Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Βρέθηκα χθες βράδυ στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά ,  για να παρακολουθήσω  την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣΠ Γιάννη Σπάθα προς τους μαθητές της νέας σχολής διαιτησίας .  Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα . Ο Γενικός έδωσε ρεσιτάλ . Άλλοτε μιλώντας σοβαρά και άλλοτε με χιούμορ όπως συνήθως συνηθίζει .Το σημαντικό είναι ότι είχε μεταδοτικότητα και πέρασε στους μαθητές τα μηνύματα  που έπρεπε να περάσει. Χωρίς να χρησιμοποιήσει «ξύλινη γλώσσα» ,αλλά με απλά και κατανοητά λόγια  τους ανέλυσε την πραγματικότητα της κατάστασης του ποδοσφαίρου μας από την θέση του ποδοσφαιριστή, του διαιτητή , του παράγοντα της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου, από όπου έχει περάσει ο Γιάννης Σπάθας. Την ομιλία του Γενικού παρακολούθησαν παράγοντες της διαιτησίας ,αλλά και του ποδοσφαίρου . Και σε κάποιους ήλθε η ιδέα. Διαλέξεις για θέματα κανονισμών θα πρέπει να γίνονται στα σωματεία . Σε παράγοντες και ποδοσφαιριστές .Θα είναι καλύτερα για όλους. Σε αυτό βέβαια  θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία οι ίδιες οι ομάδες και να το ζητήσουν από την Επιτροπή Διαιτησίας…..

Στο Σαλαμινιώτικο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στον Αίαντα και στον Αμπελακιακό , όπως έγραψε και ο ανταποκριτής μας Σωτήρης Καλογιάννης, αλλά όπως είδε κι όλος ο κόσμος , αποβλήθηκαν από τους πάγκους των δυο ομάδων οι Σταυράτης των γηπεδούχων και Σγούρδας των φιλοξενούμενων που «αλληλοεξυβρίσθησαν »  Για τον πρώτο δεν τελείωσαν όλα εδώ . Βγαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο εξύβρισε τον βοηθό , στη συνέχεια ανέβηκε στην εξέδρα  συνέχισε να βρίζει και να απειλεί , όπως και στο τέλος του αγώνα . Έτσι η ποινή δεν ήταν τρεις αγωνιστικές όπως του Σγούρδα, αλλά ανέβηκε στις  15( !!!!) και 150 ευρώ πρόστιμο . Με λίγα λόγια ο Σταυράτης….. σταυρώθηκε μόνος του ….

Για το πέσιμο του Δημήτρη Βουτσινά που  χαρακτηρίστηκε «θέατρο» και σχολιάστηκε  ο ίδιος ο τεχνικός του Αίαντα αν και δεν θέλησε να συζητήσει για το θέμα  μας έλεγε χθες: « Δεν με ενδιαφέρει τι λένε .Εγώ τα  έχω καλά με τη συνείδηση μου και τον εαυτό μου. Δεν πήγα να κλέψω τίποτα κι από κανένα . Τόσα χρόνια στα γήπεδα όλοι ξέρουν ποιος είμαι». Όσον αφορά το παιχνίδι ο Δημήτρης Βουτσινάς κατέληξε: « Εγώ παίζω με τα παιδιά μέσα στο γήπεδο μόνο .  Το Αμπελάκι ήταν πιο τυχερό και νίκησε δίκαια . Μπράβο του »…….

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση κοπής της πίτας της Αναγέννησης Μοσχάτου που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο της πόλης .

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή η βράβευση των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ομάδας Γιώργου και Βασίλη Κολτσίδα . Τα δυο αδέλφια αγωνίστηκαν την δεκαετία 1980-1990 και ήταν συμπαίκτες με τον ηγέτη της ομάδας Παναγιώτη Ορφανό . Στον τελευταίο τα μέλη της διοίκησης επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη αφού τον τίμησαν για την προσφορά του χωρίς ο Παναγιώτης να το ξέρει. Περισσότερα από 300 άτομα έδωσαν το παρών . Μεταξύ αυτών πολλά στελέχη της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλή τον Δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου. Από την ΕΠΣ Πειραιά παραβρέθηκαν οι δυο αντιπρόεδροι Κώστας Χολέβας και Απόστολος Μαρούλης. Ο Παναγιώτης Ορφανός ευχαρίστησε τα δυο στελέχη για την παρουσία τους , αλλά πειράχτηκε από την απουσία άλλων . «Στην εκδήλωση μας δεν ήλθαν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ένωσης . Λυπάμαι » μας είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν ήταν άλλη  ομάδα  θα έρχονταν. Εμείς όμως είμαστε το σωματείο των φτωχών του Μοσχάτου. Θα πρέπει όμως όλοι να  ξέρουν , ότι είτε είναι μικρό το σωματείο , είτε μεγάλο , μια ψήφο έχουμε όλοι . Τίποτε άλλο.»……

Μπορεί ο διαιτητής Δημοσθένης Ορφανός , να σφύριξε τρία παιχνίδια Σάββατο , Κυριακή και Δευτέρα, αλλά ο νεαρός ρέφερι  Γιώργος Αλατσάκης πήρε τελικά τον τίτλο του …σούπερμαν , αφού διαιτήτευσε  κι αυτός τρία . Αλλά ένα παιχνίδι το Σάββατο και δυο την Κυριακή……

Εξιτήριο πήρε από το Τζάνειο Νοσοκομείο ο φίλος φωτορεπόρτερ και ιδιοκτήτης του Sportactive.gr Στάθης Γιάππαπας μετά την λεπτή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε . Μέσω της στήλης ο αγαπητός φίλος ευχαριστεί όλους για την ηθική τους ευχαρίστηση . Τον εξαίρετο γιατρό αγγειολόγο , αλλά πάνω από όλα άνθρωπο Νίκο Πατσουράκο , το νοσηλευτικό προσωπικό της εντατικής μονάδας του Νοσοκομείου , για το τεράστιο ενδιαφέρον του καθώς επίσης την διοίκηση της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά και ιδιαίτερα τον Στέλιο Παπαλεξάνδρου…..

Ο  τελικός Κυπέλλου Πειραιά, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης , όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει μάλλον  στις 15.00 με 15.30 το πολύ . Κι αυτό επειδή λόγω εργασιών που θα γίνονται το διάστημα αυτό, δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ο ηλεκτροφωτισμός  του γηπέδου. Αυτό λένε οι πληροφορίες μας ….