Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη.…

Published

on

Πραγματοποιήθηκε η α΄  φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Πειραιά , χωρίς ουσιαστικά εκπλήξεις  και χωρίς προβλήματα .

Προκρίθηκαν 12 ομάδες Β’ Κατηγορίας και 6 της Γ’ . Από τους 18 αγώνες ,  δυο κρίθηκαν στα πέναλτι( Πειραϊκός – Λέοντες Καμινίων , Δάφνη Ταμπουρίων – ΑΕ Νίκαια )  και κανένας στην παράταση .

Εντυπωσιακή ήταν η νίκη του Φαληρικού με το ευρύ 6-0 επί της Κύπρου Κορυδαλλού , στο αποτέλεσμα της αγωνιστικής

Η β’ φάση θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 21-22 με την συμμετοχή των ομάδων που προκρίθηκαν προχθές καθώς και των συλλόγων της Α’ Κατηγορίας και των ερασιτεχνών του Ιωνικού….

Έστειλαν μήνυμα πριν από τον μεταξύ τους αγώνα οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Πειραιά και του Αστέρα Νίκαιας αφού βγήκαν αγκαλιασμένοι φωτογραφία. Η αποθέωση του fair play. To μήνυμα αυτό όμως δεν το πήραν κάποιοι οπαδοί της Καμινιώτικης ομάδας που έβριζαν χυδαία ποδοσφαιριστές του Αστέρα  και τους διαιτητές. Καμία σχέση με τους αθλητές της ομάδας τους που  ήταν υποδειγματικοί, όπως μας είπε ο Βασίλης Τσιτούρας  και κατέληξε «το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο….είναι διασκέδαση, δημιουργία…..
Αλλωστε, η λεκτική βία…..διώχνει, τις γυναίκες ,τους γονείς  και τα παιδιά, από τα γήπεδα»….

Η βαριά ήττα της Προοδευτικής στο εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι με τον Ήφαιστο Περιστερίου με 1-4 , έφερε εξελίξεις στο ιστορικό σωματείο. Το προπονητικό δίδυμο Κυριάκου Μίχα και Γιάννη Δρακωνάκη υπέβαλε την παραίτηση του . Και οι δυο ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου Γιώργου Μαργέτη που τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους.Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τη λήξη του φιλικού ο κ. Μαργέτης δήλωσε χαρακτηριστικά : «Τα φιλικά παιχνίδια είναι για να βγάζεις χρήσιμα συμπεράσματα κυρίως όταν έρχονται αποτελέσματα σαν το σημερινό… παρόλα αυτά η Προοδευτική είναι μια ομάδα που δεν επιτρέπεται να χάνει ειδικά με τέτοιο τρόπο και τέτοια αγωνιστική εικόνα, προσωπικά δε το δέχομαι! Δηλώνω ο μοναδικός υπεύθυνος και σαν υπεύθυνος ξέρω τι θα κάνω για να είμαστε στο τέλος πρωταθλητές που αυτό είναι και το ζητούμενο. Οι φίλαθλοι της Προο να μην ανησυχούν…!Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, απουσίες διαιτησίες προετοιμασία με προβλήματα κλπ»….

Και  τώρα αναζητείται ο νέος προπονητής της Προοδευτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι είναι δυο  γνωστοί  τεχνικοί. Ο ένας έχει εργαστεί και παλιότερα στους «βυσσινί», ο δεύτερος ανέβασε την ομάδα του τη χρονιά που πέρασε από το τοπικό στη Γ΄ Εθνική. Αυτά….

Όπως το γράψαμε. ΑΕ Σαλαμίνας και Ποσειδών Χατζηκυριακείου εγκαινίασαν σε επίσημο αγώνα  τον νέο χλοοτάπητα του γηπέδου Αμπελακίων . Ενός γηπέδου που είχε κλείσει στις 15 του περασμένου Δεκέμβρη . Ο τελευταίος αγώνας που έγινε τότε ήταν πάλι ανάμεσα στην ΑΕ Σαλαμίνας και τον Ποσειδώνα. Αυτές οι δυο ομάδες το έκλεισαν πριν από 9 μήνες , αυτές το άνοιξαν τώρα….

Την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΑΕ Νίκαιας Παντελής Αντωνίου που αναμένεται να χειρουργηθεί αυτή την εβδομάδα . Παρόλα αυτά την Κυριακή είχε ανοικτή τηλεφωνική γραμμή με ανθρώπους της ομάδας και ενημερωνόταν για το παιχνίδι  απέναντι στη Δάφνη Ταμπουρίων . Αυτός είναι ο Παντελής . Αθεράπευτα ρομαντικός  φίλος της ΑΕ Νίκαιας και του ερασιτεχνικού  ποδοσφαίρου…..

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών από ανακοπή ο Λευτέρης Βαλσάμης . Ένας από τους πιο σημαντικούς και κορυφαίους προέδρους που πέρασαν από τον Πανιώνιο Κερατσινίου. Η κηδεία του έγινε χθες το απόγευμα στο Κοιμητήριο του Σχιστού.

Η διοίκηση του συλλόγου αλλά και οι παράγοντες του συλλόγου που συνεργάστηκαν μαζί του Μάρκος Ζώρζος , Αλέκος Πολίτης  και Γιάννης Φιστουρής συλλυπούνται θερμά την οικογένεια του και μετέχουν στο βαρύτατο πένθος της ….

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply