Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Μια πολύ σημαντική κίνηση από τη διοίκηση της Προοδευτικής . Που αποφάσισε να στείλει ένα φορτηγό με νερά και φρούτα στον Έβρο  σ’ αυτούς τους ανθρώπους που φυλάνε τα σύνορα μας. «Είμαστε δίπλα σας ….Όλη η  Ελλάδα πρέπει να είναι κοντά σας ..» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση . Συγχαρητήρια  λοιπόν στη  Προοδευτική για αυτή την ενέργεια που είναι το ελάχιστο για όλους εκείνους  που προστατεύουν τη χώρα μας και μας γεμίζουν υπερηφάνεια ….

Ελάχιστες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΣ Ποντίων για τη στήριξη στη διαιτησία, ήλθε το παιχνίδι της ομάδας με τον Ηρακλή Νίκαιας , όπου άλλαξε τα δεδομένα. Οι Πόντιοι  έχουν παράπονα για ένα πέναλτι από τον διαιτητή Πουλόπουλο ο οποίος όμως τους «στόλισε » για τα καλά στο φύλο αγώνα. Και τώρα ο σύλλογος κινδυνεύει με τιμωρία . Ή για να ακριβολογούμε , με νέα τιμωρία . Σχεδόν σε κάθε εντός έδρας αγώνα ο ΑΣ Ποντίων τιμωρείται με πρόστιμο είτε για κροτίδες, είτε για πέταγμα αντικειμένων είτε για ύβρεις . Τα πρόστιμα τα πληρώνει η διοίκηση , ενώ αυτοί που ευθύνονται «εξαφανίζονται». Δεν είναι κρίμα όμως αυτό για τους ανθρώπους της ομάδας που πληρώνουν;;;

Μετά από επτά συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα ο Αμπελακιακός «κόλλησε » στο 0-0 με τους Νέους Ευγένειας. Έτσι απομακρύνθηκε πλέον από την κορυφή . Το μυαλό όλων τώρα  στον σύλλογο είναι στον αυριανό ημιτελικό κυπέλλου Πειραιά με τον Ερμή Κορυδαλλού, όπου η ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο να σφραγίσει  το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά…..

Συνεχίζει την επέλαση της η Προοδευτική πρώτη και αήττητη . Με 17 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 19 αγώνες . Με την καλύτερη επίθεση , έχοντας πετύχει  63 γκολ  τα περισσότερα σε όλα τα Πειραϊκά πρωταθλήματα. Παράλληλα διαθέτει και την κατάλληλη άμυνα αφού έχει δεχτεί μόλις 8 γκολ.Οι «βυσσινί» είναι μια κλάση παραπάνω από  όλες τις υπόλοιπες ομάδες…

Οι δυο πρωτοπόροι του 2ου ομίλου προχώρησαν με νίκες . Ο  πρωτοπόρος Αίας πέρασε χωρίς απώλειες  από τον Κορυδαλλό επικρατώντας με 0-1 του Αετού , ενώ ο ΑΟ Καραβάς εκτός από τον Δία νίκησε και τα …δοκάρια !!!

Είδατε η Θύελλα Μοσχάτου με τον Άγγελο Σκανάτοβιτς.

Για τρίτο συνεχόμενο αγώνα παρέμεινε αήττητη (ισοπαλία 1-1 στους Ορυζόμυλους από την Ελλάδα Ποντίων ) συγκεντρώνοντας 5 βαθμούς ενώ στους προηγούμενους 16 είχε μόλις 3!!!!Και να σκεφτεί κανείς ότι  η ομάδα είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών . Ένας από αυτούς ήταν του Γεωργιόπουλου τον οποίο δάγκωσε σκύλος!!!  Στον αγώνα του Σαββάτου  παρατάχθηκε μόνο με 12 παίκτες. Και ο Νικολόπουλος που μπήκε αισθανόταν ενοχλήσεις ……

Συνέβη σε αγώνα του Σαββάτου . Παίκτης της γηπεδούχου ομάδας διαφώνησε με μια υπόδειξη του βοηθού και του φώναξε : «Σήκωσε το ρε …ψαράκι!!!» Ο βοηθός χάλασε τον κόσμο για να βρει ποιος εκστόμισε αυτή τη φράση  . Εμφανίστηκε τότε ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας και του είπε : « Σου ζητάω προσωπικά συγνώμη . Ας το λήξουμε εδώ το θέμα .» Η απάντηση του βοηθού  άφησε άφωνους όλους: « Δεν την δέχομαι τη συγνώμη σου. Όποιος έχει τα αρχ… να έλθει να μου το πει μπροστά μου!!!»Χρειάζονται σχόλια;;;…..

Αξιοπρεπέστατη όπως πάντα η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα , ακόμα και μετά από μια συντριβή. Αναγνωρίζει την ανωτερότητα της Προοδευτική που ήταν σαφώς ανώτερη και  σε άλλο επίπεδο αγωνιστικά Μάλιστα αφού δίνει τα συγχαρητήρια την ευχαριστεί για την άψογη φιλοξενία .Θα διαφωνήσω μόνο για όσα γράφουν για την αποβολή του γκολκίπερ Κλαδάκη μετά το 4-0 . Καταρχήν να πούμε ότι ο 18χρονος πορτιέρο ήταν εξαιρετικός  με αρκετές σωτήριες επεμβάσεις στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε .Προφανώς όμως λόγω απειρίας απέκρουσε την μπάλα με τα χέρια ,  καθαρά εκτός περιοχής και όχι οριακά όπως αναφέρεται . Ο διαιτητής Ντουμιτρέσκου τήρησε τον κανονισμό , όπως έπρεπε να κάνει . Και όχι συναισθηματικά όπως θέλαμε όλοι στην εξέδρα . Ίσως κι ο ίδιος να μην ήθελε να δείξει στον Κλαδάκη  κόκκινη κάρτα. Αλλά οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται. Αν δεν το έκανε,  οι ίδιοι θα τον …έκραζαν πρώτοι …..

Άτυχος στάθηκε ο ποδοσφαιριστής  του ΑΟ Καραβά Γιώργος Ζαχαράτος. Μπήκε σαν αλλαγή στο  83’ , αλλά τραυματίστηκε στο  93’  και αποχώρησε φανερά απογοητευμένος  αφού κατάλαβε την σοβαρότητα του τραύματος ( προσαγωγοί ) ….