Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Γκέλα της Προοδευτικής 1-1 με Παννεαπολικό

Σοβαρά επεισόδια  έξω από το γήπεδο…

Published

on

Αυτή τη φορά η Προοδευτική δεν τα κατάφερε . Τις προηγούμενες  φορές κέρδιζε έστω και δύσκολα . Αυτή τη φορά  όμως δεν τα κατάφερε και στο τέλος δέχτηκε και γκολ αφήνοντας δυο βαθμούς στο «Π. Νικολαΐδης»  απέναντι  στον ψυχωμένο Παννεαπολικό που δεν « κατέθεσε τα  όπλα» και πήρε το 1-1.

Ωστόσο τα γεγονότα που συνέβησαν πριν αλλά και  κατά τη διάρκεια του αγώνα  αμαύρωσαν την εικόνα του παιχνιδιού και προβλημάτισαν όλους τους υγιείς φιλάθλους που βρέθηκαν  στο γήπεδο . Από  τα μέσα της εβδομάδας υπήρχαν  πληροφορίες ότι οπαδοί του Ιωνικού θα έστηναν καρτέρι στους Προοδευτικάνους . Γι’ αυτό άλλωστε και η ΕΠΣΠ έλαβε μέτρα ασφαλείας  και στο γήπεδο υπήρχε αστυνομική  δύναμη.

Από νωρίς γύρω στα 50 άτομα βρίσκονταν στο λόφο πάνω από το γήπεδο  και περίμεναν. Λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι έφτασαν στο γήπεδο   50 οπαδοί της Προοδευτικής με κράνη  . Μπήκαν μάλιστα χωρίς εισιτήριο με την άδεια του υπευθύνου της αστυνομικής δύναμης.  Αυτοί που  ήταν στον λόφο άρχισαν να βρίζουν την Προοδευτική και τον Κορυδαλλό για να απαντήσουν οι Προοδευτικάνοι βρίζοντας τον Ιωνικό. Λιγα λεπτά αργότερα οι τελευταίοι βγήκαν από το γήπεδο και πήγαν πίσω από την εστία και άρχισαν να ..ανταλλάσουν αντικείμενα με τους Ιωνικούς . Πέτρες , σίδερα, φωτοβολίδες εκτοξεύονταν κι από τις δυο πλευρές .Την ίδια στιγμή εκδηλώθηκαν  δυο εστίες φωτιάς . Κι όλα αυτά ενώ ο αγώνας διεξαγόταν κανονικά . Οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες των δυο ομάδων δεν είχαν την παραμικρή συμμετοχή σε όσα συνέβησαν . Μάλιστα οι υπεύθυνοι της Προοδευτικής  επενέβησαν και με προτροπή τους  έδωσαν εντολή στους οπαδούς  τους να επιστρέψουν στο γήπεδο. Κάπου εκεί εκτονώθηκε η κατάσταση και σιγά – σιγά αποχώρησαν και οι οπαδοί του Ιωνικού.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά έφτασε στο σημείο όχημα της Πυροσβεστικής που έσβησε τις φωτιές  που είχαν εκδηλωθεί.  Παράλληλα διμοιρία των ΜΑΤ πήγε στο γήπεδο  προληπτικά και πήρε επίκαιρες θέσεις μήπως δημιουργηθούν και πάλι επεισόδια . Ευτυχώς όμως δεν συνέβη το παραμικρό….

Να  τονίσουμε επίσης ότι η διοίκηση του Παννεαπολικού  επιφύλαξε άψογη φιλοξενία στην αποστολή της Προοδευτικής.

Αγωνιστικά τώρα . Οι Κορυδαλλιώτες για μια ακόμα φορά προβλημάτισαν . Είχαν τον έλεγχο των κινήσεων , την κατοχή της μπάλας  αλλά δεν μπορούσαν να σκοράρουν . Αυτό είναι το πρόβλημα της ομάδας και «φωνάζει από μακριά ».

Η  Προοδευτική βρήκε τον δρόμο για τα δίκτυα στο 59’. Μετά από κόρνερ  του Γκόγκα  ο Κιάφα έδωσε κεφαλιά πάσα στον Παπαδόπουλο που με νέα κοντινή  κεφαλιά  έδωσε  το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ομάδα του Αντώνη Καλαμάκη συνέχισε να έχει τον έλεγχο  του αγώνα αλλά συνέχιζε να είναι φλύαρη και όχι μόνο. Επαναπαύτηκε σε αυτό το γκολ περιμένοντας να τελειώσει το παιχνίδι.

Όμως ο Παννεαπολικός δεν είχε πει την  «τελευταία λέξη ». Σε όλο το παιχνίδι με έξυπνη τακτική και  συμπαγή άμυνα προσπάθησε να κρατήσει μακριά από την εστία της τους αντίπαλους επιθετικούς  παίζοντας ψυχωμένα και  με αντεπιθέσεις . Σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις στο 85’ κέρδισε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μπεκάκος , η άμυνα της Προοδευτικής αδράνησε και ο Τσιριγώτης με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη στο 90’ αλλά το σουτ του Μητρόπουλου βρήκε το κάθετο δοκάρι.

Σωστή και ακριβοδίκαιη η διαιτησία του Λεμπέση.

ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ : Κεντικελένης, Ιμβριώτης, Λαουτάρης, Ξυπολυτάς(78’ Τζαραντάτ) , Παυλόπουλος, Τσιριγώτης, Καστρινόπουλος Μπεκάκος, Πανταζής(75’ Ρενιέρης) ,  Πανταζόγλου ( 82’ Βλαχογιάννης) , Κωνσταντινίδης ( 86’ Γρίβας)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μπαντίκος, Αποστόλου, Μύρκος, Κύβελος, Θεοδώρου, Γκόγκα, Ταμπάκης (86’ Λαντζούνης) , Θεοδωρίδης, Παπαδόπουλος, Μητρόπουλος , Κιάφα( 81’ Μόσχος )