Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Με επιστολή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη  η διοίκηση της ΕΠΣΠ εκφράζει την απογοήτευση της για την εγκατάλειψη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από το Κράτος το οποίο, όπως τονίζει,  είναι πλέον ο φτωχός συγγενής του  αθλητισμού .Μια ανακοίνωση που απεικονίζει  την πλήρη πραγματικότητα που υπάρχει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Να σταματήσει πλέον η απαξίωση του. Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι ΠΑΕ. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι οι αρμόδιοι…..

Το θέμα των επιχορηγήσεων  που αναφέραμε χθες σε συνδυασμό με την πριμοδότηση ορισμένων ΠΑΕ συζητείται ευρέως παντού . Μίλησα με αρκετούς φίλους και άκουσα διάφορες απόψεις .Ο καθένας υποστηρίζει τα δικά του. Μάλιστα ο φίλος Βασίλης Τσιτούρας που είναι άνθρωπος των άκρων , όπως όλοι ξέρουμε  έγραψε στο Facebook :«Εγώ προσωπικά ,είμαι εναντίον ,της όποιας επιχορήγησης….αορίστως και γενικώς…..να με βοηθάει το κράτος ,ο δήμος ,για την ανάδειξη, του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ναι….για να ”αγοράζω” ποδοσφαιριστές όχι….μήπως τότε δεν είμαι …..εντός ”σκοπού και ουσίας”….».  Αυτά υποστηρίζει ο Βασίλης. Θα του πω όμως κάτι. Κάτι που το ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος , ο οποίος έχει διατελέσει παράγοντας ενός νοικοκυρεμένου σωματείου. Με εξαίρεση ορισμένα σωματεία που έχουν οικονομική άνεση , τα υπόλοιπα φυτοζωούν . Και δεν έχουν  χρήματα για λειτουργικά έξοδα. Πόσο μάλλον για μεταγραφές. Ας μην το επικεντρώνει λοιπόν εκεί το θέμα . Οι επιχορηγήσεις χρειάζονται μόνο και μόνο  για να ζήσουν τα σωματεία . Για τίποτε άλλο…..

Η ΕΠΣ Πειραιά με τις κινήσεις που κάνει τόσο με την επιστολή την στον υπουργό για το θέμα των ερασιτεχνικών σωματείων, όσο και αυτών της Γ’ Εθνικής που  ανήκουν στη δύναμη της , καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούν λύσεις . Πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων της . Ποιος ακούει όμως;;;….

Για το θέμα των μετακινήσεων των ομάδων της Γ’ Εθνικής, για το οποίο η ΕΠΣΠ ζήτησε ελαφρύνσεις από την ΕΠΟ, ο Νίκος Γκούσκος που είναι εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ του ΑΠΟ Κερατσίνι μας έστειλε την παρακάτω επιστολή :

«Με έκπληξη διάβασα ότι ο κύριος Βασιλειάδης ο κύριος υφυπουργός εκλεκτός δικηγόρος Πειραιά και εξαιρετικός άνθρωπος πριμοδοτεί τις 7 άστεγες ΠΑΕ δια μέσω της ΕΡΤ οι οποίες είναι ανώνυμες εταιρείες . Ρωτώ τον αξιότιμο υπουργό τις ομάδες που συμμετέχουν στην Γ εθνική και που μόνο πληρώνουν πρόστιμα συμμετοχή διαιτησία έξοδα μετακίνησης ποτέ θα τις επιδοτήσεις , όπως και τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων. Είναι φοβερό μια κυβέρνηση της Αριστεράς πως λέγεται να πριμοδοτεί ανώνυμες εταιρείες οι οποίες είναι συμπαθέστατες και να μην χρηματοδοτεί τις ερασιτεχνικά ομάδες καλώ ιδιαίτερα τις πειραιώτικες  ομάδες της Γ Εθνικής να κάνουμε ένα συντονιστικό όργανο και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα καθώς και η ΕΠΣ Πειραιά να πάρει θέση . »…..

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη του Κυπέλλου Πειραιά . Το πιο σημαντικό σημείο της είναι ότι φέτος και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής , είναι υποχρεωτικό να έχουν στην ενδεκάδα τους τουλάχιστον  δυο ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών…

Και κάτι άλλο . Στο Κύπελλο είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των ομάδων της Α’ Πειραιά και της Γ’ Εθνικής και προαιρετική αυτή των Β’ και Γ’ Κατηγορίας. Με τη διαφορά ότι το παράβολο συμμετοχής για τις ομάδες της Γ’ είναι δωρεάν……

Μας μπέρδεψε ο Γρηγόρης ο Δράγαζης . Μας έλεγε χθες ότι ο Ερμής βρήκε τον νεαρό Βύρη για το ρόλο του αντί – Σάμιου και δεν μας είπε ότι η  ομάδα ήταν κοντά στην απόκτηση του 20χρονου Κρητικού Μανώλη Καλαϊτζάκη τον οποίο ανακοίνωσε τελικά χθες το μεσημέρι . Ένα ταλαντούχο επιθετικό που έχει παίξει στη Γ’ Εθνική με τον Ηρόδοτο και στην Φούτμπολ Λίγκ Κ19 με τον ΟΦΗ. Ένας ακόμα παίκτης που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα Πειραϊκά γήπεδα. Όπως και να έχει η κατάσταση ο Ερμής μπορεί να έχασε το Σάμιο , αλλά στην συγκεκριμένη θέση  ενισχύθηκε και διπλά  μάλιστα….

Πολύ ωραία ομολογουμένως σκηνή. Κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν δανεικοί στον Αστέρα Νίκαιας από τον Αετό Κορυδαλλού ,έκαναν την βόλτα τους προχθές βράδυ στο Μικρολίμανο κοντά στον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Πειραιά . Μόλις είχαν μάθει ότι ο Αετός ανανέωσε την υποσχετική με τους Νικαιώτες . Κατά σύμπτωση βρήκαν μπροστά τους ένα γιωτ με το όνομα «Αετός» . Και μαζί με τους φίλους τους έβγαλαν φωτογραφία δείχνοντας το όνομα του σκάφους . Ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσουν την διοίκηση του Κορυδαλλιώτικου συλλόγου για την απόφαση του ,να τους αφήσει στον Αστέρα  Νίκαιας. Με τον οποίον «δέθηκαν » συναισθηματικά .  Όπως καταλάβατε στον συγκεκριμένο σύλλογο  υπάρχει μια μοναδική  και …..κολλητική «τρέλα »…..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply