Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου Αμπελακίων . Χωρίς να πάρει κανένας χαμπάρι, χωρίς να κληθεί κανένας . Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων . Ούτε καν τα σωματεία. Την Τρίτη λοιπόν η απερχόμενη Δημοτική αρχή εγκαινίασε τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν η αντικατάσταση του φυσικού με συνθετικό χλοοτάπητα . Τα εγκαίνια  πραγματοποιήθηκαν  άρον- άρον προφανώς για να μην γίνουν από τον νέο δήμαρχο που αναλαμβάνει σε λίγες μέρες .Λογικό μου φαίνεται αυτό….

Όμως στα μουλωχτά ρε παιδιά;; Για ποιο λόγο ; Και καλά δεν καλέσατε ούτε τη νέα δημοτική αρχή,  ούτε και την ΕΠΣ Πειραιά . Στα σωματεία γιατί δεν το είπατε ; Και αν βρέθηκαν από τον Αμπελακιακό και τους Σαλαμινομάχους  ήταν επειδή είχαν προπόνηση στο γήπεδο….

Εγκαινιάστηκε  λοιπόν το γήπεδο των Αμπελακίων .Με ατέλειες όμως. Καθίσματα τοποθετήθηκαν μόνο στη μια γωνία του γηπέδου 110 συνολικά . Όχι σε όλο το γήπεδο . Όσο για  τον φωτισμό  , δεν έγινε τίποτα. Δεν σηκώνει πολλές λάμπες η εγκατάσταση που υπάρχει , μου είπαν. Κι όμως θα πρέπει να βρεθεί λύση και σύντομα μάλιστα .. ….

Καταλαβαίνω την πικρία της απερχόμενης δημοτικής  αρχής , αφού δεν εκλέχτηκε .  Όμως σε ορισμένα πράγματα μετράει και η ευθύνη , αλλά και η αξιοπρέπεια κάποιων που θεωρούνται υπεύθυνοι άνθρωποι . Πέρα από το ποδόσφαιρο αυτό, αλλά  πέρα για πέρα ανθρώπινο και αφορά όλους μας . Βρέθηκα πριν από ένα μήνα περίπου  σε κάποιες παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού . Γεμάτες από σκουπίδια. Οι κάδοι είχαν ξεχειλίσει. Κλαδιά στον δρόμο δεν επέτρεπαν την άνετη διέλευση των αυτοκινήτων . Ο κίνδυνος πυρκαγιάς τεράστιος Μεγάλος κίνδυνος για  την υγεία των ανθρώπων . Κι  όμως εδώ και καιρό δεν συγκινείται κανείς από αυτό το αίσχος . Τουλάχιστον η νέα Δημοτική αρχή ας ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα…..

Ο πρώτος και μεγάλος στόχος του Ηφαίστου είναι  να επανέλθει άμεσα στην Α’ Κατηγορία. Ήδη έχουν τεθεί οι βάσεις για την μεγάλη επιστροφή. Και  κάτι  ακόμα . Στον  σύλλογο είναι  όλοι ενθουσιασμένοι από την συμπεριφορά του Χρήστου Σδρένια και τον ευχαριστούν θερμά . Ο πρώην ηγέτης του Ατρομήτου Πειραιά και σημαντικό στέλεχος του Πειραϊκού ποδοσφαίρου, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πολύ κοντά στον Ήφαιστο. Τρεις ξένους παίκτες έφερε ο σύλλογος, από Νέα Γουϊνέα, Ζάμπια και Παλαιστίνη και  ο Χρήστος ανέλαβε να τους τακτοποιήσει σε διάφορα καταλύματα . Παράλληλα βοηθά και με άλλους τρόπους την ομάδα. Είναι μεγάλη ψυχάρα ο «Πλανητάρχης »….

Ξανασμίγουν οι αδελφοί Κανταρτζόπουλοι στον Αστέρα Νίκαιας. Δυο παιδιά ηλικίας 20 ετών που ξεκίνησαν αλλά και ανήκουν στον Αετό Κορυδαλλού . Διαβάστε πως περιγράφει αυτό ο Νικαιώτικος σύλλογος στην επίσημη σελίδα του( καλημέρα Άγγελε ) :

Όταν το 1980 που έβγαινε η ταινία ”The blues brothers” στην Ελλάδα το βάφτιζαν ”Οι ατσίδες με τα μπλε” μάλλον ήταν πολλά χρόνια μπροστά! Στο Αστέρα Νίκαιας τα αδέλφια Κανταρτζόπουλοι είναι πάλι μαζί για να ξαναδημιουργήσουν όσα υπέροχα έκαναν στον Αετό Κορυδαλλού, από όπου ξεκίνησαν και στους μπλε της Νίκαιας όταν συνυπήρξαν για το δεύτερο μισό της χρονιάς 2017-18.

Ο 20χρονος δεξιός μπακ Αντρέας που σε 21 συμμετοχές ήταν 5ος πέρυσι με 1840′, ενώ είχε 1 γκολ και 1 ασίστ, παρέμεινε στην ομάδα για να συνυπάρξει με τον δίδυμο αδελφό του Παναγιώτη που μετά την περυσινή χρονιά στον Αετό και στον Α.Ο.Κορυδαλλός που ”χάθηκε” ποδοσφαιρικά, παίζοντας 417′, θέλει να ξαναβρεί τον εαυτό του και να γίνει πάλι το αμυντικό χαφ που όλοι θαύμαζαν στο ξεκίνημα του, για να μπορέσει να ξαναδιεκδικήσει θέση στο ρόστερ του Αετού .

Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ.Αστέρας Νίκαιας θέλει να ευχαριστήσει τον Αετό Κορυδαλλού και ειδικά τον πρόεδρο του Δημήτρη Μπούγα, για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους για μία ακόμα χρονιά στην ομάδα μας.»