Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη

Published

on

Δεν ανέδειξε νικητή το παιχνίδι του Ερμή με την Χαραυγή. Που κρίθηκε στο πρώτο επτάλεπτο . Δυο ομάδες που απέδειξαν ότι δεν βρίσκονται  συμπτωματικά στην κορυφή . Έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο που άρεσε στον κόσμο. Τίποτα λοιπόν δεν άλλαξε και η αγωνία συνεχίζεται….

Αυτή την εβδομάδα έχουμε το άλλο μεγάλο ντέρμπι κορυφής. Του 2ου ομίλου αυτή τη φορά . Ανάμεσα στην ΑΕ Μοσχάτου και τον ΑΟ Καραβά .  Ένα ντέρμπι που έχει ήδη ξεκινήσει . Σήμερα θα αποφασιστεί ποια μέρα θα γίνει το παιχνίδι . Η γηπεδούχος ομάδα του Καραβά  θέλει να παίξει Δευτέρα  κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνους τους Μοσχατιώτες  οι οποίοι ήδη έχουν αγωνιστεί τα δυο παιχνίδια που  οφείλει να δώσει κάθε ομάδα της Α’ Κατηγορίας , τις Δευτέρες. Το μπαλάκι  λοιπόν στην ΕΠΣΠ για να αποφασίσει  τελικά……

Πρώτη απώλεια βαθμών  και παράλληλα πρώτη ήττα για τον  Περαμαϊκό . Που  έχασε από τον ΑΟ Πειραιά ο οποίος ανέβηκε στην κορυφή  αποδεικνύοντας ότι η μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα δεν είναι τυχαία. Όσο για τους Περαματιώτες έχουν παράπονα από την διαιτησία. Γι’ αυτό άλλωστε και εξέδωσαν και αιχμηρή ανακοίνωση διαμαρτυρίας …..

Έτσι η μοναδική ομάδα που παραμένει αήττητη μέχρι τώρα στα Πειραϊκά πρωταθλήματα είναι η ΑΕ Μοσχάτου…

Η αινιγματική δήλωση που έκανε χθες το πρωί  στην ιστοσελίδα μας ο Γιάννης Σπάθας ήταν το θέμα της συζήτησης στα διάφορα στέκια :«Οι φρέσκοι Ολυμπιακοί είναι τόσοι που εγώ με την παρέα μου θα λεγόμαστε Παραολυμπιακοί » τόνισε ο Γενικός και όλοι αναρωτιόντουσαν ποιους εννοεί  και τι νόημα είχε αυτή η δήλωση. Λογικά θα μάθουμε εν  καιρώ…..

Δυο πολύ καλές μεταγραφές ανακοίνωσε ο ΑΟ Καραβάς . Για την τρίτη την καλύτερη ούτε λέξη . Προφανώς την κρατάει …για αποκούμπι….

Ηλεκτρονική χαρακτήρισε την διαιτησία του Κακριδή και των βοηθών του Κοντιζά και Γιαννίκου στο ντέρμπι με τον Ερμή , ο επίτιμος πρόεδρος της Χαραυγής Σωκράτης Πτερνέας  και συνέχισε λέγοντας :  Οι Πειραιώτες μπορούν εύκολα να παίξουν ντέρμπι ζωής ή θανάτου με κανένα λάθος .Σούπερ ταλέντο έχουν όλοι τους.»….

Μια μέρα έμεινε ουσιαστικά χωρίς δουλειά ο Τάκης Τριανταφύλλου . Ο ικανός τεχνικός που έφυγε με όχι και τόσο καλό τρόπο από τον Αίαντα Σαλαμίνας, εξ ου και οι δηλώσεις του στο facebook , δέχτηκε πρόταση το βράδυ του Σαββάτου από   την Κύπρο Κορυδαλλού την οποία και αποδέχτηκε . Την ίδια ώρα στην κοπή της πίτας των Νέων Ευγενείας ο μέχρι τότε  τεχνικός των Κορυδαλλιωτών Μπάμπης Τοπίκογλου ήταν απαρηγόρητος για την ήττα της Κύπρου από την Δόξα Πειραιά . Παράλληλα όμως έκανε σχέδια για το μέλλον της ομάδας . Άλλες όμως οι βουλαί των υπευθύνων. Ο Μπάμπης «κοιμόταν » , η …..τύχη του όμως δούλευε αντίστροφα γι’ αυτόν!! Άλλωστε αυτή είναι η μοίρα των προπονητών . Κι  αν θέλει ο πρώην (Τοπίκογλου) ας ρωτήσει  τον νυν ( Τριανταφύλλου) γι’ αυτό το θέμα. Που είχε  πρόσφατη εμπειρία….

Μια φωτοβολίδα που έφυγε από την μεριά των φίλων της Χαραυγής είχε τόση δύναμη και τέτοια πορεία που πήγε στην απέναντι από την εξέδρα πολυκατοικία και έκαψε μια τέντα !! Ο ιδιοκτήτης κάλεσε την Αστυνομία , αλλά ήδη είχε επιληφθεί του θέματος ο επικεφαλής της Αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στο γήπεδο. Η διοίκηση της Χαραυγής ανακοίνωσε  ότι θα αποζημιώσει τον άνθρωπο και θα βάλει καινούργια τέντα . Αυτό πρέπει να γίνει μέχρι αύριο. Διαφορετικά τα άτομα τα οποία έριξαν την φωτοβολίδα και έχουν εντοπιστεί θα συλληφθούν…

Το είδαμε κι αυτό σε γήπεδο του Πειραιά . Ο  διαιτητής Μιχάλης Φιλακούρης διέκοψε προσωρινά  τον αγώνα του ΑΣ Δραπετσώνας με τον Ατρόμητο Κερατσινίου, επειδή ο πρόεδρος του τελευταίου  Θανάσης Μπαλαφούτης,  βιντεοσκοπούσε  το παιχνίδι με το κινητό  του  φωνάζοντας προς τον βοηθό Βλαχόπουλο που ήταν μπροστά του , ότι  έχει γράψει  τα λάθη  που αποδεικνύουν   ότι  έχει αδικήσει την ομάδα του . Αυτό  θεωρήθηκε ψυχολογική πίεση  προς τον βοηθό και ο διαιτητής απαίτησε να διακοπεί το παιχνίδι ώστε να συμμορφωθεί  ο πρόεδρος. Με λίγα λόγια δεν ήταν ότι πείραξε τον Φιλακούρη  πως  ο Θανάσης Μπαλαφούτης τραβούσε τον αγώνα , αλλά επειδή το φώναζε προς τον βοηθό θεωρώντας το ότι τον εκφοβίζει  !!!

Το  ποδόσφαιρο της Σαλαμίνας θρηνεί τον χαμό του Νώντα Καρνέση ενός ανθρώπου που λάτρεψε το ποδόσφαιρο στο νησί όσο λίγοι . Ήταν ανταποκριτής  αθλητικών εφημερίδων  και φανατικός  αναγνώστης του ΦΩΤΟΣ . Αγαπούσε όλες τις ομάδες  της Σαλαμίνας λάτρης του Ολυμπιακού  ενώ ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της Π.ΕΦ.Ο. Σαλαμίνας .  Έφυγε σε ηλικία 76 ετών από ανακοπή καρδιάς . Καλό ταξίδι «Ναύαρχε»!!!!