Connect with us

stoplekto

Θρήνος στην Κρήτη…

Βάρυ πένθος έχει σκεπάσει το Κρητικό ποδόσφαιρο, μετά το χαμό του Κώστα Κανιτάκη!

Published

on

Από χθες το όμορφο νησί της Κρήτης πενθεί! Η είδηση για το θάνατο του 19χρονου , Κώστα Κανιτάκη σκόρπισε θλίψη σε όλο του φάσμα του Κρητικού ποδοσφαίρου. Ο νεαρός απεβίωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο στην άσφαλτο της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί στην ποδοσφαιρική κοινότητα του Ηρακλείου, το οποίο ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες του Εργοτέλη, για να μεταπηδήσει λίγο αργότερα στο Καλτσέτο, ενώ την φετινή αγωνιστική περίοδο αγωνιζόταν με την φανέλα του ΕΓΟΗ. Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με τον αδικοχαμένο νεαρό βρίσκονταν τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας των Ασιτών, εκ των οποίων οι δυο νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ενώ ο τρίτος έχει υποστεί ισχυρό σοκ. Το συγκεκριμένο συμβάν όπως γίνεται αντιληπτό μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει, καθώς για ακόμη μια φορά ένα νέος άνθρωπος και μάλιστα αθλητής, χάνει την…. μάχη με την ζωή σε δυστύχημα. Από εκεί και πέρα, μετά από απόφαση που πάρθηκε από τους προέδρους των τεσσάρων Ενώσεων της Κρήτης αποφασίστηκε, η μετάθεση της αγωνιστικής για την επόμενη εβδομάδα.

 

Τοπολιάτης: Όλοι συναισθάνθηκαν την κατάσταση

Με αφορμή το ατυχές περιστατικό που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Βαγγέλης Τοπιλιάτης παρέθεσε το δικό του σχόλιο. Αρχικά ο πρόεδρος της τριμελούς Επιτροπής τόνισε πως θα ήταν αδύνατον να μην ευαισθητοποιηθούν τα μέλη που είναι υπεύθυνα για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, υποστηρίζοντας:”Η αγωνιστική αναβάλλεται λόγω του θλιβερού ατυχήματος, καθώς δεν θα μπορούσαμε να μην δείξουμε την αντίστοιχη ευαισθησία. Είμαστε υποχρεωμένοι, εφόσον οι περιστάσεις το απαιτούν να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Έτσι το πρωτάθλημα θα πάει μια αγωνιστική πίσω, με απόφαση που πάρθηκε με την σύμφωνη γνώμη όλων των Ενώσεων της Κρήτης”. Ενω στην συνέχεια έσπευσε διευκρίνεισει το λόγο, για τον οποίο αναβλήθηκε οριστικά η 24η αγωνιστική στον 10ο όμιλο της Δ’ Εθνικής, σχολιάζοντας:Θα μπορούσε να αναβληθεί μόνο το συγκεκριμένο ματς, όμως ο κανονισμός αναφέρει πως οι 6 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος θα πρέπει να γίνονται την ίδια ημέρα και ώρα. Βέβαια, χρονικά περιοριστήκαμε αρκετά, αφού θα έπρεπε να ειδοποιηθούν όλες οι ομάδες και οι διαιτητές των αγώνων μέσα σε λίγες ώρες, όμως τα καταφέραμε. Όλοι συναισθάνθηκαν την κρισιμότητα της κατάστασης. Λόγω της κρίσιμης καμπής που βρίσκεται το πρωτάθλημα, αναγκαζόμαστε σε οριστική αναβολή ολόκληρης της αγωνιστικής του κρητικού ομίλου”.

 

Ανακοίνωση με ήθος από ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ομάδα της Αση Γωνιά θέλοντας να ευχηθεί συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου, Κώστα Κανιτάκη, κάνοντας λόγο πως ” . Η ζωή και η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό σε όλο τον κόσμο”. Αναλυτικά η ανακοίνωση των ”ερυθρόλευκων” επισημαίνει τα εξής:”Η διοίκηση του Α.Ο ΑΣΗ ΓΩΝΙΑΣ, οι Προπονητές και οι Φίλαθλοι συλλυπούνται την οικογένεια του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή της ΕΓΟΗ στο τροχαίο ατύχημα του Ηρακλείου. Επίσης εύχονται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες ποδοσφαιριστές των Ασιτών. Η ζωή και η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό σε όλο τον κόσμο. Ο Α.Ο ΑΣΗ ΓΩΝΙΑΣ αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του κακού που συνέβη στην αθλητική οικογένεια και παρότι δίνει αγώνα τεράστιας βαθμολογικής σημασίας ζητήσαμε και εμείς την αναβολή του αγώνα Α.Ο ΑΣΙΤΩΝ-Α.Ο ΑΣΗ ΓΩΝΙΑΣ. Πιστεύουμε ότι η αθλητική οικογένεια πρέπει να συμπαραστέκεται σε τέτοιες περιπτώσεις και να είναι ενωμένη”.

 Kυριάκος Πατζαρίδης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply