιώτες να φτάσουν σε μια εύκολη νίκη.

 

Στο 85΄μετά από πάσα του Αμπντούν, ο Μιραλάς βρέθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη, αλλά δεν κατάφερε να τον…νικήσει.

 

Ευκαιρία πάντως στο φινάλε έχασε και ο Λεβαδειακός, με τον Πόποβιτς να σουτάρει ψηλά άουτ μόνος προ του Μέγερι, μετά από πάσα του Φαβάλι.

 

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοντέστο, Μανιάτης, Μακούν (64΄Ορμπάιθ)., Ιμπαγάσα (84΄Γέστε), Φουστέρ, Ντιόγο (70΄Αμπντούν), Μιραλάς

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Αλεξίου, Ιωάννου, Μαχαίρας, Κουτσόπουλος. Κόρμπος, Βιάνα, Σουμπίνιο (63΄Βασιλείου) Κοιλιάρας (58΄Φαβάλι), Ζαουί., Ναπολεόνι (77΄ Πόποβιτς)

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply