Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Πειραιώτικα

Τέλος καλό όλα στο ντέρμπι . Όλα κύλησαν ομαλά . Η ΑΕ Μοσχάτου επικράτησε δίκαια του ΑΟ Καραβά και ξέφυγε τώρα 4 βαθμούς. Όσον αφορά τα μέτρα που ελήφθησαν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα ήταν αποτελεσματικά . Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε παρατράγουδα . Μεγάλη η παρουσία της Αστυνομίας  . Υπήρχε βέβαια και το έντονο στοιχείο κάποιων «περίεργων » τύπων , αλλά κανένας δεν ξέφυγε από τα όρια . Συγχαρητήρια σε όλους που συνέβαλαν στην ομαλότητα.  Από την πλευρά της η διοίκηση του ΑΟ Καραβά έκανε ότι ήταν δυνατόν για να μην υπάρξουν προβλήματα. Ένα μεγάλο μπράβο στον πρόεδρο του 4ουΔιαμερίσματος Πειραιά τον κ. Τάσο Πούλο που βοήθησε τα μέγιστα με την στάση του. Πάντα με το χαμόγελο , έβαλε όλους στη θέση τους. Ήταν αυτός που υποδέχτηκε την αποστολή της ΑΕ Μοσχάτου ‘όταν έφτασε στο γήπεδο και είχε θερμό εναγκαλισμό με τον  Στέφανο Φαναρίτη. Σημαντική και η συμβολή της  ΕΠΣΠ με τα περισσότερα μέλη της στο γήπεδο. Εντυπωσιακή και η παρουσία των παρατηρητών αγώνων της Ένωσης που όλοι βοήθησαν όσο μπορούσαν περισσότερο…..

Και η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο  ήταν άψογη . Κάποιες μικρές αψιμαχίες που υπήρξαν  είναι από αυτές που συμβαίνουν πάντα στα γήπεδα και οφείλονται πάντα στην ένταση της στιγμής , χωρίς να υπάρχει συνέχεια ….

Οι οπαδοί του Μοσχάτου ήταν πίσω από την μια εστία , αλλά πολλοί από αυτούς βρέθηκαν και στην μεγάλη εξέδρα . Ανάμεσα τους ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου οι αντιδήμαρχοι   Γιώργος Φελλάς , Γιώργος Δαμηλάκος ,Βασίλης Γρούμπας ,ο Γραμματέας Μανώλης Αντωνάκος  οι δημοτικοί σύμβουλοι  Δημήτρης Ζώταλης  Θανάσης Μελίστας ,Παναγιώτης Χατζηαντώνιου  Αρης Κρεμμύδας , Θανάσης Ντερέκας.

Θα σταθώ λίγο στο γήπεδο  του Ρέντη. Που κατακλύστηκε από κόσμο . Πάνω από χίλια άτομα έδωσαν το παρών . Στην  εξέδρα δεν «έπεφτε καρφίτσα ». Όλος ο Πειραιάς ήταν  εκεί χθες . Από όλες τις ομάδες Ο ένας καθόταν πάνω στον άλλο . Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν συνέβαινε κάτι. Θεωρώ ότι το γήπεδο δεν πληρεί τους όρους ασφαλείας για τόσο σημαντικούς αγώνες ……

Ο Καραβάς δέχτηκε χθες δυο γκολ. Όσα δηλαδή είχε δεχτεί στους προηγούμενους 15 αγώνες….

Πολύ θόρυβος έγινε για την ώρα ανακοίνωσης της αντικατάστασης του διαιτητή Πουλόπουλου στο ντέρμπι ΑΟ Καραβά- ΑΕ Μοσχάτου.  Κι αυτό γιατί υπήρχε πρόβλημα με το σάιτ της ΕΠΣΠ . Αρχικά ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Δευτέρας γύρω στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής . Στο σάιτ γράφτηκε 9.10 . Μικρό το κακό. Κανείς δεν έδωσε σημασία.. Το βράδυ γύρω στις 20.00  βρισκόμασταν μαζί με τον διευθυντή της ΕΠΣΠ Παναγιώτη Νταλάκο στην κοπή της πίτας του Νέου Ικονίου , όταν του τηλεφώνησε ο αρχιδιαιτητής Μπάμπης Μοιραδωράκης για να του ανακοινώσει  ότι τραυματίστηκε ο διαιτητής Πουλόπουλος στον αγώνα Απόλλωνα Ερέτριας – Αγίων Αναργύρων και θα έπρεπε να αντικατασταθεί . Παρεμπιπτόντως να πούμε ότι το συμβάν έγινε γύρω στο 85’ και μάλιστα γράφτηκε στο φύλλο αγώνα όπου ο γιατρός διαπίστωσε θλάση στον μηρό.  Ο Πουλόπουλος είχε παίξει και το Σάββατο στον αγώνα Ένωσης Α.Α. Ρέντη – Χαλκηδόνας ενώ την περασμένη Τετάρτη στο ντέρμπι Κυπέλλου Ιωνικός – Εθνικός , όπου πιθανόν να καταπονήθηκε το πόδι  του από το λασπωμένο τεραίν.  Η ανακοίνωση της αντικατάστασης του Πουλόπουλου , όπως και του Αλατσάκη στον αγώνα Δία  Κορυδαλλού – Ικάρου Καλλιθέας λόγω υπηρεσίας  έγινε γύρω στις 21.28. Στο σάιτ της ΕΠΣΠ γράφτηκε ότι ανέβηκε στις  09.18!!! Βέβαια κανένας όλη την ημέρα από αυτούς που μπαινόβγαιναν  για αποτελέσματα δεν είδε τίποτα , γιατί φυσικά δεν είχε γραφτεί τίποτα. Κι όμως κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό για δικούς τους λόγους , βλέποντας 09.10 την ανακοίνωση ορισμού του Πουλόπουλου και 09. 18 τον τραυματισμό του ενώ το απόγευμα έπαιζε στην Ερέτρια. Κάποιοι μίλησαν για την γκάφα του αιώνα από την ΕΠΣΠ , κάποιοι άλλοι για …θαύμα .

Ότι υπήρχε πρόβλημα με την ώρα στο σάιτ της ΕΠΣΠ αποδεικνύεται εύκολα. Για του λόγου το αληθές . Οι αποφάσεις της Πειθαρχικής και η ανακοίνωση της ημερομηνίας της εκδήλωσης της ΕΠΣΠ στις 6 Φεβρουαρίου ανέβηκαν στις 4.36 τα ξημερώματα !!! Οι διαιτητές του Κυπέλλου ( Ιωνικός – Εθνικός) ανακοινώθηκαν στις 5/2 στις 7.38  το πρωί και οι ποινές ποδοσφαιριστών την ίδια μέρα στις 7.22 !!  Όσον αφορά τα μέτρα για τον παραπάνω  αγώνα Κυπέλλου ανακοινώθηκαν στις 4/2  στις 2.28 τη νύχτα!!…

Αύριο στις 19.00 θα γίνει τελικά η Γενική Συνέλευση του Αργοναύτη στα γραφεία του συλλόγου, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν το ιστορικό σωματείο. Διοικητικά και αγωνιστικά . Αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις .Την περασμένη εβδομάδα παραβρέθηκαν 30 άτομα ,έγινε  συζήτηση αλλά αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν και πάλι αύριο ώστε να αποφασίσουν για το μέλλον του συλλόγου…..

Τελικά ο Γιώργος Καρπούζας δεν άντεξε . Η μάχη με την επάρατη νόσο ήταν άνιση και το παλικάρι τα ξημερώματα της Κυριακής κατέληξε. 38  ετών ήταν ο Γιώργαρος  που είχε παίξει ποδόσφαιρο στον ΑΟΚ Φαλήρου . Σήμερα στις 15.30 στο Νεκροταφείο Καλλιθέας συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν  τον Γιώργο που φεύγει για το «μεγάλο ταξίδι» . Προορισμός του η γειτονιά των αγγέλων . Γιατί  ο Γιώργος ήταν ένας άγγελος. Καλό παράδεισο παλικάρι μου!!!

Στον φίλο Αντώνη και την οικογένεια του, τα θερμά μας συλλυπητήρια …

Όσο για τον αγώνα που έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 15.30 στο γήπεδο Μοσχάτου με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του ποδοσφαίρου , θα γίνει κανονικά .Με την διαφορά ότι τώρα δεν θα γίνει για την ενίσχυση του , αλλά στη μνήμη του . Κι ο Γιώργος Καρπούζας θα είναι κάπου εκεί ψηλά και θα βλέπει. Και η ψυχούλα του θα χαίρεται…..