Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Αργήσαμε, μας περιμένατε, μην χρονοτριβούμε, μπαίνουμε κατευθείαν… στο πλεκτό…..
  • Μόνος πρώτος ο Πανελευσινιακός, που πλέον είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ηττηθεί και στις δυο Κατηγορίες της ΕΠΣΔΑ. Το σύνολο του Κώστα Παρθενίου πέρασε με επιτυχία από το ντέρμπι κορυφής, όπου κατέβαλε δύσκολα με 2-0 την Μικρασιατική, η οποία απέδειξε ότι δίκαια βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Οι “σταχυοφόροι” σε αυτές τις 9 αγωνιστικές έχουν πετύχει τον εντυπωσιακό αριθμό των 40 γκολ, δηλαδή μέσο περίπου 4 γκολ ανά αγώνα, αδιαμφισβήτητα η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, ενώ και η άμυνα είναι “γρανιτένια”, καθώς έχει δεχθεί μόλις 4 τέρματα. Με επίθεση “φωτιά” και άμυνα “γρανίτη” ο Πανελευσινιακός δείχνει μια σταθερότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους, κάνοντάς τον στις σκέψεις μας να δείχνει το πρώτο φαβορί για την άνοδο. Είναι όμως ακόμα νωρίς. Σπουδαία κίνηση από τη διοίκηση των Ελευσίνιων η τιμητική διάκριση στον προπονητή της Μικρασιατικής  Χάρη Κουστέρη, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν πoδοσφαιριστής των “σταχυοφόρων” με επιτυχία. Σημαντικό να μην ξεχνάς ανθρώπους που έχουν προσφέρει…..
  • Τρεις ομάδες πλέον “συγκατοικούν” στη δεύτερη θέση απέχοντας τρεις βαθμούς από την κορυφή. ΠΑΟΚ Μάνδρας, Μικρασιατική και Βύζας Μεγάρων. Ο ΠΑΟΚ επανήλθε στης επιτυχίες μετά από τη “σφαλιάρα” από τον γειτονικό Μανδραϊκό, καταβάλλοντας με 4-2 τον Εθνικό Πανοράματος, ο οποίος χάλασε το νικηφόρο σερί του των τελευταίων αγωνιστικών. Τη νίκη αυτή, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Μάνδρας Μιχάλης Κάσδαγλης επέλεξε να την αφιερώσει σε μια ψυχή, που δεν πρόλαβε να ¨ανθίσει”, αλλά που είχε ήδη μπει στα όνειρα του Μιχάλη και της αγαπημένης του συζύγου Βανέσσας. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται και δεν γίνονται φίλε Μιχάλη…….
  • Ο Βύζας Μεγάρων δεν δυσκολεύτηκε να σαρώσει με 7-0 τον Θρασύβουλο και να μειώσει την “ψαλίδα” από τους υπόλοιπους. Και επιτέλους πρώτη “εντός έδρας” νίκη στην τελείως αφιλόξενη Νέα Πέραμο για τους Μεγαρίτες.   Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης, ότι σε αυτό το χορταστικό σκορ δεν βρήκαν δίχτυα τα επιθετικά “χαρτιά” του Σάκη Βερούτη,  Τσιγγόπουλος, Κλωνάρης, Καλέμι, ενώ και ο Παπαδάκης που σκόραρε το έκανε από εκτέλεση φάουλ. Από την άλλη, ο Θρασύβουλος κατέβηκε με μόλις 11 ποδοσφαιριστές. Αλλά πλέον η ομάδα της Φυλής τείνει να κάνει παράδοση το άνοιγμα του σκορ. Όπως με τον Πανελευσινιακό, έτσι και με τους Μεγαρίτες, η ομάδα του Παναγιώτη Λουμάκη… “άνοιξε” το σκορ με αυτογκόλ. Κάνει τη διαφορά, έστω κι έτσι. Πάντως ο Θρασύβουλος είναι πλέον η μοναδική ομάδα και στις δυο Κατηγορίες της ΕΠΣΔΑ που δεν έχει “γευτεί” νίκη……….
  •   Εύκολη επικράτηση του Απόλλωνα Ποντίων επί του Αστέρα Μαγούλας και ακόμα μια πειστική εμφάνιση από τον Μανδραϊκό, που έκαμψε τη Ζωφριά. Μάλιστα η διοίκηση της Μάνδρας μετά το τέλος του ματς παρέθεσε τραπέζι σε παίκτες και τεχνική ηγεσία, κάτι το οποίο αναμένεται να κάνει και απόψε. Τουλάχιστον ξέρουν να το γλεντάνε εκεί στην Μάνδρα. Πλησιάζουν και οι γιορτές…..
  • Εθνικός Πανοράματος και Ζωφριά βγήκαν λαβωμένες από αυτή την αγωνιστική. Οι δυο τους  αναμετρούνται το Σάββατο στο Πανόραμα, σε μια ιδιαίτερη συνάντηση, καθώς πρόκειται για δυο ομάδες που πέρσι είχαν ακριβώς την αντίθετη μορφή. Ο Χρήστος Ράλλης θα αντιμετωπίσει την ομάδα που προβίβασε στην Α’ Κατηγορία και ο Γιώργος Αδάκτυλος τον σύλλογο που έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα μαζί του. Σαν να παίζουν δηλαδή οι ίδιες ομάδες, ντυμένες με διαφορετικές εμφανίσεις όμως…………
  • Νίκη “οξυγόνο”, “ανάσας”, σωτηρίας, επιβίωσης, παραμονής, όπως θέλετε χαρακτηρίστε την, δόξα τω Θεό η αθλητική δημοσιογραφία έχει μπόλικα “κλισέ”. Ναι αναφερόμαστε στη Λαμπερή Ελευσίνας που την Κυριακή θριάμβευσε στο ντέρμπι της “ουράς” με 4-1 επί του Πυρρίχιου και σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, στην επανεμφάνισή της στην Α’ ΕΠΣΔΑ. Ένα “χρυσό” τρίποντο για την ομάδα του Γιάννη Παναγιώτου στην προσπάθεια που θα κάνει για την παραμονή. Όσο για τον Πυρρίχιο, ο σύλλογος βρίσκεται σε άσχημο “φεγγάρι”. Χρόνος πάντως υπάρχει για αντίδραση, είναι πολύ νωρίς για όλους.  Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ομάδα που είναι σταθερά στην Α’ ΕΠΣΔΑ πολλά χρόνια, από τότε που ανήλθε……
  • Νέα σπουδαία εμφάνιση για τη Νέα Πέραμο, που “σίγησε” τον Ηρακλή Ελευσίνας με το βαρύ 5-1. Ένας Ηρακλής αρκετά μακριά από τον καλό του εαυτό. Περισσότερο στον Ηρακλή τα βάζουν με άσχημες συμπεριφορές που βλέπουν, παρά με τα άσχημα αποτελέσματα. Η αντίδραση του Γκολφινόπουλου με το γκολ- πέναλτι που έβαλε μειώνοντας σε 3-1, με αποτέλεσμα την αποβολή του, δεν τιμά ομάδες με την ιστορία του Ηρακλή. Στην ομάδα πρέπει να επικρατήσει η ηρεμία. Διότι μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ακολουθούν πολύ δύσκολες αναμετρήσεις……..
  • Χθες είχαμε και Κύπελλο ΕΠΣΔΑ- Πάμε στοίχημα ποδόσφαιρο. Μην γελάτε καθόλου. Μετά από έρευνά μας και οι τρεις χθεσινές αναμετρήσεις προσφερόντουσαν για στοιχηματισμό στο ίντερνετ. Κάτι το οποίο γνωρίζει η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ, όπως και η προηγούμενη. Μέτρα όμως ακόμα δεν έχουν παρθεί. Στις αρχές του Νοέμβρη η ΕΠΣ Πιερίας είχε αναβάλει όλη την αγωνιστική δράση της Β’ Κατηγορίας πρωταθλήματος, καθώς είχε εντοπίσει αγώνες να βρίσκονται σε παράνομα δελτία στοιχήματος στο διαδίκτυο. Κίνηση για να διασφαλίσει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, αλλά και την εικόνα της Ένωσης. Το φαινόμενο αυτό στην ΕΠΣΔΑ είναι τα τελευταία χρόνια, για τους αγώνες Κυπέλλου κυρίως, όμως κανείς δεν έχει πάρει μια πρωτοβουλία να το εξαλείψει. Προσπαθούμε να είμαστε λογικοί και να μην θίξουμε πάνω από όλα τα σωματεία, αλλά τα αποτελέσματα και ο τρόπος που έρχονται, νομίζω “φωνάζουν” από μόνα τους.   Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει καμία θέση σε τέτοιου είδους “παιχνίδια”………………..
  • Επανερχόμαστε αύριο…..