Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες στο γήπεδο του ΣΕΦ .  Όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο , όπου μπήκαν από χθες μπουλντόζες, αλλά και στον χώρο  των αποδυτηρίων  όπου  έπιασαν δουλειά τα συνεργεία  με ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς. Τον χώρο επισκέφτηκαν η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης οι οποίοι στη συνέχεια πήγαν στα γραφεία της ΕΠΣΠ  και συναντήθηκαν με  τους αντιπροέδρους της Ένωσης Κώστα Χολέβα και Αποστόλη Μαρούλη και τον διευθυντή Παναγιώτη Νταλάκο όπου αναφέρθηκαν σε διάφορα γηπεδικά θέματα .Όσον αφορά το ΣΕΦ υπολογίζεται ότι σε δυο μήνες θα είναι έτοιμο. Μακάρι….

Χαραυγή  και ΑΕ Μοσχάτου ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου που πέρασε . Οι δυο πρωτοπόροι του 1ου και του 2ου ομίλου αντίστοιχα που παραμένουν αήττητοι μέχρι τώρα πέτυχαν σημαντικές νίκες . Η Χαραυγή νίκησε στο 93’με γκολ του αρχηγού της Κούλη Ηλιόπουλου  στο ντέρμπι κορυφής την Θύελλα Μοσχάτου και συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία . Τη νίκη αυτή πανηγύρισαν έξαλλα οι φίλοι  της ομάδας , περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος . Η άλλη είδηση που βγήκε από αυτό το παιχνίδι ήταν ότι δεν σκόραρε ο Αντώνης Νταής ο επιθετικός της Θύελλας κα πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος . Τον  είχαν εγκλωβίσει καλά οι αμυντικοί της Χαραυγής….

Στον 2ο όμιλο η ΑΕ Μοσχάτου δεν σταμάτησε ούτε στο Πέραμα , χάρη στον …Σταμάτη . Ο Σαπαλίδης ήταν ο σκόρερ και των τριών τερμάτων της ομάδας του στην νίκη επί της  δυνατής ΑΕ Περάματος . Ήταν η δέκατη συνεχόμενη νίκη των παικτών  του Νίκου Κούστα στο φετινό πρωτάθλημα . Οι «πράσινοι » πάντως εξακολουθούν να νιώθουν« καυτή» την …ανάσα του ΑΟ Καραβά που ακολουθεί ένα βαθμό πίσω. Λογικά όλα ενδέχεται να κριθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι μετά από 4 αγωνιστικές….

Δυο ξεχωριστές περιπτώσεις  συνέβησαν σε αγώνες του Σαββατοκύριακου . Το Σάββατο στον αγώνα Χαραυγής- Θύελλας Μοσχάτου , ο Ηλιόπουλος σκοράρει  στις καθυστερήσεις. Το πανηγυρίζει έξαλλα πηγαίνοντας προς την πλευρά της εξέδρας και σκαρφαλώνει  βγάζοντας την φανέλα του . Ο διαιτητής Ντουμιτρέσκου του δείχνει κίτρινη κάρτα  για τη φανέλα και μια δεύτερη για το σκαρφάλωμα. Ο παίκτης αποβάλλεται και κανένας εκείνη την ώρα μέσα στο κουμφούζιο δεν είχε καταλάβει τους λόγους..

Την Κυριακή στο παιχνίδι Χαλκηδόνας – Ατρομήτου Κερατσινίου ο ποδοσφαιριστής του δεύτερου Νερσισιάν που έχει δεχτεί κίτρινη κάρτα στο 51’ δυο λεπτά πριν , παίρνει εντολή να αντικατασταθεί. Πριν βγει από τον αγωνιστικό χώρο αποχωρώντας , βγάζει τις καλαμίδες από τις  κάλτσες. Παράβαση . Δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα  από τον διαιτητή Πουλόπουλο και αποβάλλεται χωρίς να γίνει η αλλαγή. Και  οι δυο διαιτητές οι οποίοι είναι και αξιολογημένοι, εφάρμοσαν τον κανονισμό. Και οι αποφάσεις τους δημιούργησαν αντιδράσεις .Θα μπορούσαν βέβαια να κάνουν τα «στραβά μάτια » και δεν θα τους έλεγε κανένας τίποτα  Όπως κάνουν κάποιοι άλλοι συνάδελφοι τους. Ο μεν Ηλιόπουλος έβγαλε την φανέλα του και πανηγύρισε μετά μαζί με τους φιλάθλους Δεν προκάλεσε ούτε έβρισε , αλλά με το γράμμα του κανονισμού έκανε διπλή παράβαση και τιμωρείται. Ο δε Νερσισιάν αφαίρεσε τις καλαμίδες εντός του αγωνιστικού χώρου και όχι πριν περάσει έξω από αυτόν . Συμπέρασμα . Οι κανονισμοί βγήκαν για να εφαρμόζονται . Αρκεί βέβαια να τους εφαρμόζουν ΟΛΟΙ  οι διαιτητές …….

Τόσα χρόνια ο κυρ- Γιάννης ο Μιχάλαινας στηρίζει τον Πολυκράτη. Την Κυριακή δεν μπόρεσε να πάει στο γήπεδο . Είναι καταβεβλημένος από τον θάνατο της μονάκριβης κόρης του . Βρήκε όμως την δύναμη  έγραψε και έστειλε που διαβάστηκε στους παίκτες πριν από τον αγώνα και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία….

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο χορός του Ηρακλή Νίκαιας που έγινε στη «Νέα Κοκκινιώτισσα ». Πολύς κόσμος  και το κέφι στα ύψη . Και να σκεφτεί κανείς ότι λίγες ώρες πριν η ομάδα είχε γνωρίσει την ήττα από τον Θησέα. Όμως στον σύλλογο  έχουν την δική τους φιλοσοφία. Όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Ο Ηρακλής Νίκαιας είναι από τα πιο νοικοκυρεμένα και οργανωμένα σωματεία στον Πειραιά….