Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Hράκλειο – Μεταμόρφωση 5-1

Με σβηστές μηχανές!

Published

on

Μια ομάδα να την… πιεις στον ποτήρι είδαν χθες όσοι παρεύρεθηκαν στο γήπεδο του Ηράκλειο, εκεί που η ομώνυμη ομάδα επικράτησε με το ευρύ 5-1 της αδιάφορης Μεταμόρφωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως σε ακόμη ένα παιχνίδι, ο Λευτέρης Αλεξάκης χρησιμοποίησε ένα καινούργιο παιδί που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Ο λόγος για τον 16χρονο Άλντο Μερτκόλα, ο οποίος στα 21′ που αγωνίστηκε έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Στο α’ μέρος οι «ασπρόμαυροι» είχαν την υπεροχή με το μέρος, προσπαθώντας κυρίως με πλαγιοκοπήσεις να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Στο 15′ ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος αφού αρχικά ταλαιπώρησε το Δούμουρα, εξαπέλυσε το σουτ με το Τσεβά να αποσοβεί με τα πόδια. Δυο λεπτά αργότερα το σουτ του Φερεντίνου πέρασε άουτ. Στο 20′ η ομάδα μας έφτασε μια ανάσα από την επίτευξη τέρματος, όταν ο Βασίλης Καφετζής επιχείρησε τη σέντρα και ο Μερτκόλα που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας δεν μπόρεσε να «νικήσει» το Τσεβά. Στο 22′ ο Βασίλης Καφετζής με φοβερή κάθε φάση έβγαλε φάτσα με το τέρμα τον Ανδρέα Κατσούλη, όμως του σουτ του 19χρονου άσου του Ηρακλείου πέρασε μόλις άουτ. Ο… γόρδιος δεσμός για το σωματείο από τα βόρεια προάστια έσπασε στο 22′, με τον Παναγιώτη Σπυρόπουλου να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την σέντρα του Βασίλη Καφετζή και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή να γράφει το 1-0. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Παναγιώτης Σπυρόπουλος 9′ αργότερα θα μπορούσε να είχε σημειώσει το 2-0, όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα το Τσεβά, Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κόντρα στη ροή του αγώνα ευτύχησαν να φέρου το ματς στα ίσια. Δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 45′ Παναγιώτης Περτσάς και Κώστας Πετρίτσης δεν συνεννοήθηκαν σωστά, με τη μπάλα να καταλήγει στο Μοσεσβίλι. Ο τελευταίος μπήκε μέσα στην περιοχή, με το τερματοφύλακα των γηπεδούχων να ανατρέπει το Γεωργιανό επιθετικό της Μεταμόρφωσης. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Σύψας χωρίς δεύτερη σκέψη υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, με το Γκεστένια ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, να ευστοχεί ισοφαρίζοντας για την ομάδα του. Η χαρά των… φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ, αφού τρία λεπτά αργότερα ο Ανδρέας Κατσούλης βρήκε στο δεύτερο δοκάρι το Βασίλη Καφετζή, και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκει στη Μεταμόρφωση, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Μοσεσβίλι δεν ανησύχησε τον Παναγιώτη Περτσά. Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Λευτέρη Αλεξάκη εξακολούθησαν να πιέζουν τους φιλοξενούμενους σε όλους τους χώρους. Η πίεση αυτή μετουσιώθηκε σε γκολ στο 55′, καθώς ο Παναγιώτης Χριστοδούλου βρήκε ωραία τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, με το τελευταίο να κάνει μια προσποίηση και στη συνέχεια με ωραίο σουτ να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-1. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Βασίλης Καφετζής, ο οποίος με δυο τέρματα στο 59′ και 85′ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ηρακλείου (5-1), σημειώνοντας παράλληλα χατ-τρικ. Συμπαραστάτες του Σχύζα ήταν οι Μπαμπάς και Πάντος.

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Περτσάς (85′ Τριανταφύλλου), Κωνσταντινίδης, Παπαδόπουλος, Πετρίτσης, Λύκος (46′ Γκροπάϊ), Χριστοδούλου, Κατσούλης, Λέκκας, ,Μερτκόλα (21′ Μπαλαρής), Καφετζής Β., Σπυρόπουλος Π.

 

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: Τσεβάς, Κατσαντώνης (67′ Χατζησπύρου), Δούμουρας (46′ Μυκωνιάτης), Δημόπουλος, Δαβερώνης, Κοκκινόπουλος (72′ Πέττας), Γκεστένια, Δαφνάς, Καραγιάννης, Φερεντίνος, Μοσεσβίλι.

Kυριάκος Παντζαρίδης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply