Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Β’ ΕΠΣΑ: Αυτά έγιναν το Σαββατοκύριακο, αυτά περιμένουμε στη συνέχεια…

Published

on

Προβιβασμός - Υποβιβασμός ΕΠΣΑ

Με αρκετά σημαντικά αποτελέσματα κύλησε η 20η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΑ.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε, αλλά και τι περιμένουμε τις τελευταίες δύο αγωνιστικές…

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Σχεδόν δεδομένο είναι πλέον ότι Αθηναΐδα και Δόξα Βύρωνος θα είναι στις δύο πρώτες θέσεις, και απομένει να μάθουμε ποιά θα ανέβει απευθείας και ποιά θα πάει στα μπαράζ ανόδου.

Η Αθηναΐδα πήρε άκοπα το τρίποντο με τη Θύελλα Περιστερίου που έχει αποχωρήσει, ενώ η Δόξα νίκησε με 2-1 εκτός την ΑΕ Μεταμόρφωσης. Αυτή τη στιγμή η Αθηναΐδα έχει 48 και η Δόξα 46 βαθμούς, και το μεταξύ τους παιχνίδι την ερχόμενη αγωνιστική στο Βύρωνα πιθανότατα θα κρίνει τα πάντα…

Ο ΑΟ Ιλίου νίκησε την Κοψαχείλα με 3-1 και διατήρησε τις (μαθηματικές) πιθανότητες του, ενώ νοκ άουτ τέθηκε ο Αστέρας Ζωγράφου μετά το 2-2 εκτός με την Ιεράπολη.

Μεγάλη νίκη πήρε ο Αττικός με το εντυπωσιακό 5-0 επί του παραπαίοντα Ορφέα, ενώ σφράγισε και μαθηματικά την παραμονή του ο Ιπποκράτης που νίκησε τον Ηρακλή Περιστερίου με 3-1.

Στη μάχη της παραμονής, εκτός από την Θύελλα που έχει αποχωρήσει, σε πάρα πολύ δύσκολη θέση είναι η ΑΕ Μεταμόρφωσης, που για να ελπίζει θα πρέπει να κάνει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και παράλληλα να κάνει δύο ήττες η Κοψαχείλα, έτσι ώστε να οδηγηθούν σε μεταξύ τους μπαράζ και ο νικητής να πάει στα μπαράζ παραμονής.

Τη θέση στα μπαράζ παραμονής θέλουν να αποφύγουν Κοψαχείλα (21 β.), Ιεράπολη (22 β.) και Ορφέας Αιγάλεω (23 β.). Οι δύο πρώτες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Ιεράπολης.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Με νίκες προχώρησαν οι τρεις διεκδικητές της ανόδου. Ο Απόλλων Αθηνών/Δάφνη επικράτησε με 4-0 επί του ΓΣ Αργυρούπολης, ο Αγιος Δημήτριος πήρε σπουδαίο διπλό με 1-0 επί της Λυκόβρυσης και τα Βριλήσσια επικράτησαν άνετα με 3-0 επί των Αμπελοκήπων.

Αυτή τη στιγμή ο Απόλλων έχει 47 βαθμούς, ο Αγιος Δημήτριος 45 και τα Βριλήσσια 42. Απόλλων και Αγιος Δημήτριος θα αναμετρηθούν την τε΄λεττάι αγωνιστική στην έδρα του Απόλλωνα.

Την παραμονή της εξασφάλισε η Ελευθερούπολη με το 6-2 επί του Παράδεισου, αλλά και η Κορωνίδα με το 1-0 επί του Νεοπεντελικού. Πολύτιμο τρίποντο πήρε η Τερψιθέα με το 2-0 εκτός  επί του Αρίωνα.

Στο θέμα της παραμονής, έχουν ήδη υποβιβαστεί Αμπελόκηποι και Αρίωνας. Τη θέση στα μπαράζ παραμονής θα προσπαθήσουν να αποφύγουν Παράδεισος (22 β.), Λυκόβρυση (25 β.) Τερψιθέα και Νεοπεντελικός (από 27 β.).

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Η κορυφή έχει ξεκαθαρίσει, με τον Κένταυρο Βριλησσίων να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο και την άνοδο, ενώ ο Φοίνικας Περιστερίου θα αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου.

Και οι δύο προχώρησαν με εκτός έδρας νίκες,  ο Κένταυρος με 1-0 επί του Πανιωνίου Καισαριανής και ο Φοίνικας με 3-1 επί του Παγκρατίου. Σε αδιάφορα βαθμολογικά ματς η Κηπούπολη νίκησε με 1-0 τον Αστέρας Εξαρχείων και ο Τριφυλλιακός με 7-0 τα υποβιβασμένα Πετράλωνα. Και τυπικά εξασφάλισε την παραμονή της η Λαύρα Αργυρούπολης μετά το 1-1 με τους Λύκους Χαϊδαρίου, ενώ στο 0-0 έμειναν Παπάγος και Αλσούπολη.

Εχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά τα Πετράλωνα, ενώ Παγκράτι (17 β.), Αλσούπολη (19 β.) και Πανιώνιος Καισαριανής (20 β.) θέλουν να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό, ενώ μία από αυτές θα αποφύγει και τα μπαράζ ανόδου. Θεωρητικά κινδυνεύει και ο Παπάγος (25 β.), που τυπικά χρειάζεται ένα βαθμό για να είναι σίγουρος.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

Πεύκη (50 β.) και Απόλλων Χαλανδρίου (49 β.) θα παλέψουν μέχρι τέλος για τον τίτλο, με την Πεύκη να υπερτερεί στην ισοβαθμία. Και οι δύο προχώρησαν με άνετες νίκες, η Πεύκη με 3-1 τον Ατρόμητο Χαλανδρίου και ο Απόλλων με 3-0 εκτός τους Ιωνες Αλίμου.

Σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι Καματερό και ΠΑΣ Γαλάτσι έμειναν στο 0-0. Ξεκούραστο τρίποντο πήρε ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου απέναντι στον Φωστήρα Ηλιούπολης που έχει αποχωρήσει, Οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 3-0 από τον Κολωνό γνώρισε ο Ατλας Κυψέλης, ενώ πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό πήρε ο Ιάσωνας, που ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΟΨ.

Εχει υποβιβαστεί φυσικά ο Φωστήρας Ηλιούπολης που αποχώρησε, ενώ την άλλη θέση θέλουν να αποφύγουν Ιάσωνας (16 β.) και Ατλας Κυψέλης (18 β.), με τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου (24 β.) να χρειάζεται τυπικά ένα βαθμό, που σχεδόν βέβαιο είναι όμως ότι δεν θα τον χρειαστεί. Την ερχόμενη αγωνιστική Ιάσωνας και Ατλας θα παίξουν μεταξύ τους στο Ιλιον, σε ένα ματς που πιθανότατα θα κρίνει τα πάντα…

EDITORIAL

Προς το τέλος της εβδομάδας θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των ομάδων που εμπλέκονται σε άνοδο και υποβιβασμό…