Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Η ποδοσφαιρική χρονιά ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο. Με την άνοδο του Ηρακλή Νίκαιας στην Α’ Κατηγορία. Στην περιγραφή του αγώνα μιλήσαμε για άθλο του Ηρακλή. Δεν είναι υπερβολή . Αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ομάδα τριών ετών..Που ξεκίνησε από το « μηδέν » στην κυριολεξία για  να φτάσει  στην μεγάλη κατηγορία του Πειραιά . Με μια στιβαρή και πολυμελή  διοίκηση που κοιτούσε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια .

Με παίκτες ικανότατους που πίστεψαν στο θαύμα . Και φυσικά με έναν σοβαρό και μετρημένο προπονητή τον Παναγιώτη Κυριακάκη που με πολύ δουλειά και λίγα λόγια κατάφερε αυτό που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο …..
Από την άλλη πλευρά είχαμε τον Ολυμπιακό Περάματος .

Τι να πει κανείς γι’ αυτή την ομάδα . Ειδική και πρωτοφανής περίπτωση . Όλη την χρονιά ήταν πρώτη στο πρωτάθλημα , αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε. Κι όταν λέμε στο τέλος κυριολεκτούμε.

Την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος έχασε την πρώτη θέση στην Αίγινα . Την τελευταία αγωνιστική των play offκαι μετά από δυο νίκες ηττήθηκε από τους Νέους Ευγένειας , αν και ευνοείτο και με ισοπαλία. Και  το περασμένο Σάββατο στο μπαράζ στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς έχασε την άνοδο από τον Ηρακλή Νίκαιας .

Σίγουρα έγιναν λάθη με τις αλλαγές προπονητών. Σίγουρα η ομάδα στάθηκε άτυχη σε κρίσιμα σημεία στα τελευταία παιχνίδια, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση . Ο σύλλογος πρέπει να κοιτάζει μόνο μπροστά .Ας διδαχτούν οι υπεύθυνοι από τα λάθη τους ,ώστε να μην επαναληφθούν .

Το ποιος έφταιξε δεν έχει πλέον καμία απολύτως  σημασία. Ο σύλλογος διαθέτει παρόν αλλά και μέλλον…..
Πολύ κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Λουκά Κάλλα βρίσκεται ο ΑΣ Ποντίων  καθώς εκπληρώνονται ένας προς ένας οι οργανωτικοί όροι που έχει θέση η κάθε πλευρά.

Ο ικανός προπονητής  έκανε πολύ καλή δουλειά στον σύλλογο την χρονιά που πέρασε. Παράλληλα επέδειξε και επαγγελματική συμπεριφορά  αφού  ενώ έχει στα χέρια του προτάσεις από συλλόγους που θα πρωταγωνιστήσουν , εκείνος κρατάει τον λόγο του πιστά στην πρότερη συμφωνία με τους Πόντιους …..

Τα υπερσύγχρονα αποδυτήρια του παραχώρησε ο Αετός Κορυδαλλού στον Ηρακλή Νίκαιας για το μπαράζ του Σαββάτου. Αυτά αποδείχτηκαν γούρικα , ενώ εκεί μέσα πανηγυρίστηκε η άνοδος .

Η διοίκηση του Ηρακλή αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τους παράγοντες του Αετού για την παραχώρηση .«Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για την κίνηση  αυτή των ανθρώπων των Αετού .»σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας των Νικαιωτών Φώτης Κοκόσης ……
Δεν θα συνεχίσει σαν συνεργάτης του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη στην Προοδευτική ο Γιάννης Κούσης . Μέσω της στήλης ο νεαρός τεχνικός ευχαριστεί τη διοίκηση , τους παίκτες , το τεχνικό επιτελείο και τους φιλάθλους του συλλόγου και εύχεται η  Προοδευτική να επιστρέψει άμεσα στις Εθνικές κατηγορίες….
Πριν από λίγο καιρό ο ποδοσφαιριστής της Ελλάδας Ποντίων Μάνος Μαυρέλος πήρε την μεγάλη απόφαση να «κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια» .Η διοίκηση του συλλόγου δια του προέδρου της Κώστα Φούντα είχε πει ότι θα αξιοποιήσει τον Μάνο με τον καλύτερο τρόπο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «τέτοια άτομα με τόσο σημαντική προσφορά  δεν πρέπει να αποχωρούν από το ποδόσφαιρο. Η υπόσχεση υλοποιήθηκε και ο Μάνος  Μαυρέλος αναλαμβάνει Γενικός Αρχηγός στους Πόντιους. Ότι καλύτερο δηλαδή…

Πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στο γήπεδο της Νίκαιας οι δυο ημιτελικοί αγώνες του Κυπέλλου Βετεράνων Πειραιά που διοργανώνει η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά .

Ο Ασπρόπυργος που νίκησε με 4-2 την Δραπετσώνα και ο Ερμής Κορυδαλλού που σάρωσε με 4-0 τους Νέους Ευγένειας  προκρίθηκαν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουνίου  στο γήπεδο Παντελής Νικολαΐδης για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού…