Connect with us

Uncategorized

Ξύλο στο ΟΑΚΑ…

*

Published

on

Δεν κράτησε για πολύ η όμορφη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί στο ντέρμπι των δύο “αιωνίων”.

 

Σοβαρά επεισόδια δημιουργήθηκαν στην ανάπαυλα του μεγάλου ντέρμπι απόψε στο ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μεταξύ των οπαδών των “πράσινων” και των ΜΑΤ και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμα και να μην αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν από μία ομάδα 50-60 ατόμων που είχαν μεταφερθεί από το πέταλο των οργανωμένων δίπλα στη φυσούνα κατά την έξοδο των “ερυθρολεύκων” από τον αγωνιστικό χώρο, εκτόξευσε μία φωτοβολίδα που πέρασε δίπλα από τον Ιβάν Μαρκάνο. Ακολούθησε ένταση με δυνάμεις της Αστυνομίας και έναν οπαδό του “τριφυλλιού” να χτυπάει με κάθισμα έναν άνδρα των ΜΑΤ και ακολούθησε το… γης μαδιάμ!

 

Για αρκετά λεπτά ο χώρος στα επίσημα του γηπέδου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους Αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών ώστε να απωθήσουν τους ταραξίες και αυτούς να απαντάνε με καπνογόνα και καθίσματα, ενώ την ίδια ώρα, έξω από το ΟΑΚΑ ακούγονταν “πολεμική” θόρυβοι. Ορισμένοι οπαδοί επιστράτευσαν μία μάνικα με νερό που έριξαν πάνω στις αστυνομικές δυνάμεις ώστε να τις απομακρύνουν, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι των κερκίδων άδειασε καθώς οι μάχες σώμα με σώμα μεταφέρθηκε και εκτός γηπέδου.

 

Από τα επεισόδια, τα καπνογόνα και τις φωτοβολίδες υπήρξαν μάλιστα ακόμα και εστίες φωτιάς σε κάποια σημεία των κερκίδων που σβήστηκαν όμως, την ώρα που όλο το γήπεδο με συνθήματα στρεφόταν κατά της Αστυνομίας, αλλά και του… Γιάννη Βαρδινογιάννη.

 

Να σημειωθεί πως από τα μεγάφωνα του γηπέδου γινόντουσαν συνεχείς παρακλήσεις για εκτόνωση της κατάστασης, αφού υπήρχε κίνδυνος να μην συνεχιστεί το ματς εις βάρος του Παναθηναϊκού, ενώ με την κατάσταση να εκτονώνεται εντός και εκτός γηπέδου, η Λίγκα, με την Αστυνομία, τις δύο ομάδες και το διαιτητικό τιμ, συνεδρίαζει στα αποδυτήρια, προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη του ματς.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν ήδη 57 προσαγωγές, 3 συλλήψεις και δύο σοβαρά τραυματισμένοι αστυνομικοί.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply