Connect with us

Uncategorized

Πανηγύρια παραμονής στα Γιάννινα!

*

Published

on

Νίκη… παραμονής πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα , επικρατώντας με 2-1 νίκη επί της ΑΕΚ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής!

 

Αμφότερα τα γκολ των νικητών προήλθαν από λάθη της άμυνας των αντιπάλων τους, ενώ το τέρμα των τελευταίων… ήταν αυτογκόλ! Πρέπει, δε, να σημειωθεί, ότι η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς.

 

Η «Ένωση» απείλησε πρώτη, μόλις στο 4ο λεπτό: ο Κλωναρίδης, αφού έπαιξε το «1-2» με τον Μπέλεκ σούταρε από πλάγια και αριστερά, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

 

Στο 17’ ήταν σειρά του «Άγιαξ της Ηπείρου» να χάσει μία καλή ευκαιρία: ο Γεωργίου βρήκε χώρο και έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο «Δικέφαλος» βρέθηκε εκ νέου κοντά στο γκολ: ο Λεονάρντο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ -λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά- αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το απέναντι «Γ» του Κηπουρού.

 

Εν συνεχεία, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν δις κοντά στο γκολ: πρώτα στο 30’, μετά από συνδυασμό των παικτών του ΠΑΣ, ο Μπεσέρα κοντρόλαρε και σούταρε από το ύψος της περιοχής -και αριστερά- αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την κλειστή γωνία του Κωνσταντόπουλου, και κατόπιν στο 32’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου από τον άξονα, ο Μιχαήλ, αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής, έστειλε με κακή κεφαλιά τη μπάλα άουτ! Μέχρι τη λήξη του α’ μέρους, πάντως, δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση, καθώς οι δύο αντίπαλοι δεν κατόρθωσαν να γίνουν απειλητικοί λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου.

 

Με την έναρξη της επανάληψης, η ΑΕΚ πίεσε και παραλίγο να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις: στο 51’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο από αριστερά, ο Μπουγαΐδης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κηπουρού, ενώ δύο λεπτά μετά, σε ταχύτατη αντεπίθεση, ο Κλωναρίδης πάσαρε δεξιά στον Λεονάρντο, αυτός απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο κι έκανε το πλασέ το οποίο όμως ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Κηπουρού!

 

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που είχαν ελαφρά υπεροχή, αλλά ο ΠΑΣ ήταν αυτός που κατόρθωσε εν τέλει να ανοίξει το σκορ, δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού! Μετά από σέντρα από δεξιά που κόντραρε στον Καράμπελα και αποτυχημένη απόπειρα του Μπουγαΐδη να διώξει, ο Μπεσέρα έπιασε το απευθείας σουτ, η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα!

 

Μάλιστα, στο 63’ οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους! Έπειτα από νέο λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Βίλα έκλεψε κι έβγαλε μόνο του από αριστερά τον Τζαμπρέλα, το πλασέ του οποίου όμως ήταν αδύναμο και μπλοκαρίστηκε από τον γκολκίπερ της «Ένωσης»!

 

Η τελευταία, πάντως, δεν πτοήθηκε από αυτό το… σοκ, και στο 81’ έφερε το ματς στα ίσα! Ο Καράμπελας σέντραρε από αριστερά, και ο Βάντερσον στην προσπάθειά του να διώξει με προβολή σημείωσε αυτογκόλ!

 

Δεν πέρασαν, ωστόσο, τρία λεπτά, και η ομάδα της Ηπείρου ξαναπήρε το προβάδισμα! Ο Κυριάκος έκλεψε τη μπάλα από τον Μπουγαΐδη που έκανε λάθος, ντρίμπλαρε τον Γεωργέα και ακολούθως «νίκησε» σε τετ-α-τετ τον Κωνσταντόπουλο!!!

 

Στα εναπομείναντα λεπτά της συνάντησης, η ΑΕΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση, έκλεισαν αποτελεσματικά τους διαδρόμους προς την εστία του Κηπουρού, και πανηγύρισαν το πολύτιμο «τρίποντο»!

 

Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας).

 

ΠΑΣ Γιάννινα (Ά. Αναστασιάδης): Κηπουρός, Βάντερσον, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Πάντος, ντε Βινσέντι, Τζαμπρέλα (73’ Τζάνης), Μπεσέρα (86’ Ντάσιος), Κυριάκος, Γεωργίου, Βίλα (93′ Γιάκος).

 

ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Κοντοές (68’ Χοσέ Κάρλος), Γεωργέας, Καφές, Λαγός (57’ Φούντας), Βάργκας (73’ Γκερέιρο), Λεονάρντο, Κλωναρίδης, Μπέλεκ.

 

Κίτρινες κάρτες: Τζάνης, Πάντος, Μπεσέρα (ΠΑΣ), Καράμπελας, Βάργκας, Μπουγαΐδης (ΑΕΚ)

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply