Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Το Ηράκλειο 3-1 τα Σούρμενα

Καλύτεροι οι γηπεδούχοι

Published

on

Το Ηράκλειο φαίνεται πως όταν αγωνίζεται με ομάδες οι οποίες βρίσκονται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα τα πηγαίνει περίφημα. Έτσι και την Κυριακή το συγκρότημα του Λευτέρη Αλεξάκη αν και αγωνιζόταν από το 58′ με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Κώστα Πετρίτση με απευθείας κόκκινη, βρήκε τις ψυχικές δυνάμεις να πάρει ένα σπουδαίο «τρίποντο» απέναντι στα Σούρμενα. Με αυτή την νίκη οι «κυανόλευκοι» φιγουράρουν στη δεύτερη θέση, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 36 βαθμούς.

Το α’ μέρος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, αφού με την συμπλήρωση 15′ στην αναμέτρηση ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα. Συγκεκριμένα η μπάλα έφτασε στον Γιώργο Μπαλαρή ο οποίος με ωραίο πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0.

Από εκεί και πέρα στην συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Κάτσικα ισορρόπησαν το παιχνίδι, φτάνοντας στην ισοφάριση 10′ πριν ολοκληρωθούν τα 45′ με τον… συνήθη ύποπτο για φέτος Κώστα Μπουγατσιά.

Στο β΄ μέρος οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Μπουγατσιά στο 58′ να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Κώστα Πετρίτση. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Χαλδαίος υπέδειξε χωρίς δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα, αποβάλλοντας παράλληλα τον κεντρικό αμυντικό των γηπεδούχων, με δεδομένο ότι ο επιθετικός των «ροσονέρι» βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Θεοδώρου, ο οποίος δεν μπόρεσε να «νικήσει» από τα έντεκα βήματα τον Παναγιώτη Περτσά.

Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 68′, καθώς αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Κοντίμπα να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Από εκεί και πέρα το τελευταίο 20′ ήταν όλα τα… λεφτά για τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι μέσα σε αυτό το διάστημα πέτυχαν δυο τέρματα, «κλειδώνοντας» αυτόματα το παιχνίδι. Στο 70′ η μπάλα έφτασε στο Βασιλή Καφετζή, με τον αρχηγό του Ηρακλείου να εξαπολύει ένα καταπληκτικό σουτ και την μπάλα να καρφώνεται στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Λύρου.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε 10′ αργότερα ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος, καθώς ο έμπειρος μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων αφού πρώτα ταλαιπώρησε την άμυνα των Σουρμένων, στη συνέχεια επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Λύρου.

Συμπαραστάτες του Χαλδαίου ήταν οι Μπάστας και Λυμπερόπουλος.

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Περτσάς, Κωσταντινίδης, Παπαδόπουλος, Μπαλαρής, Πετρίτσης, Χριστοδούλου, Κατσούλης, Δαυίδ (46′ Λέκκας), Γκροπάϊ (86′ Τσανάκας), Καφετζής Β., Σπυρόπουλος Π. (89′ Λιόνας)

ΣΟΥΡΜΕΝΑ: Λύρος, Βελλής (79′ Ρίσβας), Κοντιμπάς, Αργάνης, Κουστουμπέκης, Τερέφος (69′ Μπλέτσας), Μπουγατσιάς, Θεοδώρου (84′ Μπουγιούκος), Λεβέντης, Αναστασάκης, Τσολάκου.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply